.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Reuters: Ολοκληρωτική απαλλοτρίωση για τις καταθέσεις άνω των 100.000€


Reuters: Ολοκληρωτική απαλλοτρίωση για τις καταθέσεις άνω των 100.000€

anastasiades_2522897b
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Reuters, οι καταθέσεις άνω των 100.000€ στην μοναδική –πλέον– μεγάλη Κυπριακή τράπεζα κινδυνεύουν να εξαφανισθούν πλήρως, και επίσημα πλέον.
Το σχέδιο απαλλοτρίωσης των μη-εγγυημένων καταθέσεων άνω των 100.000€ στην Τράπεζα Κύπρου, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Σάββατο, είναι κατά πολύ χειρότερο ακόμα και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, πράγμα που επιβεβαιώνει τον Δ. Καζάκη που έλεγε ότι τις καταθέσεις τις έχουν φάει εδώ και πολύ καιρό.
Αναλυτικά το σχέδιο περιλαμβάνει, για τις καταθέσεις άνω των 100.000€:
  • 22,5%  της κατάθεσης εξαφανίζεται για πάντα (καθαρό κούρεμα)
  • 40% της κατάθεσης θα λαβαίνει τους τόκους (αλλά δεν θα αποπληρωθεί ποτέ)
  • και το 37,5% της κατάθεσης που απομένει θα μετατραπεί σε μετοχές της τράπεζας (μιας εντελώς άχρηστη τράπεζας φυσικά)
Οπότε θεωρητικά, πρόκειται “μόνο” για κούρεμα της τάξης του 62,5%, αλλά μόλις αποφασίσουν όλοι οι καταθέτες να πουλήσουν τις μετοχές της τράπεζας προκειμένου να πάρουν λίγα μετρητά, τότε το κούρεμα θα αποδειχθεί λίγο μεγαλύτερο… Επίσης, σε ποια τιμή θα διατεθούν οι μετοχές;
Ευτυχώς όμως, όπως αναφέρει το άρθρο του Ρόιτερς, ο Νίκος Αναστασιάδης υπερασπίστηκε του πακέτου διάσωσης των 10δις ευρώ, λέγοντας πως αποφευχθεί η εθνική χρεοκοπία, προσθέτοντας πως “δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από το ευρώ”. Τέλος δήλωσε, μάλλον ειρωνικά, πως “με κανέναν τρόπο δεν πειραματιζόμαστε με το μέλλον της χώρας μας”.
Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου