.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτικοί και γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί για το 2014


του Γ. Εμμανουηλίδη

Το 2013 ήταν μια άσχημη χρονιά για την Ελλάδα:

Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 4%, η οικοδόμηση έπεσε ξανά γύρω στο 30%. Συνολικά η οικοδόμηση στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 87% σε σχέση με το ανώτερο επίπεδο του 2005. (εφημ. «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», 11/12/2013) και έχει ξαναγυρίσει στο επίπεδο του 1960-63!

Ο χειμώνας του 2013-14 είναι σκληρότατος για εκατομμύρια Έλληνες. Υπολογίζεται ότι τα 2/3 του πληθυσμού της Ελλάδας έχουν ελλιπή θέρμανση, ενώ πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ξεπαγιάζουν. Την ίδια στιγμή μερικές δεκάδες χιλιάδες πλουτοκράτες έχουν δεκάδες δισεκατομμύρια € στις τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού. Η οικονομική κρίση φανέρωσε πολύ πιο έντονα τις βαθιές ταξικές ανισότητες στην Ελλάδα.

Η επίσημη ανεργία φθάνει το 28%, πράγμα που τα τελευταία 50 χρόνια δεν είχε ξανασυμβεί στην Ελλάδα. Μόνο τον Οκτώβρη του 2013 προστέθηκαν 1 δις εκ. € ληξιπρόθεσμα χρέη. Περίπου 2.500.000 Έλληνες χρωστούν στην Εφορία, ενώ σχεδόν 1.000.000 δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στις Τράπεζες.

Η ΑΘΛΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αγοράζει εφημερίδες για λόγους οικονομίας! Αλλά οι....
εφημερίδες που κυκλοφορούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία ελέγχονται από νεοφιλελεύθερους και μνημονιακούς κύκλους. Οι διαπλεκόμενοι πλουτοκράτες ελέγχουν και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

Υπάρχουν λίγες εφημερίδες και μικρομεσαία κανάλια που χτυπούν το μνημόνιο και ξεσκεπάζουν τις ψευτιές του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού στρατοπέδου, όχι πάντα με συνέπεια.

Η κύρια προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων εκφράζεται με το επιχείρημα ότι η λιτότητα και η οικονομική ζημιά που παθαίνει η Ελλάδα είναι μονόδρομος! Ο λαός έπρεπε να υποφέρει γιατί τα προηγούμενα χρόνια «είχε ξεσαλώσει!». Δηλαδή, η μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας και οι ξένοι μεγαλοκαπιταλιστές που είναι οι κύριοι ένοχοι της καταστροφής, αθωώνονται! Φταίει ο γείτονας που πήγαινε συχνά στη συνοικιακή ταβέρνα, ή πήρε τραπεζικό δάνειο για να αγοράσει ένα τριάρι 75m2.

Στην πραγματικότητα ο κύριος ένοχος είναι ο εξαρτημένος ελληνικός καπιταλισμός και οι μεγάλοι του φίλοι και αφεντικά, η Ευρωζώνη και η Ε.Ε.

Αποκρύπτεται συστηματικά το γεγονός ότι η Ευρωζώνη γενικότερα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Π.χ. με βάση τις προβλέψεις για το 2014 και 2015, συνολικά στα πρώτα 15 χρόνια του 21ου αιώνα (2001-2015) το ΑΕΠ θα ανέβει στην Ευρωζώνη 14%, στην Ελλάδα 8%, στην Ιταλία 3%, τη Γερμανία 18-20%, στις ΗΠΑ 33% και στη Λ.Δ. Κίνας 275%.

Είναι φανερό ότι ο νότος της Ευρωζώνης βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, ενώ η Γερμανία είναι ο «μονόφθαλμος άρχων της Ευρωζώνης». Οι ΗΠΑ ανεβαίνουν πιο γρήγορα από τη Γερμανία, ενώ η Κίνα με τον ισχυρό κρατισμό κινείται πιο γρήγορα από κάθε άλλον όχι μόνον στην παραγωγή αλλά και στη λαϊκή κατανάλωση (ετήσια αύξηση έως 14% - εφημ. «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», 11/12/2013).

Η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική προπαγάνδα πιέζει συνεχώς την Αριστερά, προσπαθώντας να την οδηγήσει στο συμβιβασμό, όπως έγινε και με τη σοσιαλδημοκρατία της Δύσης. Έτσι π.χ. το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» αφενός επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, αφετέρου όμως υπάρχουν και άρθρα (π.χ. του Αντώνη Καρακούση) που ζητούν να γίνει «πιο μετριοπαθής» ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποδεχθεί τα μνημονιακά τετελεσμένα ώστε «κάποτε να κυβερνήσει».

Εδώ παίζει ρόλο και η άγνοια που έχει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για τη ραγδαία αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού τα τελευταία 15-20 χρόνια. Αγνοεί τη γιγαντιαία βιομηχανική ανάπτυξη της Λ.Δ.Κίνας, την πολύ χαμηλή ανάπτυξη στη Δύση, τη μεγάλη πιθανότητα ανοικτής στρατιωτικο-πολιτικής συμμαχίας Ρωσίας – Κίνας τα αμέσως επόμενα χρόνια.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ

Οι ηγετικοί κύκλοι της Δύσης έχουν δυσπιστία για τον ελληνικό λαό λόγω των δημοκρατικών και αντιιμπεριαλιστικών παραδόσεών του, αλλά λογαριάζουν πολύ την Ελλάδα σαν γεωγραφικό χώρο.

ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία θεωρούν κυρίαρχο το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και δεν θέλουν καθόλου παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ανασύνταξη του ρωσικού στρατού από τον Πούτιν. Το 2014 θα είναι έτοιμο το μεγάλο πολεμικό λιμάνι στο Νοβοροσίσκ (δηλαδή σε καθαρά ρωσικό έδαφος), που μπορεί να φιλοξενήσει όλο το ρωσικό στόλο του Εύξεινου Πόντου. Την ίδια χρονιά θα τεθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο σύστημα ραντάρ στο Καλίνινγκραντ, που με τεχνολογία ισάξιας εκείνης των ΗΠΑ, θα μπορεί να παρακολουθεί όλη τη δυτική στρατιωτική δραστηριότητα σε Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Τέλος, στις αρχές του 2015, θα αρχίσει η μόνιμη παρουσία ρωσικού πολεμικού στόλου στην Ανατ. Μεσόγειο, για πρώτη φορά μετά 25 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι το 2014 οι Λ.Δ. της Ασίας μαζί με το ρωσικό μπλοκ (Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν κ.λ.π.) θα έχουν σχεδόν το 45% της παγκόσμιας βιομηχανίας και το 55-60% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα και τσιμέντου, άρα την απόλυτη πλειοψηφία στην οικοδόμηση.

Για την ηγεσία και το «βαθύ κράτος» της Δύσης η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα «παραμένουν πάντα εχθροί», άσχετα με το τι λέει ή κάνει ο Πρόεδρος Ομπάμα ή κάποιοι άλλοι παράγοντες. Εκτός των άλλων, οι νεοφιλελεύθεροι της Δύσης δεν μπορούν να ανεχθούν την πρόοδο σε κράτη όπου «κυριαρχεί ο κρατισμός», γιατί αυτό ανατρέπει τις ιδεολογικές της θέσεις.

Παρά τις επιμέρους διαφωνίες, η Δύση (ΝΑΤΟ, Ε.Ε.,ΟΟΣΑ κ.λ.π.) θέλει να τελειώνει μια σειρά «πράγματα» στην περιοχή μας το 2014: Να ενταχθούν τα Σκόπια (ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ, να «λυθεί» το Κυπριακό με όφελος κυρίως της Τουρκίας, ώστε η «νέα» κοσμοπολίτικη Κύπρος να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το 2014-15, να αρχίσει η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Η Σερβία αρνείται ένταξη στο ΝΑΤΟ, γι αυτό η Δύση θέλει «τουλάχιστον» να ενταχθεί στην Ε.Ε. ώστε να την ελέγχει

Επίσης, η Ουκρανία του Γιαννουκόβιτς αρνείται ένταξη στο ΝΑΤΟ, γι αυτό η Δύση ασκεί πιέσεις για να συνδεθεί «τουλάχιστον» με την Ε.Ε. Ειδικά ενδιαφέρεται για την Κριμαία, που έχει μεγάλη πλειοψηφία ρωσικού πληθυσμού και με απόφαση της τοπικής Βουλής έχει ζητήσει ένωση με τη Ρωσία.

Τέλος, στόχος της Δύσης είναι η ανατροπή του Μπάαθ στη Συρία, αλλά εκεί η δυτική πολιτική προς το παρόν έχει σημειώσει αποτυχία.

Μεγάλη ανησυχία – ειδικά στους αγγλοσάξονες – προκαλεί η κατάσταση στην Ιταλία. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας προσεγγίζει το 135% του ΑΕΠ, ενώ η παραγωγή είναι στάσιμη εδώ και 15 χρόνια. Κάθε τόσο γίνονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη λιτότητα, ενώ ο Μπέπε Γκρίλο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη. Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Γερμανία να «ξεσφίξει τα λουριά», γιατί η αγανάκτηση στη Νότια Ευρωζώνη μπορεί να βλάψει πολύ τα συμφέροντα της Δύσης. Αλλά ο γερμανικός ιμπεριαλισμός (με τις γνωστές «παραδόσεις») προτιμά τη σκληρή, «αλγογόνο» τακτική προς αυτούς που θεωρεί υποδεέστερους.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΕΙΘΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ

Σαμαράς και Βενιζέλος είναι «παιδιά του Δυτικού καπιταλισμού». Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι με τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία. Ούτε που σκέφτονται την πιθανότητα άλλου προσανατολισμού. Αναγκάζονται να δεχθούν ότι η Τουρκία προκαλεί συνεχώς, γιατί έτσι θέλει η Δύση. Και «η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν» γιατί έτσι συμφέρει τη ντόπια παρασιτική μεγαλοαστική τάξη. Αυτήν υπηρετούν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας.

Ουσιαστικά, οι εκφραστές της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης πολιτικής εκλαϊκεύουν προς τον ελληνικό λαό τις θελήσεις της ηγεσίας της Δύσης για την Ελλάδα. Έχουν μαζί τους δεκάδες χιλιάδες «βολεμένους» στις διάφορες ελίτ που κέρδισαν αρκετά από τον δυτικό προσανατολισμό της Ελλάδας μετά το 1944-49.

Αυτές οι ελίτ είναι διατεθειμένες να δεχτούν σαφώς μειωμένο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, φθάνει να κρατήσουν την πολιτική και οικονομική εξουσία. Υπάρχουν και τμήματα της αστικής τάξης που δυσφορούν έντονα, αλλά είναι μειοψηφία. Υπάρχουν πάντως.

Το βράδυ του Σαββάτου, 7 Δεκέμβρη 2013, ο πρωθυπουργός Σαμαράς στην τελική του ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό έκανε μια ιδεολογική ομιλία υπέρ της Δύσης και εναντίον του «κρατισμού». Ο Α. Σαμαράς «ξεχνά» ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο χρεωμένη χώρα του κόσμου. Το συνολικό χρέος των ΗΠΑ (δημόσιο και ιδιωτικό) φθάνει το 360% του ΑΕΠ, πλησιάζει τα 60 τρις εκ. $. Σε κάθε πολίτη των ΗΠΑ αντιστοιχεί χρέος 180.000 $! (ενώ σε κάθε Έλληνα αντιστοιχεί συνολικό χρέος 50.000 €, δηλαδή σχεδόν 70.000 $).

Μόνο στην Κίνα οι αμερικανοί χρωστούν 1400 δις εκ. $. Δεκάδες εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ αγωνίζονται για δεκαετίες για να ξεχρεώσουν το (μοναδικό) σπίτι από την Τράπεζα με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός: Όπως έλεγε, σε μια παλιά ελληνική ταινία, ένας τσιφλικάς σε έναν ταλαίπωρο αγρότη: «Αν ζήσεις, έζησες! Αν πεθάνεις, πέθανες!»

από το «iskra.gr»
seisaxthia-epam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου