.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οι ΕΠΑΜίτες δεν γιορτάζουνε ποτέ...

Οι ΕΠΑΜίτες δεν γιορτάζουνε ποτέ...

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος: Το πρωί, με σχετικό άγχος, ρώτησα τον Ποτηράκη αν φοβάται ότι η σχεδόν «εθνική εορτή» Κωνσταντίνου και Ελένης επηρεάσει το σημερινό live chat με τον Δημήτρη Καζάκη που έχουμε Στο ΧΩΝΙ. Εκείνος, όμως, δεν είχε κανένα άγχος απολύτως. «Οι ΕΠΑΜίτες δεν γιορτάζουνε ποτέ».

Κι αν είναι ροκ, μην το φοβάσαι...

Το ΕΠΑΜ που –όπως λέει το προεκλογικό του σποτάκι για τις Ευρωεκλογές- «γεννήθηκε στις γειτονιές και υπάρχει για να αγωνίζεται», εμφανίζει την τρομερή ιδιαιτερότητα σ' αυτές τις εκλογές να εμφανίζεται ΜΟΝΟ στις κρυφές δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στο διαδίκτυο (και διασπείρονται ως αποκλειστικές ειδήσεις στα δημοσιογραφικά γραφεία) και να κρύβεται μετά μανίας στις συστημικές!

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και με άλλα εξωκοινοβουλευτικά –προς το παρόν- κινήματα. Οι διαφορές που προκύπτουν είναι εντυπωσιακές και για αυτό (και για πολλούς άλλους λόγους) αξιομνημόνευτες. Το στοιχείο θα μας χρειαστεί και για μετά...

Επίσης, αναφορικά με το ΕΠΑΜ, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια έντονη διάθεση του συστήματος να ασχοληθεί μαζί του. Η παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του προκάλεσε. Και το κυριότερο (και ίσως καλύτερο από όλα) είναι ότι έγινε στόχος των πιο ακραία συστημικών εφημερίδων, με αποκορύφωμα το «επιθετικό» δισέλιδο του Εθνους του Μπόμπολα. Και επειδή η εμπειρία μου λέει ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία, περιμένω με αγωνία το «έγκυρο» exit poll των 19.00 για να μάθω τα αποτελέσματα! Και καλά θα κάνω να περιμένω και λίγο ακόμα μετά...
Το μήνυμα της κάλπης

Την Κυριακή το βράδυ η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ένα μήνυμα που άργησε να σταλεί αλλά θα είναι τόσο σαφές, που θα καλύψει και τα προηγούμενα. Και θα είναι δύο λέξεις: Στα τσακίδια!

Η αγαπημένη τους –παλαιότερα- «σιωπηρή πλειοψηφία», που -κατά την κρίση τους- υπήρχε υπέρ τους στην κοινωνία, έχει μετατραπεί σε «φωναχτή οργή». Και σε λίγες μέρες θα βρει την ευκαιρία να εκφραστεί.

Ποιες οι διαφορές από το 2012, που κέρδισε ο Σαμαράς;

Ότι η ανεργία αυξήθηκε. Ότι η οικονομία χειροτέρεψε. Ότι περισσότεροι ακόμη Έλληνες αντιλήφθηκαν ότι μας κοροϊδεύουν με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα κάθε φορά. Ότι περισσότεροι ακόμη Έλληνες έμαθαν την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο. Ότι περισσότεροι ακόμη Έλληνες συνειδητοποίησαν ότι κουμάντο στη χώρα κάνουν οι δανειστές. Ότι περισσότεροι ακόμη Έλληνες επιτέλους αναρωτήθηκαν: Και αφού ξεπουλήσουμε όλη την πατρίδα και τα σπίτια μας, μετά τί θα κάνουμε με το χρέος, που θα είναι ακόμη στα επίπεδα του 2009;;;

Το σοκαριστικό είναι ότι το παραπάνω θα ισχύει ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ στο σχεδιασμό τους! Πότε πήγαν καλά; Συνεχώς πέφτουν έξω στην ύφεση και στους πολλαπλασιαστές (!!!) και συνεχώς κάνουμε διορθωτικές. Άρα, σε βάθος δεκαετίας, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από το θρίλερ που περιγράψαμε παραπάνω, που το λένε «στόχο του προγράμματος».
«Και γιατί με ρίχνει τώρα;»

Και επειδή, όσο και να κουμαντάρει τα μίντια, ο Σαμαράς τελικά δεν κατάφερε την ύπνωση του λαού που ήλπιζε, τώρα έχει αντιληφθεί ότι έρχεται το τέλος. Δυστυχώς για αυτόν, από τότε που κέρδισε τις πιο προπαγανδιστικές εκλογές της ιστορίας, αυτές του Ιουνίου του 2012, ακόμη περισσότεροι Έλληνες κατάλαβαν το τι πρέπει να απαντάνε σ' αυτούς που τους λένε ότι «η καταστροφή μας είναι η μόνη λύση για τους τραπεζίτες».

Και για αυτό άρχισε το γνωστό κόλπο. Αυτό με το οποίο τον πολέμησε ο Μητσοτάκης το 1993! Τότε, όλη η ΝΔ έβγαινε στην τηλεόραση και έλεγε με μια φωνή ένα και μόνο επιχείρημα για να χτυπήσει την Πολιτική Άνοιξη. «Γιατί μας έριξε τώρα που θα φαίνονταν τα αποτελέσματα της πολιτικής μας;» Κλασικό. Το έχουμε ξανακούσει. Δεν είναι κάτι καινούριο... Όμως, είναι μόνιμο κομματικό κλισέ, σαν το «παραλάβαμε καμένη γη».

Τα ίδια άρχισε να προετοιμάζει και ο Σαμαράς από την προηγούμενη βδομάδα. (Τυχαίο;)

Το εντοπίσαμε την προηγούμενη Κυριακή Στο ΧΩΝΙ, και παρατηρούμε την κορύφωσή του ΤΩΡΑ. Υπόσχονται ότι θα ρίξουν το ΦΠΑ. Ότι θα ρίξουν τις τιμές. Ότι θα κάνουν 770.000 θέσεις εργασίας σε 7 χρόνια!!! Ότι ο ουρανός θα είναι πάντα γαλανός και τα πουλιά θα κελαηδούν μόνο μελωδικά!!! Και το κορυφαίο... (τον άκουσα με τα αυτιά μου, αλλιώς δεν θα το πίστευα) ο ίδιος ο Σαμαράς, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, άρχισε την παραζάλη. Άρχισε να λέει ότι από την άλλη βδομάδα τα πράγματα θα είναι καλύτερα και κάθε μέρα θα είναι καλύτερα και κάθε μήνα ακόμη καλύτερα! Κάτι τέτοια έλεγε ο αθεόφοβος.

(Για να συνεχίσει από Δευτέρα... «ο Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί ζητά να πέσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ... ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΟΥ». Στοίχημα κανείς;)
ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ
ΥΓ. Σήμερα το βράδυ συντονιστείτε στο www.toxwni.gr για να παρακολουθήσετε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση της προεκλογικής περιόδου (θα το προσπαθήσουμε τουλάχιστον).Live chat με τον Δημήτρη Καζάκη, γενικό γραμματέα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΕΠΑΜ, ακριβώς στις 21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου