.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

"...καταργείται η απόδειξη με μάρτυρες και αντικαθίσταται από ένορκες βεβαιώσεις. Κάθε ένορκη βεβαίωση ανεβάζει το κόστος της δίκης κατά τουλάχιστον 150 ευρώ,.."


του Τάσου Κώνστα 

Όπως ίσως γνωρίζετε, προωθείται η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δηλαδή του βασικού νόμου σύμφωνα με τον οποίο μπορεί κάθε πολίτης να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Οι αλλαγές που προωθούνται οδηγούν ουσιαστικά σε περαιτέρω αύξηση του κόστους προσφυγής στη δικαιοσύνη περιορίζοντας ακόμα περισσότερο αυτό το δικαίωμα των πολιτών. Στη λεγόμενη τακτική διαδικασία καταργείται η απόδειξη με μάρτυρες και αντικαθίσταται από ένορκες βεβαιώσεις. Κάθε ένορκη βεβαίωση ανεβάζει το κόστος της δίκης κατά τουλάχιστον 150 ευρώ, αφού ο πολίτης θα καλείται να πληρώσει τόσο τον δικηγόρο που θα τη συντάξει, όσο και την επίδοση της κλήσης προς τον αντίδικό του για να παρασταθεί στην ένορκη βεβαίωση. Αν μάλιστα η ένορκη βεβαίωση δοθεί ενώπιον συμβολαιογράφου το κόστος αυξάνεται στα 200 τουλάχιστον ευρώ.
Προωθούνται επίσης ρυθμίσεις που επιτρέπουν την επιβολή περισσότερων κατασχέσεων καθιστώντας την άμυνα του οφειλέτη πιο ακριβή, ενώ καταργείται το προνόμιο που είχε το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στο ποσό που θα προέκυπτε στον πλειστηριασμό, γιατί ευνοούνται οι τράπεζες.
Οι τράπεζες θα μπορούν να αναγγέλουν τις απαιτήσεις τους κατά του οφειλέτη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οφείλεται μόνο ένα δάνειο, οι τράπεζες θα σπεύδουν να καταγγείλουν και τα υπόλοιπα που ενδεχομένως εξυπηρετούνται κανονικά, ώστε να συμμετάσχουν στη διανομή των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τον πλειστηριασμό.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ.
Η νομική κοινότητα έχει αντιληφθεί τις συνέπειες όπως θα δείτε από την κοινή συνέντευξη τύπου που ανάρτησα. Οι δικηγόροι αποφάσισαν αποχή μέχρι την 5-12-2014 και διεξαγωγή δημοψηφίσματος κατά του νέου Κώδικα. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται καθολική αντίδραση όλης της νομικής κοινότητας και κυρίως επαγρύπνιση, διότι το δημοψήφισμα μπορεί να θάψει το ζήτημα, αν κρίνει κανείς από τη στάση των Αθηναίων δικηγόρων στις πρόσφατες δικηγορικές εκλογές.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
Με δεδομένο μάλιστα ότι οι δικηγόροι Αθηνών είναι οι πολυπληθέστεροι, το δημοψήφισμα ενδέχεται να αποβεί μπούμερανγκ, αφού μη απόρριψη του νέου Κώδικα θα ανοίξει τον δρόμο στην επιβολή του. Για όσους δεν γνωρίζουν, τονίζω ότι στις πρόσφατες εκλογές για τον ΔΣΑ πλειοψήφισαν φιλομνημονιακές παρατάξεις και εξέλεξαν πρόεδρο του ΔΣΑ γιο πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Γι' αυτό ασφαλέστερο θα ήταν να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους ανά την επικράτεια.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου