.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτογενές (!) έλλειμμα 1,7 δισ. το πρώτο οκτάμηνο «Κατέρρευσε» ο μύθος του Σταϊκούρα


Τη συμφορά των δημοσίων εσόδων δείχνουν τα στοιχεία του Προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013. Εμφανίζουν υστέρηση πάνω από 773.000.000 ευρώ έναντι των στόχων, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα μέσα στην ίδια περίοδο ξεπέρασε τα 1,7 δισ. ευρώ! Τα
στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες αποτυπώνουν μια δυσάρεστη κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

-Τα συνολικά έσοδα από φόρο εισοδήματος καταγράφουν υστέρηση 625.000.000 ευρώ.

-Τα έσοδα από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατέγραψαν υστέρηση 272.000.000 ευρώ.

-Τα έσοδα από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων κατέγραψαν υστέρηση 560.000.000 ευρώ.

-Οι άμεσοι φόροι παρελθόντων ετών που εισπράττονται φέτος (π.χ. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010) παρουσίασαν υστέρηση κατά 160.000.000 ευρώ.

-Ο ΦΠΑ πετρελαιοειδών καταγράφει υστέρηση κατά 227.000.000 ευρώ.

-Ο ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων υπολείπεται των στόχων κατά 186.000.000 ευρώ.

-Γενικά, οι φόροι κατανάλωσης κατέγραψαν συνολικά υστέρηση κατά 382.000.000 ευρώ.

Οσον άφορα το πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, θα πρέπει να τονιστεί ότι συνυπολογίζεται και ποσό περί το 1,5 δισ. ευρώ που έλαβε η χώρα από τα κέρδη κεντρικών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Σταϊκούρας, για να «φτιάξει» το πλεόνασμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν «έγραψε» φέτος στις δαπάνες πληρωμές 618.000.000 ευρώ για επιστροφές φόρων (που όφειλε το Δημόσιο από το 2011) και πληρωμές χρεών προς τους ιδιώτες, ύψους 3,9 δισ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας συνεχίζει να επικαλείται τη δικαιολογία ότι οι πληρωμές αυτές αφορούν παλαιότερα χρόνια και για τον λόγο αυτό οι συγκεκριμένες δαπάνες «κρύφτηκαν» σε παλιότερους Προϋπολογισμούς. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζει πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ, όταν κανονικά ο Προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013 θα έπρεπε να δείχνει ταμειακό έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ!

Τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013 απορρόφησαν 9,91 δισ. ευρώ ή το 63,5% της ετήσιας επιχορήγησής τους.

Είναι ενδεικτικό πως ο ΟΓΑ έχει λάβει το 70,8% του συνολικού κονδυλίου για το 2013, το ΙΚΑ έχει λάβει το 71,3%, ο ΕΟΠΥΥ το 66,4%, ο ΟΑΕΕ το 74,7%, το ΤΑΠ-ΟΤΕ έχει λάβει το 72% (!) και ο ΟΑΕΔ το 67,1%!

Στέλιος Κράλογλου
triklopodia.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου