.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ιταλία: Νέα αύξηση του δημόσιου χρέους - 10,5 εκατομμύρια φτωχοί πολίτες ....



(( www.facebook.com/metopo ))

Περαιτέρω άνοδο, στα 2,166 τρισ. ευρώ, εμφάνισε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Από την αρχή του έτους το δημόσιο χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά 96 δισ. ευρώ.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, το οποίο «βαρύνει όπως πάντα τις νεότερες γενεές».
Το αρνητικό ρεκόρ προέκυψε παρά την θετική πορεία των φορολογικών εσόδων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 2,9% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Την ίδια ώρα, σε σχεδόν 10,5 εκατομμύρια ανέρχονταν οι φτωχοί στην Ιταλία το 2013, δηλαδή σε άνω του 16% του πληθυσμού της χώρας, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών (Istat), το 2012 ο ίδιος αριθμός των φτωχών στην Ιταλία ανερχόταν σε 9,56 εκατομμύρια, δηλαδή στο 15,8% του συνολικού πληθυσμού.

Σε κατάσταση «απόλυτης» ένδειας, δε, βρέθηκαν το 2013 το 9,9% των Ιταλών, δηλαδή 6,20 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ το 2012 σε αυτήν την κατάσταση βρισκόντουσαν 4,81 εκατομμύρια Ιταλοί, δηλαδή το 8%.
Πολλές οικογένειες πληρώνουν το τίμημα αυτής της αύξησης της φτώχειας, σύμφωνα με το Istat, το οποίο αποκαλύπτει μια αύξηση του ποσοστού των οικογενειών που περιήλθαν σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας το 2013, έναντι του 2012 από 5,9 σε 7,5% για τα ζευγάρια που έχουν ένα παιδί, από 7,8 σε 10,9% για αυτά που έχουν δύο παιδιά και από 16,2 σε 21,3% για τα ζευγάρια που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά.

( πηγή : The Press Project )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου