.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πρυτάνεις: Η διαθεσιμότητα διοικητικών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια άφησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84” , καθώς όπως δήλωσε στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και οι απολύσεις να περιοριστούν στο ελάχιστο. Τόσο οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων έχουν προκηρύξει πενθήμερη απεργία με έναρξη τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ σε "καλό κλίμα" πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις, όπως ανακοίνωσαν οι δεύτεροι, οι οποίοι ωστόσο επισημαίνουν πως η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.500 διοικητικοί "δεν είναι αποδεκτή"
“Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης”, δήλωσε ο υπουργός αναφορικά με την εύρεση περίπου 1.500 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων προς διαθεσιμότητα, την ώρα που οι πρυτάνεις δεν στέλνουν λίστες. Υπενθυμίζεται πως τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πελοποννήσου και Αιγαίου, αλλά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχουν ανακοινώσει αναστολή της λειτουργίας από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας κάποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων θα μπορέσουν να στελεχώσουν θέσεις μέσω της διαπανεπιστημιακής κινητικότητας και υποστήριξε ότι την περασμένη δεκαετία έγιναν αθρόες προσλήψεις διοικητικών.
Πάντως, σύμφωνα με τον Αθήνα 9.84, συνεργάτες του υπουργού υπενθυμίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, είχε εγγυηθεί για άλλη μία φορά ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς. Διευκρινίζουν επίσης ότι ο Αρβανιτόπουλος με την επίμαχη δήλωση εννοούσε πως ελπίζει οι συγκεκριμένοι να απορροφηθούν στο υπουργείο Υγείας σε θέσεις που έχουν να κάνουν με το αντικείμενό τους και όχι να απολυθούν.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή το μεσημέρι οι Πρυτάνεις είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Για την επόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος. Οι πρυτάνεις μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας εξέδωσαν ανακοίνωση σημειώνοντας πως η συνάντηση έγινε σε “καλό κλίμα” ωστόσο επισήμανων πως διαθεσιμότητα των 1.500 διοικητικών “δεν είναι αιτιολογημένη και επομένως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:
  • Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, έγινε σε καλό κλίμα. Καταρχήν είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε στον Υπουργό τα καλά νέα των διεθνών οίκων αξιολόγησης που κατατάσσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου. Παρά την οικονομική κρίση και τις μεγάλες ελλείψεις των ελληνικών ΑΕΙ σε προσωπικό και υποδομές, τα ελληνικά πανεπιστήμια εξακολουθούν να διακρίνονται συνεχώς χάρη στον πατριωτισμό των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτά.
  • Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να του εκθέσουμε τη μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια από την άποψη της στελέχωσής τους σε προσωπικό σε σχέση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια του κόσμου. Στην Ελλάδα η μέση αντιστοιχία είναι 3,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 ενεργούς φοιτητές, τη στιγμή κατά την οποία η διεθνής αναλογία είναι συντριπτικά καλύτερη (από 10 έως 65 υπαλλήλους ανά 100 φοιτητές).
  • Με αυτά τα δεδομένα εξηγήσαμε στον Υπουργό ότι ο αριθμός των 1.500 υποτιθέμενων πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων δεν έχει προκύψει από καμία αξιολόγηση, δεν είναι αιτιολογημένος και επομένως δεν μπορεί να είναι αποδεκτός.
  • Υπογραμμίστηκε στον Υπουργό ότι τα πανεπιστήμια επιδιώκουν την αξιολόγηση των δομών τους και εξηγήσαμε ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί δόκιμη μεθοδολογία, χρόνο και πόρους. Τα πανεπιστήμια, πάντως, ανταποκρίνονται στην υποβολή των σχεδίων αξιολόγησης, όπως αυτά ζητήθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο και στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που ζητήθηκαν.
  • Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να δηλώσουμε στον Υπουργό ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι πρόθυμες να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της υποστήριξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε προσωπικό και υποδομές, ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του εθνικού στόχου για επαναφορά της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως τα Πανεπιστήμια θα πρέπει ως τη Δευτέρα να στείλουν τις εκθέσεις αξιολόγησης, σημειώνοντας πως ήδη έχει στα χέρια του αρκετές εκθέσεις. Όπως είπε ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πρέπει να αξιολογήσουν τις δομές τους «στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του Δημόσιου Τομέα».
«Δώσαμε στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία, ώστε, μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες. Ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα. Πρέπει όλοι να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια», ανέφερε ο υπουργός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 Ιδρύματα έχουν αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας  αυτοαξιολογήσεις, ενώ ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος φέρεται να έχει καταθέσει ήδη προς έγκριση στον πρωθυπουργό plan Β, για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό. Όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου οι λίστες με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στο πρώτο κύμα του προγράμματος κινητικότητας εντός Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμες στην ώρα τους,
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ανοιχτό παραμένει το θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων με τους πρυτάνεις και του προέδρους των ΑΕΙ να έχουν επισημάνει πως δεν περισσεύει κανένας διοικητικός υπάλληλος και αν προχωρήσει η διαθεσιμότητα τότε θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των ανώτατων ιδρυμάτων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως από το υπουργείο Παιδείας η προθεσμία που έχει μπει από το υπουργείο Παιδείας για την αξιολόγηση είναι έως την 15η Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία αφορά σε 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους για τους οποίους η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του Σεπτεμβρίου. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφής των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση συνολικά 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων.
Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούλιο έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.401 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι -οδηγοί- του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Επιπλέον σε καθεστώς διαθεσιμότητας αναμένεται να ενταχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ήδη έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους 1641 διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας. Για την συμπλήρωση του αριθμού εργαζομένων που έχει συμφωνηθεί απομένουν ακόμα περίπου 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας (ΑΕΙ, ΤΕΙ) και περίπου 2.000 υπάλληλοι των υπόλοιπων υπουργείων.
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, από το υπουργείο Εσωτερικών οι Γιάννης Μιχελάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Ευη Χριστοιλοπούλου
Απεργιακό τσουνάμι από Δευτέρα

Εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Από την Δευτέρα, επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοίΔευτέρα και Τρίτη μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροίκλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου