Ετοιμάζουν "κοπτοραπτική" με στόχο την πλήρη εξάρτηση μας από τα μνημόνια.
Το ΧΩΝΙ αυτην την Κυριακή φέρνει στη δημοσιότητα το σχέδιο των δανειστών για μια νέα ωμή παρέμβαση, τους επόμενους μήνες, στα δημόσια πράγματα της Ελλάδας.
Οι δανειστές αντιμετωπίζουν ως πρώτης τάξεως ευκαιρία το γεγονός ότι η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική, ώστε να πιέσουν για να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα της Ελλάδας κάθε εμπόδιο για τις ανίερες βλέψεις τους για το απόλυτο πλιάτσικο στη χώρα μας Ώστε να μην χρειάζονται, πλέον, απίθανοι ακροβατισμοί για να θεσμοθετηθούν οι αντισυνταγματικές απαιτήσεις τους.
Μάλιστα, οι τροϊκανοί έχουν ήδη καταθέσει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λίστα με συγκεκριμένες απαιτήσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα (μονιμότητα, ιδιωτικά Πανεπιστημία, αιγιαλοί κ.α.)
Από τον Δεκ. 2011, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος!
Τα αποτελέσματα τραγικά τόσο για το μέλλον της Ε.Ε όσο και για την συνοχή της.
Δέκα επτά χώρες συμφώνησαν, έξι προτίθενται να συμμετάσχουν και δυο κυβερνήσεις θα ενημερώσουν τα κοινοβούλια τους. (υπάρχουν και τέτοιες χώρες..)
Η είδηση όμως και ταυτόχρονα βόμβα μεγατόνων είναι ότι οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ευρωζώνης θα πρέπει να περάσουν-μεταφερθούν στο σύνταγμα….για να επισημοποιηθούν !!!
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Herman Van Rompuy, για την σύνοδο
8 Δεκ.2011 σύνοδος εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου…
Όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, έχουμε αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων μας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η ζώνη του ευρώ και τα άλλα κράτη μέλη θα βοηθήσουν να διαθέσουμε πρόσθετους πόρους έως και 200 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική Σταθερότητα Διευκόλυνσης (EFSF) θα αναπτυχθεί ταχέως.
Συμφωνήσαμε, επίσης, για την επιτάχυνση της θέσης σε ισχύ του ταμείου διάσωσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ESM) . Θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2012.
Όσον αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), έχουμε κάνει μια σημαντική αλλαγή στο δόγμα μας: από τώρα και στο εξής θα ακολουθεί πιστά τις αρχές και τις πρακτικές του ΔΝΤ. Ή να το πούμε πιο ωμά: η πρώτη προσέγγιση μας για να PSI, η οποία είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις για το χρέος αγορές, είναι πλέον επίσημα παρελθόν.
Μέχρι στιγμής για την άμεση δράση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να δώσουμε ένα μέσο και μακροπρόθεσμη προοπτική. Για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική.
Αυτό σημαίνει: όλοι μας δεσμευόμαστε σε έναν νέο ευρωπαϊκό ισχυρό δημοσιονομικό κανόνα. Αυτό σημαίνει: τα κράτη μέλη θα το ενσωματώσουν στο σύνταγμα ή αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει: ενίσχυση των κανόνων μας για τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, καθιστώντας τους περισσότερο αυτόματους. Σημαίνει επίσης ότι τα κράτη θα πρέπει να υποβάλουν το σχέδιο προϋπολογισμού τους στην Επιτροπή….
Υπήρξε μια ευρεία συμφωνία επί της ουσίας. Όσον αφορά τη μορφή, όλοι θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα δέσμευση επισήμως δεσμευτική.
Βεβαίως, στην ΕΕ – που βασίζεται σε συνθήκες, πρωτόκολλα, νόμους – μιλώντας για τα νομικά μέσα δεν είναι ποτέ εύκολο. Ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση στο τέλος της πρώτης συνόδου. Το συμπέρασμα είναι ότι 17 μέλη της ευρωζώνης και 6 άλλοι θα υπογράψουν μια διακυβερνητική συνθήκη. Δύο άλλες χώρες δεν έχουν ακόμη την εντολή να συμμετάσχουν.
Υ.Γ.
Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, Δανίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και της Ρουμανίας εξέφρασαν τότε την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Τσεχίας και Σουηδίας δήλωσαν ότι θα διαβουλευθούν με τα Κοινοβούλια τους προτού λάβουν απόφαση.
Εμείς στείλαμε μια μαριονέτα να διαπραγματευθεί το μέλλον μας και την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία….
Την αποκάλυψη έκανε το 2011, το ιστολόγιο exomatiakaivlepo.blogspot.gr
Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο Το Χωνί και hellasforce.com
logiosermis.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου