.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πέφτουν οι φόροι στο Ψυχικό, και άλλα ευτράπελα


FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas
Ο Στουρνάρας αρνήθηκε να αποσύρει τη ρύθμιση αλλά ο Σαμαράς δήλωσε “άγνοια” και αφήνει παράθυρο απόσυρσης. Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να αποδέχεται την βουλευτική τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών στο... Ψυχικό
Στην Ολομέλεια συνεχίζεται η συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου με τον φόρο ακινήτων, ενώ παράλληλα στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συζητείται το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς στο οποίο έχουν ενταχθεί και ...φορολογικές ρυθμίσεις τις τελευταίας στιγμής μεν, αλλά με μείζονος κοινωνικής και πολιτικής σημασίας περιεχόμενο.
Οπως αυτή που μοιράζει εξοντωτικά πρόστιμα (από 10-30%) σε όσους φορολογούμενους δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους στην Εφορία εντός διμήνου από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η εν λόγω διάταξη προστέθηκε στο νομοσχέδιο ερήμην του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος – προσθέτουν – έδωσε ήδη εντολή να αφαιρεθεί.
Το μεσημέρι όμως, συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι «δεν την φέραμε για να την αποσύρουμε», επικαλούμενοι τις «δεσμευτικές ημερομηνίες».
Αντιθέτως, ο κ.Στουρνάρας προσθαφαιρεί άλλες διατάξεις: το μεσημέρι απέσυρε το άρθρο για τις οφειλές των ΠΑΕ και το απόγευμα... την επανακατέθεσε.

Aποδεκτή έκανε το ΥΠΟΙΚ την τροπολογία πέντε βουλευτών της ΝΔ μέσω της οποίας επανάρχονται στα επίπεδα του 2008 οι τιμές ζώνης στο Παλαιό Ψυχικό για τους φόρους ακινήτων που πληρώθηκαν το 2012 και το 2013.
Συνεπώς, όσοι φόροι για τα έτη αυτά έχουν βεβαιωθεί στους κατοίκους του Παλαιού Ψυχικού θα επαναβεβαιωθούν και θα τους επιστραφεί η διαφορά.
Την τροπολογία υπέγραφαν μεταξύ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, Σοφία Βούλτεψη, Μάκης Βορίδης, Αργύρης Ντινόπουλος και Αννα Καραμανλή.

Εν αγνοία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ήταν η διάταξη για τα πρόστιμα-«φωτιά» που προβλέπονται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας στην Βουλή ερωτηθείς από δημοσιογράφους.

«Βεβαίως και δεν ήξερε αυτές τις λεπτομέρειες», απάντησε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, εξηγώντας ότι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στον κώδικα φορολογικών στοιχείων και ότι είναι πολύ καλύτερη από αυτή που ίσχυε. Την ίδια στιγμή εντείνονται οι παρασκηνιακές πιέσεις για βελτιωτικές τροποποιήσεις της διάταξης για τα πρόστιμα ή και την απόσυρσή της.

Οι διαβουλεύσεις θα ενταθούν μέχρι την συζήτηση στην Ολομέλεια αύριο Σάββατο (20.12.2013). Εν τω μεταξύ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς (μόνο με τις ψήφους ΝΔ-ΠαΣοΚ).

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών σε συνεννόηση με το Ανάπτυξης κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς με σωρεία άσχετων διατάξεων φορολογικού περιεχομένου.

Από το πρωί στην επιτροπή όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο οι κ. Χατζηδάκης και Στουρνάρας έγιναν αποδέκτες εντονότατων διαμαρτυριών από βουλευτές της συγκυβέρνησης, όπως η Ντ. Μπακογιάννη, ο Θ. Μοραΐτης, ο Γ. Βλάχος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιώργος Ορφανός, η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνομιλία αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν επί έναν και πλέον μήνα να υποβάλλεις σε συνεχή «μασάζ» την Κοινοβουλευτική σου Ομάδα προκειμένου να δεχθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και όταν το έχεις καταφέρει την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή να το φορτώνεις με ένα σωρό άσχετες τροπολογίες, οι οποίες μάλιστα έχουν και αντιλαϊκό περιεχόμενο.

Τελικά, οι αντιδράσεις ανάγκασαν τους δύο υπουργούς να διακόψουν τη συνεδρίαση και να αποσύρουν τρεις διατάξεις (για τους πλειστηριασμούς, το ΤΑΙΠΕΔ και τα πιστωτικά ιδρύματα και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) όχι όμως το επίμαχο άρθρο 7 σχετικό με το πρόστιμο από 10 έως 30% σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο. Για αυτό, ο κ. Στουρνάρας έλεγε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση και δεν πρόκειται να το πάρει πίσω.

Σύμφωνα όμως με τις έως τώρα πληροφορίες, προ του αδιεξόδου, ο υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει σε αλλαγές στο επίμαχο άρθρο μειώνοντας το πρόστιμο.

Την ίδια στιγμή, κατά του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων στράφηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Πολύδωρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και καταψήφισής του κατά την ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου (πριν την ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς που προγραμματίζεται περί τις 8.00 το βράδυ).

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός της ΝΔ «τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή και θέλετε εγώ να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;». Και συμπλήρωσε: «Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης να μην σας πληρώσω γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός». Σε περίπτωση που ο κ. Πολύδωρας δεν ψηφίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων αυτό που ήδη συζητείται στη ΝΔ είναι η διαγραφή του.

(με πληροφορίες από naftemporiki.gr, capital.gr, iefimerida.gr, vima.gr)


© 2010-2014 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου