.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και νέο κύκλο διαθεσιμότητας ζητεί η τρόικα

Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και νέο κύκλο διαθεσιμότητας ζητεί η τρόικα


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS / Φίλιππος Μεσσίνης

Τα έσοδα των ταμείων και οι ομαδικές απολύσεις, η εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ, η τρύπα 1 δισ. ευρώ που αναμένεται να αφήσει στο σύστημα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η μείωση των επικουρικών και των εφάπαξ ψηλά στην ατζέντα των δανειστών
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η σημερινή συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Βρούτση, με το αιτιολογικό ότι η διαπραγμάτευση καλύφθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Οι ίδιες πηγές δεν διευκρινίζουν ωστόσο πού κατέληξαν οι διαβουλεύσεις σε θέματα όπως η αύξηση των ομαδικών απολύσεων, οι παρεμβάσεις στο εφάπαξ και στα ασφαλιστικά ταμεία, και ο τρόπος καθορισμού των απεργιών.

Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι προαπαιτούμενα για την δόση, με την έννοια ότι είτε έχουν συμφωνηθεί μέσω των προηγούμενων Μνημονίων, είτε απλώς προκύπτουν, ως συνέπειες της εφαρμογής των Μνημονίων.
Μείζον θέμα αποτελεί και αρνητική πορεία της ρύθμισης χρεών, καθώς η συμμετοχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ οι προσδοκίες όταν ξεκινούσε η ρύθμιση, ήταν μεγάλες…

Δεν αποκλείεται η ελληνική πλευρά να προτείνει αύξηση του αριθμού των δόσεων από 48 σε 72, όμως δεν είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει αποδεκτό από την Τρόικα.

Επίσης, εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις αναμένεται να μειωθούν, με αγκάθι εδώ το πώς θα εφαρμοστεί ο νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού των παροχών, καθώς και η αδυναμία εφαρμογής ατομικών λογαριασμών.
Έως το τέλος του έτους, το υπουργείο Εργασίας, βάσει των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ψηφίσει νόμο με τις όποιες αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις.

Και μετά στον Μητσοτάκη

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Στη νέα συνάντηση το μεσημέρι δεν λείπουν τα «αγκάθια» σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, ενώ υπάρχουν εμπόδια στο χτίσιμο της ρητορικής της κυβέρνησης περί «ποιοτικής αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης πέρα από τους ποσοτικούς στόχους».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται να επιδιώκει την προσμέτρηση στις απολύσεις των 2.660 εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και των χιλιάδων (φτάνουν τις 5.000-6.000 σύμφωνα με υπολογισμούς) συμβασιούχων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων.
Οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας επιμένουν να συμψηφίζουν τον αριθμό των απολύσεων από την ΕΡΤ με τον αριθμό των επαναπροσλήψεων για το νέο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Η κυβέρνηση διαχωρίζει τους αριθμούς των υπαλλήλων που μετέχουν στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης από το τελικό σχήμα, για το οποίο υπάρχει το σενάριο να μην έχει πάνω από 600 εργαζομένους, εκ των οποίων οι «παλιοί» (προερχόμενοι από την ΕΡΤ) να μην ξεπερνούν τους 300 εργαζομένους.
Όσο για τους συμβασιούχους που παραμένουν σε υπηρεσίες του Δημοσίου και στους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές θα υπάρξει, κατά τη συνάντηση με την τρόικα, αναλυτική συζήτηση για το εάν θα υπολογισθούν στις απολύσεις, εφόσον απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις από το Δημόσιο.
Ππαραμένουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να καταγραφούν στις 4.000 απολύσεις του 2013 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, υπάλληλοι από την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ, οι επίορκοι, οι συμβασιούχοι των «προσωρινών διαταγών», ενώ μέρος από τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθούν σε απόλυση το 2014.

Η τρόικα σκληραίνει τη στάση της...

Ένα πρώτο δείγμα γραφής από τις διαθέσεις της τρόικας απεκόμισαν χθες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που είχαν με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.

Αν και η τρόικα φαίνεται, τουλάχιστον στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών και τη ΛΑΡΚΟ να κινείται στη σκληρή γραμμή που είχε χαράξει με το περίφημο e-mail προς το υπουργείο Οικονομικών η ελληνική πλευρά ελπίζει ότι οι τρεις τεχνοκράτες θα λάβουν εντολές για μια πολιτική προσέγγιση των προβλημάτων και όχι αυστηρά οικονομοτεχνική.

...πατώντας στην περιρρέουσα εκλογική ατμόσφαιρα

Τη χθεσινή μέρα, όχι άνευ νοήματος, επέλεξε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, να ανακοινώσει τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
Πηγές μάλιστα εκτός ταμείου ανέφεραν χθες ότι η κ. Λαγκάρντ ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της παρατεταμένης λιτότητας στην ελληνική κοινωνία.

Η Αθήνα πάντως, εν μέσω εκλογικών σεναρίων που κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο γενικών εκλογών, επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα σύνεσης και ορθής διαχείρισης της κατάστασης, διαμηνύοντας ταυτοχρόνως ότι 
η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και ότι ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις.

Ωστόσο φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνδέουν το αποτέλεσμα των συζητήσεων με την τρόικα με τα εκλογικά σενάρια. Η εμμονή των δανειστών μας σε ανεδαφικές στην παρούσα φάση απαιτήσεις μπορεί λένε σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις να μας οδηγήσει σε γενικές εκλογές.

Και αυτό είναι κάτι που έντονα συζητείται σε Μαξίμου και πηγαδάκια της συμπολίτευσης

Κατατοπιστικό το άρθρο της Μαρίνας Μάνη στο capital.gr
  27 Σεπτεμβρίου 2013 | © ThePressProject.gr - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/47357/peleutherosi-tou-oriou-apoluseon-tha-zitisei-i-troika-apo-ton-Broutsi#sthash.Y6XGCBCE.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου