.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Άρθρο στην Guardian αποκαλύπτει την απάτη των ιδιωτικοποιήσεων


Δημοσιεύθηκε από olympia spyr στο Ιουλίου 12, 2014
20140712-073558-27358711.jpgΗ κοινή γνώμη στρέφεται κατά της απάτης που είναι η ιδιωτικοποίηση
Η αναβίωση, διεθνώς, της δημόσιας ιδιοκτησίας είναι ανάθεμα για την οικονομική ελίτ. Αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματική οικονομική ανάκαμψη.
Η ιδιωτικοποίηση δεν λειτουργεί. Μας είχαν υποσχεθεί μια δημοκρατία των “μετόχων”, του ανταγωνισμού, της μείωσης του κόστους και 
ποιοτικότερων υπηρεσιών. Μια γενιά αργότερα, η εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων δείχνει το αντίθετο. Από την ενέργεια ως το νερό, από τις σιδηροδρομικές έως τις δημόσιες υπηρεσίες, στην πραγματικότητα υπήρξαν ιδιωτικά μονοπώλια, στρεβλές επιδοτήσεις, εξωφρενικές τιμές, αξιολύπητα ανεπαρκείς επενδύσεις, κερδοσκοπία και κατάκτηση δημοσίων υπηρεσιών από εταιρείες.
Τα ιδιωτικά καρτέλ εντέχνως ξεφεύγουν από τις ρυθμιστικές αρχές. Οι καταναλωτές και οι πολιτικοί εξαπατώνται από το εμπορικό απόρρητο και τη νομική πολυπλοκότητα των συμβάσεων. Το εργατικό δυναμικό είδε τις αμοιβές του να περικόπτονται και τις εργασιακές συνθήκες να χειροτερεύουν. Ο έλεγχος των βασικών υπηρεσιών δεν πέρασε απλώς σε ξένες μεγάλες εταιρείες, αλλά συχνά αυτές οι εταιρείες είναι κρατικές – ανήκουν όμως σε άλλο κράτος.
Η μια έκθεση μετά την άλλη απέδειξε πως οι ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες είναι πιο δαπανηρές και πιο αναποτελεσματικές από τις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες. Δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, που ποτέ δεν υποστήριξαν ούτε μία ιδιωτικοποίηση, ούτε εμπιστεύονται τους ιδιώτες και ούτε τους θέλουν να παρέχουν υπηρεσίες.
Όμως, ανεξάρτητα από τα στοιχεία, το καραβάνι συνεχίζεται. Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον προωθεί τώρα την ιδιωτικοποίηση στους κεντρικούς τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες δικαστικής επιτήρησης και ξεπουλά ένα μέρος των Βασιλικών Ταχυδρομείων για πάνω από 1 δισεκατομμύρια λίρες λιγότερο από την τρέχουσα τιμή τους, ενώ οι οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης εξαργυρώνουν τις μετοχές τους με συνοπτικές διαδικασίες.
Όσες καταστροφικές αποτυχίες ή απάτες και αν ήδη επιβαρύνουν συγκεκριμένες εταιρείες, κανείς δεν τις εμποδίζει από το να κερδίσουν νέα προσοδοφόρα συμβόλαια από μια πίτα 80 δισεκατομμυρίων λιρών – και οι ιδιωτικές εταιρείες του χώρου ασκούν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στη βουλή.
Το πλήρες άρθρο εδώ:
Μετάφραση: Νίκος Σ.
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου