.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Η Eldorado Gold να εκδιωχθεί από τη χώρα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΜε συνεχώς εντεινόμενους ρυθμούς, συνεχίζεται η τεράστια οικολογική καταστροφή που προκαλεί η... «επένδυση» της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Ακολουθώντας με συνέπεια την προσφιλή μέθοδο της «σαλαμοποίησης», οι... «επενδυτές» προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, εις τρόπον ώστε να δυσχεράνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ανάσχεση αυτής της καταστρεπτικής επιλογής. Ολοένα και περισσότερο, το τουριστικό προϊόν της περιοχής συρρικνώνεται, οι καλλιλέργειες υποβαθμίζονται, ενώ οι θέσεις εργασίας που χάνονται σε ετήσια βάση, είναι υπερπολλαπλάσιες απ’ όσες διατηρούνται στα εργοτάξια της εγκληματικής ... «επένδυσης». Ενώ την ίδια στιγμή, εξαιτίας αυτής της συρρίκνωσης, το ελληνικό κράτος υπολογίζεται ότι χάνει τουλάχιστον 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ταυτοχρόνως, η Eldorado Gold και τα εγχώρια «συνεταιράκια» της, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον στόχο τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας μ’ αυτό τον τρόπο ένα συνεχώς κλιμακούμενο εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ασκώντας συνεχή τρομοκρατία, στην ευρύτερη περιοχή. Επί της ουσίας, υποδαυλίζουν φιλοτομαριστικές νοοτροπίες, που ενεργοποιούν τη λογική του προσωπικού συμφέροντος, υπεράνω του κοινού οφέλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη κινητοποίηση των επιτροπών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (5/4/2015), όπου «εργαζόμενοι» κουκουλοφόροι με πέτρες και καδρόνια, συμπράττοντας με τις δυνάμεις καταστολής, επιτέθηκαν εναντίον πολιτών που προασπίζονται τα αυτονόητα.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Αντί να ασκεί ερμαφρόδιτη πολιτική, να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση της καταστρεπτικής «επένδυσης», που έτσι κι αλλιώς βρίθει παρανομιών και προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον.
Τι προσφέρει μια εταιρεία που εμφανίζεται συνεχώς ζημιογόνα;
Και γιατί δεν επεμβαίνει η εισαγγελική αρχή ώστε να τεθεί σε εκκαθάριση;
Βάσει ποιας λογικής και νομιμότητας δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να παίζουν το ρόλο της ιδιωτικής αστυνομίας, φυλάσσοντας σε 24ωρη βάση τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός»;
Το Ε.Πα.Μ. τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την καταστροφική για τους κατοίκους και το περιβάλλον λειτουργία της «Ελληνικός χρυσός». Η Eldorado Gold πρέπει να εκδιωχθεί από τη χώρα! Τα κοιτάσματα της περιοχής να εθνικοποιηθούν, ενώ θα πρέπει να διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν.
Προειδοποιούμε όσους ασκούν διχαστικές πολιτικές και εκβιάζουν κοινωνικές συγκρούσεις, στη λογική της έξαρσης εμφυλιοπολεμικού κλίματος, ότι πολύ σύντομα θα δώσουν λόγο στο λαό.

15/04/2015