.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τι θα συμβεί ένα ή δύο χρόνια μετά το Grexit, όπου ο πραγματικός κίνδυνος για το ευρώ δεν είναι ότι η Ελλάδα θα αποτύχει, αλλά ότι θα πετύχει



Ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν επανέρχεται στο ελληνικό ζήτημα και προειδοποιεί τους θεσμούς για τις συνέπειες ενδεχόμενου Grexit, με άρθρο του στους New York Times.

Δείτε τι γράφει:

«Grexit και η επόμενη μέρα

Μόλις είχαμε ακόμη έναν εκλογικό σεισμό στη ζώνη του ευρώ: Οι υποψήφιοι που υποστηρίχτηκαν από τους Podemos κέρδισαν τις τοπικές εκλογές σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Και ελπίζω ότι οι θεσμοί (IFKAT: Institutions Former Known As Troika) – θα δώσoυν προσοχή.

Η ουσία της ελληνικής κατάστασης είναι ότι οι πραγματικές παράμετροι μιας βραχυπρόθεσμης συμφωνίας είναι σαφείς και αναπόφευκτες: Η Ελλάδα δεν μπορεί να τρέξει ένα πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού, γιατί κανείς δεν θα της δανείσει εκ νέου χρήματα, και δεν θα τρέξει (και ουσιαστικά δεν μπορεί να τρέξει) ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί δεν μπορείτε να την ξεζουμίσετε κι άλλο. Έτσι, θα έλεγε κανείς ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα για μικρό πρωτογενές πλεόνασμα κατά τα επόμενα χρόνια θα είναι εύκολο να επιτευχθεί - αυτό είναι που θα συμβεί, οπότε γιατί να μην γίνει επίσημα;

Αλλά τώρα το ΔΝΤ παίζει τον κακό μπάτσο, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει κεφάλαια μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να καταπατήσει τις κόκκινες γραμμές του για τις συντάξεις και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας. Το τελευταίο είναι αμφίβολα οικονομικά- η ίδια η έρευνα του ΔΝΤ δεν μπορεί να στηρίξει τον ενθουσιασμό για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στην αγορά εργασίας. Τα παραπάνω αναγνωρίζουν πιθανώς ένα πραγματικό πρόβλημα - η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να προσφέρει ό, τι έχει υποσχεθεί στους συνταξιούχους - αλλά γιατί θα πρέπει αυτό να είναι ένα θέμα πέρα από το γενικό ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος .

Αυτό που θα ήθελα να παροτρύνω όλους να κάνουν είναι να ρωτήσουν τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πραγματικά εξωθηθεί εκτός ευρώ. ( Ναι, Grexit - άσχημη λέξη , αλλά έχουμε κολλήσει σ΄αυτήν.)

Σίγουρα θα ήταν άσχημα στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Αυτήν τη στιγμή οι χώρες του πυρήνα του ευρώ πιστεύουν ότι το υπόλοιπο της ζώνης μπορεί να το χειριστεί, κάτι που θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι το υποτιθέμενο τείχος προστασίας της ΕΚΤ δεν έχει ποτέ πραγματικά δοκιμαστεί. Εάν οι αγορές χάσουν την εμπιστοσύνη τους και έρθει η ώρα για την ΕΚΤ να αγοράσει ισπανικά ή ιταλικά ομόλογα, θα ισχύει όντως (σ.σ. το τείχος προστασίας);

Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί ένα ή δύο χρόνια μετά το Grexit, όπου ο πραγματικός κίνδυνος για το ευρώ δεν είναι ότι η Ελλάδα θα αποτύχει, αλλά ότι θα πετύχει. Ας υποθέσουμε ότι μία σημαντικά υποτιμημένη νέα δραχμή φέρνει μια πλημμύρα των Βρετανών που πίνουν μπύρα στο Ιόνιο και η Ελλάδα αρχίσει να ανακάμπτει . Αυτό θα ενθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό τους αμφισβητούντες τη λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση και σε άλλα μέρη.

Σκεφτείτε το. Μόλις πριν από λίγες μέρες οι Πολύ Σοβαροί Ευρωπαίοι χαιρέτιζαν την Ισπανία ως μεγάλο success story, μια δικαίωση του όλου προγράμματος. Προφανώς ο ισπανικός λαός δεν συμφωνεί. Και αν οι δυνάμεις ενάντια στο κατεστημένο έχουν μια ανακάμψασα Ελλάδα να δείξουν, η απαξίωση του υπάρχοντος καθεστώτος θα επιταχυνθεί.

Ένα συμπέρασμα, υποθέτω, είναι ότι η Γερμανία θα προσπαθήσει να σαμποτάρει την μετά-την-έξοδο Ελλάδα. Ελπίζω όμως ότι αυτό θα θεωρηθεί απαράδεκτο.

Έτσι σκεφτείτε το, θεσμοί (IFKAT): Είστε πραγματικά βέβαιοι ότι θέλετε να ξεκινήσετε πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση ;»

http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου