Η μελέτη του CDC για την ασφάλεια των εμβολίων αμφισβητείται ως ψευδής!
Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά
Άρθρο του Φυσικοπαθητικού Γιατρού Dave Mihalovic
Επιστημονικό περιοδικό αποκαλύπτει ότι το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) είναι ακατάλληλο κι εσφαλμένο
Τα στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με την διάψευση των εγκεκριμένων μελετών καθώς και των ερευνών-φάντασμα των ακαδημαϊκών γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά. Το ζήτημα αφορά κυρίως τα εμβόλια, την ουσία θιμεροσάλη και τον αυτισμό. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στενή σχέση ανάμεσα στο εμπόριο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιστημονική δραστηριότητα δεν στηρίζεται πλέον στα θεμέλια της εμπιστοσύνης.
Λίγους μόλις μήνες αφότου ο Bill Posey, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, συνέκρινε τις μελέτες για την ασφάλεια των εμβολίων του CDC με το σκάνδαλο Bernie Madoff της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι ατασθαλίες στις μελέτες του CDC σχετικά με τα εμβόλια που περιέχουν θιμεροσάλη τεκμηριώθηκαν για πρώτη φορά στην επιστημονική βιβλιογραφία.

165 μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η θιμεροσάλη είναι επιβλαβής

Ενώ το CDC αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι «οι χαμηλές δόσεις θιμεροσάλης που υπάρχουν στα εμβόλια δεν προκαλούν βλάβες και συνδέονται μόνο με μικρές τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, όπως ερυθρότητα και οίδημα», το περιοδικό «BioMed Research International» και ο επικεφαλής συγγραφέας του άρθρου Brian Hooker παρέχουν άμεσες αποδείξεις ότι οι διαβεβαιώσεις του CDC σχετικά με το συγκεκριμένο συντηρητικό που περιέχει υδράργυρο δεν βασίζονται σε γεγονότα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε προθεσμία 2 ετών για να απομακρυνθεί η θιμεροσάλη αφότου η θανατηφόρα νευροτοξίνη απαγορεύτηκε το 1999, μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στα εμβόλια.
Ουσιαστικά, η θιμεροσάλη είναι μια ένωση που περιέχει υδράργυρο και είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκινογένεση στον άνθρωπο, μεταλλάξεις, τερατογένεση καθώς και διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα σε επίπεδα κάτω του 1 μέρους ανά εκατομμύριο. Επιπλέον, σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ. Αποτελεί αναγνωρισμένη τοξική ουσία για το σύστημα αναπαραγωγής και το έμβρυο ενώ δεν έχει καθοριστεί το ασφαλές επίπεδο έκθεσης για τον άνθρωπο.
Υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές έρευνες και μελέτες σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις της θιμεροσάλης, συμπεριλαμβανομένων των ανωμαλιών στο γαστρεντερικό σύστημα και των διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος.
Στην έρευνα του περιοδικού «BioMed Research International» αναφέρονται πάνω από 165 μελέτες στις οποίες βρέθηκε ότι η θιμεροσάλη είναι επιβλαβής, συμπεριλαμβανομένων 16 μελετών όπου έχουν καταγραφεί αποτελέσματα όπως θάνατοι βρεφών και παιδιών, ακροδυνία, δηλητηρίαση, αλλεργική αντίδραση, δυσμορφίες, αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, σύνδρομο Wells, αναπτυξιακή καθυστέρηση και νευρολογικές διαταραχές όπως τικ, καθυστέρηση ομιλίας, ελλειμματική προσοχή / υπερκινητικότητα και αυτισμός. Αυτά τα ευρήματα προέκυψαν από πολλές ανεξάρτητες έρευνες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 75 ετών και σε όλες αποδεικνύεται ότι η θιμεροσάλη είναι επιβλαβής. Ο George Lucier, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας, λέει ότι υπάρχουν σημαντικά επιστημονικά στοιχεία εδώ και πολλά χρόνια για το ότι η θιμεροσάλη αποτελεί μια αναπτυξιακή νευροτοξίνη.
Οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι η θιμεροσάλη είναι επικίνδυνη έρχεται σε κάθετη διαφωνία με τα αποτελέσματα 6 επιδοτούμενων ερευνών που δημοσιεύτηκαν από το CDC και στις οποίες βασίζεται το CDC δηλώνοντας ότι η ουσία είναι «ασφαλής» στα εμβόλια για βρέφη και μητέρες. Ο βιοχημικός δρ Hooker, ο οποίος παρακολουθεί στενά τη βιομηχανία των εμβολίων, αναφερόμενος στις 6 μελέτες ισχυρίζεται τα εξής: «Από τη σκοπιά των στατιστικών στοιχείων όλες οι έρευνες είναι εντελώς λανθασμένες, ενώ πολλά από αυτά τα έγγραφα αποτελούν θέμα επιστημονικής παρατυπίας. Για παράδειγμα, σημαντικά στοιχεία που δείχνουν σύνδεση ανάμεσα στην έκθεση στη θιμεροσάλη και τον αυτισμό αποσιωπήθηκαν από 3 δημοσιεύσεις (Price et al., 2010 Verstraeten et al. 2003 και Madsen et al. 2003). Αυτός ο τρόπος επιλεκτικής χρήσης δεδομένων από το CDC με σκοπό να αλλάξει τα αποτελέσματα σημαντικών ερευνών υποστηρίζοντας μια λανθασμένη και επικίνδυνη πολιτική εμβολιασμού, πρέπει να σταματήσει».
Άλλοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι συνάδελφοί τους δεν συγκέντρωσαν τα στοιχεία με την απαιτούμενη προσοχή, χρησιμοποίησαν ακατάλληλες αναλυτικές και στατιστικές τεχνικές, τα αποτελέσματά τους ήταν ανακριβή ενώ αγνόησαν το έργο των υπόλοιπων ερευνητών.
Με την αξιοπιστία να έχει πλέον χαθεί και τα επιστημονικά επαγγελματικά πρότυπα να έχουν παραβιαστεί, για τους ερευνητές το θέμα δεν αποτελεί πλέον μόνο προσωπική προσβολή για τους ίδιους – αισθάνονται ότι το επάγγελμά τους υπονομεύεται. Κάτι τέτοιο όμως επηρεάζει τη σχέση επιστήμης και κοινωνίας.
Περισσότερες έρευνες στον τομέα του εμβολιασμού και της θιμεροσάλης έδειξαν σημαντική απόκλιση από τις αποδεκτές πρακτικές, η οποία μάλιστα διαπράχθηκε εκ προθέσεως και από αμέλεια και με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων να αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα του παραπτώματος.
Ο δρ Boyd Haley, διεθνής εμπειρογνώμονας σχετικά με την τοξικότητα του υδραργύρου και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αναφέρει τα εξής: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Αρχές του CDC έχουν ξεκινήσει και συμμετάσχει στη συγκάλυψη των βλαβών που προκαλεί η θιμεροσάλη στα παιδιά μας, και αυτό είναι κάτι που θεωρώ εγκληματικό». Το έγγραφο είχε τίτλο «Ζητήματα μεθοδολογίας και αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις παρατυπίες στον τομέα της έρευνας που δείχνουν ότι η θιμεροσάλη στα εμβόλια είναι ασφαλής» και δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου. Περιλαμβάνει 8 σελίδες με αποδείξεις ότι το CDC γνώριζε τους κινδύνους νευρολογικών διαταραχών από το συντηρητικό που περιέχουν τα εμβόλια, αλλά εξακολουθούσε να τους καλύπτει.
Το έγγραφο καταλήγει στο παρακάτω συμπέρασμα: «Πέντε από τις δημοσιεύσεις που εξετάστηκαν στην παρούσα ανάλυση προέρχονταν απευθείας από το CDC, αυξάνοντας την πιθανότητα σύγκρουσης συμφερόντων ή ερευνών, δεδομένου ότι η προώθηση των εμβολίων αποτελεί τη βασική αποστολή του CDC. Θεωρητικά, αν βρεθεί ότι σοβαρές νευρολογικές διαταραχές σχετίζονται με τη θιμεροσάλη στα εμβόλια, τα πορίσματα αυτά θα μπορούσαν ενδεχομένως να θεωρηθεί ότι βλάπτουν το πρόγραμμα εμβολιασμού».
Τα τελευταία 10 χρόνια, ο δρ Hooker έχει υποβάλει πάνω από 100 αιτήσεις περί ελευθερίας της πληροφόρησης στο CDC και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σελίδες εγγράφων που αποδεικνύουν παρατυπίες στο πρόγραμμα ασφάλειας των εμβολίων του. Ο Hooker αποκάλυψε ότι ένα έγγραφο του CDC περιείχε επίσημη καθοδήγηση στους εργαζόμενους να επανεξετάσουν όλα τα έγγραφα για να αποκλείσουν την πιθανότητα πρόκλησης αρνητικών συνεπειών στο Κέντρο σε περίπτωση που δημοσιεύονταν. Αυτό σημαίνει ότι τα έγγραφα θα μπορούσαν να έχουν αλλοιωθεί από τους δικηγόρους του CDC πριν δοθούν στη δημοσιότητα.
Στα τέλη του 2013, μια ειδοποίηση από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αποκάλυψε ότι το Γραφείο Ακεραιότητας Ερευνών (ORI) επιβεβαίωσε τα ευρήματα που αφορούσαν τον δρα Dong-Pyou Han, πρώην αναπληρωτή καθηγητή ερευνών του Τμήματος Βιοϊατρικών Υπηρεσιών, ο οποίος ενεπλάκη στις παρατυπίες των ερευνών που χρηματοδοτούνταν από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH).
Αποκαλύφτηκε λοιπόν ότι ο δρ Dong-Pyou Han παραποιούσε τα αποτελέσματα των ερευνών για τη δημιουργία ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV-1) εμβολιάζοντας σκόπιμα δείγματα ορού κουνελιών με αντισώματα προκειμένου να παρουσιάσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αυτό το παράδειγμα αποτελεί ένα από τα δεκάδες που πλέον βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τέτοιους οργανισμούς.
Ο Barry Segal, εμπνευστής του ιδρύματος «Focus Autism», δήλωσε τα εξής: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία να αποκαλύψουμε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο με τεράστιες ζημιές τόσο στην οικονομία όσο και τους ανθρώπους και ειδικότερα τα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν το μέλλον της χώρας μας. Η υγεία τους τίθεται σε κίνδυνο από τον υδράργυρο που υπάρχει στα εμβόλια. Το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση άμεσα. Η θιμεροσάλη πρέπει να απαγορευτεί».
Ένα ποσοστό πάνω από 33% των ερευνητών έχει εμπλακεί τουλάχιστον μία φορά σε περιπτώσεις που κρίθηκαν (από στελέχη κανονιστικής συμμόρφωσης) ως ποινικά αδικήματα. Ωστόσο, το ποσοστό των επίσημων εκτιμήσεων μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο.
Οι ερευνητές που διεξάγουν έρευνες σχετικά με τον εμβολιασμό συνήθως:
- Παραποιούν / κατασκευάζουν δεδομένα ή αποτελέσματα
- Αποκρύπτουν επιλεκτικά δεδομένα που αναιρούν την έρευνά τους
- Κάνουν κατάχρηση των δεδομένων άλλων ερευνητών
- Παρουσιάζουν τα δεδομένα με πρόχειρο ή παραπλανητικό τρόπο
- Αποτυγχάνουν στη διατήρηση αξιόπιστων εργαστηριακών αποδείξεων
- Σαμποτάρουν το έργο άλλων ερευνητών
- Καταχρώνται τα κονδύλια που προορίζονται για τις έρευνες καθώς και τους πόρους των πανεπιστημίων
- Κάνουν διασυνδέσεις που δεν σχετίζονται με τις έρευνες με σκοπό το προσωπικό όφελος
- Δεν συμμορφώνονται με τις επίσημες κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν την αντιμετώπιση ανθρώπων ή ζώων
Μέχρι να ληφθούν πιο σοβαρά μέτρα για την παρεμπόδιση πιθανών παρατυπιών στο επιστημονικό έργο συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών των οποίων πρέπει να εξετάζονται τα κίνητρα και η ικανότητά τους να παραμένουν αντικειμενικοί, δεν θα μάθουμε ποτέ πόσες μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων έχουν παραποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Πηγές: