.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τα εγγόνια του Πλυντζανόπουλου: Από τη δολοφονία των αναπήρων της Αλβανίας, στο πλιάτσικο του περιπτέρου των Εξαρχείων...

«Είμαι της γνώμης, ότι πρέπει να γίνει κυβέρνησις φιλογερμανική, για να καταστήσωμεν ολιγώτερον οδυνηράν την ήτταν. Αυτό πρέπει να γίνη και αν ακόμη θα ηξεύραμε ότι ο πόλεμος θα ετελείωνε και μετά τινας μόνον μήνας με τελείαν ήτταν του άξονος (όπερ απίθανον)»
Ν. Πλαστήρας, 21 Απρίλη 1941 («Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 14-09-1998).
____________________________________________________

του «askordoulakos»
Το Σεπτέμβρη του 1941, ιδρύθηκε το ΕΑΜ, τα μηνύματα του οποίου πρώτοι τα πήραν οι ανάπηροι του πολέμου στα νοσοκομεία, που συγκροτούν την οργάνωση των νοσοκομείων του ΕΑΜ. Στις 28 Οκτώβρη 1941 πραγματοποιείται η πρώτη οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση. Οι ανάπηροι μαζί με τους φοιτητές καταθέτουν στεφάνια στον Άγνωστο Στρατιώτη κάτω από τα έκπληκτα μάτια των αρχών κατοχής. Σε όλες τις κατοχικές λαϊκές κινητοποιήσεις της Αθήνας για ψωμί και συσσίτια, στις εθνικές επετείους προπορεύονταν οι ανάπηροι και τραυματίες του αλβανικού πολέμου με τα αναπηρικά τους καροτσάκια!
Στις 3 Μάρτη 1943 πήραν μέρος στον ξεσηκωμό για ματαίωση της επιστράτευσης, Στις 22...
Ιούλη 1943, νέα διαδήλωση με εθνικά και άλλα αιτήματα. Οι κατακτητές σκόπευαν να κατεβάσουν στην Αθήνα τους Βούλγαρους φασίστες. Μπροστάρηδες πάλι οι ανάπηροι με τα καροτσάκια τους και οι όρθιοι με τις πατερίτσες τους. Στα νοσοκομεία μαζεύονται όπλα των Ιταλών που πηγαίνουν στην Αντίσταση. Η δωσίλογη κυβέρνηση αποφασίζει να διαλύσει τα Νοσοκομεία-Μετερίζια και να παραδώσει τους ανάπηρους στους Γερμανούς. Ποιοι θ’ αναλάβουν τη βρώμικη δουλειά; Τα ...παιδιά του σ/χη Ιωάννη Πλυντζανόπουλου, τα Τάγματα Ασφαλείας!
Σαν αυτές τις μέρες, στις 30 Νοέμβρη 1943 τη νύχτα, υπό τις εντολές και παρουσία του Φον Στρόουπ, οι γερμανοτσολιάδες έκαναν επίθεσή ενάντια στα 19 νοσοκομεία, που οι ανάπηροι τα είχαν μετατρέψει σε κάστρα της Εθνικής Αντίστασης. Μπήκαν μέσα ουρλιάζοντας και με βρισιές, χτυπήματα με τους υποκόπανους και πολλές φορές με λογχισμούς και πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω στους ανάπηρους και τραυματίες. Η αγριότητα των γερμανοτσολιάδων ξεπέρασε κάθε όριο. Έσερναν ανάπηρους με κομμένα και τα δυο πόδια στο χώμα μέχρι που μάτωναν. Δεν άφηναν τις νοσοκόμες να τους βοηθήσουν. Άρπαζαν από τα χέρια τους ή από τα χέρια των αναπήρων τα τεχνητά μέλη και τα έσπαζαν για να μην τα χρησιμοποιήσουν και τους χτύπαγαν με αυτά στο κεφάλι. Έκαναν 283 εκτελέσεις. Αυτά τότε...
Εβδομήντα ένα Νοέμβρηδες μετά το 1943, το Νοέμβρη του 2014, τα ΜΑΤ, αδίστακτα και κακοποιά τομάρια αναλόγου είδους, τα οποία υπερασπίζουν μια κατοχική κυβέρνηση αναλόγου- με του Ι. Ράλλη- είδους, επιβεβαίωσαν την ιδιότητά τους, ως εγγόνια των προδοτικών καθαρμάτων των Τ.Α. με το να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν για πλάκα νεαρούς, κοπελιές και φωτορεπόρτερ και με το να ορμούν σαν πεινασμένα ζώα σ’ένα περίπτερο της Πλ. Εξαρχείων, προσπαθώντας να κλέψουν ...εμφιαλωμένα νερά! Τέτοια υποκείμενα (όπως τότε) εφαρμόζουν τη σύγχρονη κατοχή στις μέρες μας, φορώντας στολή: αλήτες, νεοναζί, υπόκοσμος της νύχτας και κατσαπλιάδες. Αυτοί οι ελεεινοί τύποι φέρουν όπλο κι έχουν την εξουσία να συλλάβουν πολίτες και να τους στείλουν κατηγορούμενους στο δικαστήριο!
Έχουμε να κάνουμε με κοινούς κι επικίνδυνους κακοποιούς, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Για το λόγο αυτό, πρέπει να απαιτηθεί η διάλυση των προδοτικών-κατοχικών ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ κλπ, η σύλληψη κι η παραδειγματική τιμωρία, όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκληματικών τους πράξεων τους και η ανάρτηση των ονομάτων και των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο (διότι μπορεί να είναι γείτονές μας και να κινδυνεύουμε). Αυτό δεν είχαν κάνει -για μερικές στρακαστρούκες -με τους πιτσιρικάδες των «Πυρήνων» οι άθλιοι;

Ποιος όμως ν’ απαιτήσει τα παραπάνω; Ο ΣΥΡΙΖΑ, που «ξαναγράφει» την ιστορία του Πολυτεχνείου, ή το ΚΚΕ, που κάθεται και περιμένει να γίνουν κομμουνιστές 11.000.000 Έλληνες, για ν’ ανατρέψει τον καπιταλισμό;
Μόνο ο λαός μπορεί να τα απαιτήσει και να τα διεκδικήσει, όχι μόνο θέτοντάς τα, ως πόλο συσπείρωσης κι ενότητας, αλλά οργανώνοντας συγχρόνως την Παλλαϊκή Δημοκρατική Αυτοάμυνά του, ενάντια στις ορδές των αφιονισμένων ένστολων νεοναζί προδοτών, υπερβαίνοντας στο δρόμο τις -κάθε λογής -ξεπερασμένες και συμβιβασμένες ηγεσίες του.
Η πηγή για την ιστορική αναφορά του κειμένου είναι από:
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου!

από το "Βαθύ Κόκκινο"
 http://seisaxthia-epam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου