.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Δώρο» 35 δισ. το χρόνο στις τράπεζες

Το Ποντίκι Web


Παράνομος κρίθηκε από την νομική υπηρεσία της Ε.Ε. o φόρος ευρύτερα γνωστός ως «Τόμπιν», ο οποίος προέβλεπε τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών υποχρεώνοντας τις τράπεζες να καταβάλλουν περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους  τη διετία 2007-2009.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο έχει στην κατοχή την 14σέλιδη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίες της Ε.Ε., αναφέρει πως η γνωμάτευση αυτή ενδεχομένως να βάλει «ταφόπλακα» στο σχέδιο, τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή.

Το σχέδιο, περιελάμβανε την φορολόγηση στις μετοχές, τα ομόλογα, τις συμφωνίες επαναγοράς, τον δανεισμό τίτλων και τα παράγωγα, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να πρέπει να καταβάλλουν περίπου 35 δισ. ευρώ τον χρόνο για την ενίσχυση που έλαβαν από το 2007 έως το 2009.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν στη γνωμοδότησή τους, ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου», ενώ υποστηρίζουν πως δεν συνάδει με την συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν».

Υπέρ της εφαρμογής του είχαν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, ενώ αντίθετα η Βρετανία η οποία είναι κατηγορηματική αντίθετη έχει προσφύγει κατά του φόρου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι θα επηρέαζε ενδεχομένως τις συναλλαγές χωρών που δεν τον υιοθετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου