.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στα κάτεργα του Κατάρ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 27/09/

Στα κάτεργα του Κατάρ

Νηστικοί, απλήρωτοι, χωρίς δωρεάν πόσιμο νερό και χωρίς διαβατήρια δουλεύουν εργάτες από το Νεπάλ στα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν στο Μουντιάλ.
        
 
Νηστικοί, απλήρωτοι, χωρίς δωρεάν πόσιμο νερό και χωρίς διαβατήρια δουλεύουν εργάτες από το Νεπάλ στα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν στο Μουντιάλ

Του Θ. Ασημακόπουλου

Δεν είναι και λίγα τα χρόνια που το Κατάρ επενδύει δισεκατομμύρια για την προβολή του μέσω του αθλητισμού, με αποκορύφωμα την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022.

Χρυσάφι δίνουν οι Αραβες για να στήσουν τη διοργάνωση. Ομως, όπως συμβαίνει συνήθως στις εξορύξεις, το λαμπερό κίτρινο συνδυάζεται άδικα με το αίμα…

Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Guardian» είναι σοκαριστικό. Στο διάστημα 4 Ιουνίου με 8 Αυγούστου 2013, τουλάχιστον 44 άτομα, όλοι από το Νεπάλ, έχουν χάσει τη ζωή τους δουλεύοντας στα έργα που αφορούν το Μουντιάλ! Αρκετοί από αυτούς πέθαναν από καρδιακή προβολή και άλλοι σε ατυχήματα…

Από την έρευνα προκύπτουν κι άλλα στοιχεία, που συγκλονίζουν.

Λέγεται ότι τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας είναι πολλά, ενώ οι εργάτες από το Νεπάλ -κατά κύριο λόγο- έχουν κι άλλα δικά τους προβλήματα. Αφενός είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, αφετέρου τους έχουν κατασχεθεί τα διαβατήρια, ώστε να μην μπορούν να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους!

Το πλέον απάνθρωπο που αναφέρει ο «Guardian» αφορά τη μη πρόσβαση των εργατών σε δωρεάν πόσιμο νερό σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις που ετοιμάζονται!

Οπως είναι λογικό, η FIFA εμφανίζεται άκρως θορυβημένη από το άρθρο. Ομως προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη αντίδραση.

Αντίθετα, αμέσως οι διοργανωτές από το Κατάρ έσπευσαν να εκδώσουν ανακοίνωση, στην οποία ουσιαστικά δεν διέψευσαν τα όσα τους καταλογίζουν οι Αγγλοι δημοσιογράφοι.

Το αντίθετο μάλιστα… Από τη στιγμή που υπόσχονται «καλύτερες μέρες» για όσους βρίσκονται υπό τη δούλεψή τους είναι σαν να παραδέχονται όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν:

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία αν κάποιους εργαζόμενους τους μεταχειρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η υγεία, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που βοηθούν στην πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που μας αφορά. Αμεσο μέλημά μας είναι να βελτιώσουμε κατά πολύ τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας όλων των εργατών στο Κατάρ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει εξασφαλισμένη την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά του. Ολα τα παραπάνω αποτελούν για μας την απόλυτη προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου