.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Reuters: Μεγάλες καταθέσεις στην Κύπρο «έκαναν φτερά» παρά τους περιορισμούς

Reuters: Μεγάλες καταθέσεις στην Κύπρο «έκαναν φτερά» παρά τους περιορισμούς



Με την επίκληση της αγοράς φαρμάκων και καυσίμων, αλλά και με άλλες μεθόδους, καταθέτες των Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου μπόρεσαν να προχωρήσουν τις προηγούμενες ημέρες σε αναλήψεις καταθέσεων
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters τις τελευταίες ημέρες αν και οι κυπριακές τράπεζες είναι κλειστές, πολλά κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα.
«Ενώ οι Κύπριοι πολίτες περίμεναν στις ουρές για να τραβήξουν από τα ΑΤΜ ό,τι επέτρεπαν οι αρχές, άλλοι καταθέτες χρησιμοποιούσαν σειρά τεχνικών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους» σχολιάζει το Reuters. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε επιχειρήσεις δόθηκε πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις ώστε να αποφύγουν τη χρεοκοπία, ενώ δόθηκαν εγκρίσεις φως για μεταφορές κεφαλαίων για «ανθρωπιστικούς σκοπούς» όπως για αγορά φαρμάκων και καυσίμων.
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι δύο μεγάλες τράπεζες που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου, έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο που όλες αυτές τις ημέρες ήταν ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις. Επίσης, η ρωσική Uniastrum Bank, που ανήκει κατά 80% στην Τράπεζα Κύπρου, ήταν ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις κεφαλαίων.
«Οι ευρωπαϊκές αρχές συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ότι χρειαζόταν για να καλυφθούν οι αναλήψεις που είχαν αναφερθεί στη Φρανκφούρτη. Το ποσό που ανέφεραν οι Κύπριοι σε καθημερινή βάση ήταν πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα», αναφέρει το Reuters.
Το πρακτορείο υπογραμμίζει πως ουδείς γνωρίζει το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων που έχουν ήδη φύγει από την Κύπρο.

Υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών από τη Fitch
Στην υποβάθμιση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Fitch Ratings, μετά τη συμφωνία του Eurogroup για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη σύσταση για την Cyprus Popular Bank ΛΑΙΚΗ (Λαϊκή) σε «D» (Default) και τη σύσταση για την Τράπεζα Κύπρου ΚΥΠΡ σε «RD» (Restricted Default), από «B» που ήταν μέχρι πρότινος και για τις δύο τράπες.

Κλειστές μέχρι την Πέμπτη όλες οι τράπεζες στην Κύπρο

Παρατείνεται το κλείσιμο προκειμένου «να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του τραπεζικού συστήματος», όπως αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα του νησιού.

Όλες οι τράπεζες της χώρας, οι οποίες έκλεισαν στις 16 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγαλύτερων, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη αντί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου λίγες ώρες πριν ανακοίνωνε ότι όλες οι τράπεζες, εκτός από τα δύο πιο σημαντικά πιστωτικά ιδρύματα- την Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα-, θα επαναλειτουργούσαν την Τρίτη, κάτι που τελικά αναθεωρήθηκε.

Δεν χάνουν λεφτά προς το παρόν οι καταθέτες στις υπόλοιπες τράπεζες
Μέσα, όμως, στο γενικότερο χάος που επικρατεί στην Κύπρο, με τους καταθέτες της Λαϊκής να... ξεχνούν, τουλάχιστον προς το παρόν, ποσά άνω των 100 χιλ. ευρώ και της Τρ. Κύπρου να περιμένουν με αγωνία το τελικό ύψος του «κουρέματος», υπάρχει και μία, δεδομένη στο παρελθόν, ευχάριστη σήμερα, εξέλιξη. Οι καταθέτες των υπόλοιπων τραπεζών θα βρουν τους λογαριασμούς τους «άθικτους».
Και αυτό γιατί εκτός των δύο μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου δεν συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία για «κούρεμα» των καταθέσεων για ποσά άνω των 100 χιλ. ευρώ.
Σε ότι αφορά τα περιοριστικά μέτρα στις κινήσεις των λογαριασμών, αναμένεται η απόφαση των αρμόδιων αρχών. Πηγές από την Κύπρο αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η Κεντρική Τράπεζα ανησυχούσαν για τη συμπεριφορά των καταθετών στις υπόλοιπες τράπεζες, χωρίς την εφαρμογή μέτρων. «Αν άνοιγαν οι τράπεζες σήμερα, χωρίς κανένα περιορισμό στις συναλλαγές κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν», σημειώνουν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να διασφαλιστεί η «ομαλή λειτουργία του συνόλου του τραπεζικού συστήματος».

Αποστάσεις ΕΚΤ από Ντάισελμπλουμ
Αποστάσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος υποστήριξε πως η διάσωση της Κύπρου αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης των τραπεζικών κρίσεων στη νομισματική ένωση πήρε σήμερα Τρίτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.
Ο Κερέ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 διαφώνησε με την άποψη του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών σημειώνοντας πως οι αποφάσεις για την Κύπρο δεν θα τύχουν ευρείας εφαρμογής στη ζώνη του ευρώ.
Όπως σημείωσε ο Κερέ, η τραπεζική κρίση στην Κύπρο υποδηλώνει την ανάγκη να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον ρόλο ενός ανεξάρτητου επόπτη των ευρωπαϊκών τραπεζών.
«Το πρώτο μάθημα είναι ότι χρειαζόμαστε καλύτερο έλεγχο των τραπεζών. Χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τα προβλήματα νωρίτερα στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Κερέ.



26 Μαρτίου 2013 | © ThePressProject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου