.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τρόικα εναντίον Στουρνάρα: Νέα μέτρα ή όχι, ιδού η απορία

Η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και του υπουργού Οικονομικών τονίζει με κάθε τρόπο πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο οι δανειστές που έρχονται στην Αθήνα για την επόμενη αξιολόγηση απαιτούν άλλα. Η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί για μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ περίπου της διετίας 2015- 2016.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται ως ενδεχόμενο στο Μέγαρο Μαξίμου αφού μία πιθανή ανακοίνωση μέτρων το φθινόπωρο του 2013 θα πληγώσει την εικόνα της κυβέρνησης και θα εκθέσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο από το βήμα της 78ης ΔΕΘ ανακοίνωσε πως η χώρα δεν αντέχει νέα μετρολογία και η κυβέρνηση δεν θα λάβει κανένα νέο μέτρο.
Τι ζητά η Τρόικα και τι επιδιώκει να πετύχει η κυβέρνηση
Οπως αναφέρει και το capital η Τρόικα απαιτεί να γίνουν γνωστά τα μέτρα που θα κλείσουν το «κενό» του 2015-2016 και θα φέρουν το πρωτογενές πλεόνασμα στα 4,5% του ΑΕΠ το 2016. οι δανειστές υπολογίζουν σε 4 δισ. ευρώ περίπου ενώ η ελληνική κυβέρνηση σε 2,5 δισ. ευρώ περίπου.
Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τρία σημαντικά σημάδια ανάκαμψης τςη οικονομίας προκειμένου να αποφύγει την ανακοίνωση νέων μέτρων μέσα στο φθινόπωρο του 2013. Αυτά είναι η απόδοση κατά της φοροδιαφυγής, η ρηχότερη ύφεση και η συνέπεια που δείχνει ο κυβερνητικός μηχανισμός.
Συγκεκριμένα:
  • Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι από το 2014 πως η απόδοση των φορολογικών μέτρων θα πολλαπλασιαστεί, καθώς θα μειωθεί η τάση για φοροδιαφυγή - φοροαπαφυγή. Και έτσι, δεν θα πρέπει από τώρα να προσδιοριστούν τα μέτρα που θα κλείσουν τις «τρύπες» 2 χρόνια μετά.
  • Εκτιμάται ότι η ύφεση είναι πολύ ρηχότερη φέτος, ενδεχομένως στο 3,8% - 4% και άρα διασφαλίζεται ταχύτερη μείωση ελλείμματος και χρέους.
  • Θέλει να έχει κλείσει τα μέτωπα των αμυντικών βιομηχανιών, της διαθεσιμότητας, του κώδικα δικηγόρων και τις υπόλοιπες εκκρεμότητες πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου.
Στουρνάρας: «Κανένα μέτρο δημοσιονομικού χαρακτήρα»
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι θα επιβληθεί «κανένα μέτρο δημοσιονομικού χαρακτήρα» και μίλησε μόνο για «διαρθρωτικά μέτρα σωστά και λαϊκά που θα μειώσουν τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και θα βελτιώσουν την ποιότητα του δημοσίου τομέα».
Ο κ. Στουρνάρας διέψευσε, τέλος, κατηγορηματικά δημοσιεύματα που μιλούν για «ξαφνικό θάνατο» του ΟΣΕ στα πρότυπα της ΕΡΤ.
Στα 10,5 δισ. ευρώ προσδιόρισε το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015 ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον «Bήμα FΜ». «Μετά τον Ιούλιο έχουμε χρηματοδοτικό κενό, μας λείπουν 4,5 δισ. ευρώ για το 2014 και περίπου 5,5 ως 6 δισ. ευρώ για το 2015» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κενό θα καλυφθεί είτε με δανεισμό από τις αγορές είτε με νέο δάνειο.
Για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η ελληνική θέση είναι να γίνει «εκκαθάριση εν λειτουργία, να μείνουν ζωντανές επιχειρήσεις». Για το ίδιο θέμα δεν απέκλεισε απολύσεις. «Αυτά τα θέματα τα κουβεντιάζουμε» είπε.
Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτημα για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν εφαρμοστεί η πρόταση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το χρέος είπε ότι ο κ. Τσίπρας ομιλεί για «μονομερή μείωση του χρέους» κάτι που αν συμβεί «τα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα η Ελλάδα θα απομονωθεί πλήρως από την Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου