.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Την Merkel «ξεγυμνώνει» ο Ευρωπαίος τραπεζίτης Smaghi - Το Βερολίνο επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Μόνο όταν συνειδητοποίησε το κόστος της αποχώρησης άλλαξε στάση - Bόμβες και για την Ιταλία: Merkel και Sarkozy έριξαν τον… Berlusconi

Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επιθυμούσε η Καγκελάριος της Γερμανίας έως το Φθινόπωρο του 2012…
Τα άνωθεν αποκάλυψε το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Lorenzo Bini Smaghi, μέσω του βιβλίου του «Πεθαίνοντας από την λιτότητα».
«Η A. Merkel σκεφτόταν πως η Ελλάδα θα έπρεπε να εξέλθει της Ευρωζώνης έως τις αρχές του Φθινοπώρου του 2012» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο πρώην Ευρωπαίος τραπεζίτης.
Παράλληλα, ο B. Smaghi καθιστά σαφές πως το Βερολίνο στήριξε την ελληνική κυβέρνηση, μόνο εφόσον συνειδητοποίησε το δυσθεώρητο κόστος μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα…
Επίσης, αναφερθείς στην Ιταλία, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης γνωστοποίησε πως ο πρώην Πρωθυπουργός, S. Berlusconi επιθυμούσε την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ τον Οκτώβριο του 2011.
«Ο S. Berlusconi σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την A. Merkel και τον N. Sarkozy συζήταγε την αποχώρηση της Ιταλίας από το ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.
H «εμμονή» του S. Berlusconi ωστόσο, του «στοίχισε» την πρωθυπουργία της Ιταλίας, καθώς οι απειλές περί αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, συνετέλεσαν στην απομάκρυνσή του…
Παράλληλα, ο B. Smaghi καθιστά σαφές πως η αποχώρηση μίας χώρας από το ευρώ αναμένεται να επιφέρει την χρεοκοπία της αποχωρήσασας χώρας…
«Η κεντρική τράπεζα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις έτερες χώρες του ευρώ» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, υπερθεματίζει πως οι Γερμανοί ψηφοφόροι θα έπρεπε όλα αυτά να τα γνώριζαν πολύ πιο πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου… 

Draghi (EKT): Η Ευρωζώνη διδάχθηκε από την περίπτωση της Κύπρου - Ισχυρό και σταθερό νόμισμα παραμένει το ευρώ - Πλήρης εφαρμογή του μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών σε 1 χρόνο
H Eυρωζώνη διδάχθηκε από την περίπτωση της Κύπρου και της κυπριακής τραπεζικής κρίσης, δήλωσε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Draghi, αποτιμώντας τις τελευταίες εξελίξεις για την ευρωπαϊκή οικονομία και περιγράφοντας τις προοπτικές για το προσεχές μέςλλον.
"Όλοι μας διδαχθήκαμε από την κυπριακή κρίση", τόνισε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, ο κεντρικός τραπεζίτης υπερασπίστηκε την ισχύ του ευρωπαϊκού νομίσματος, διαμηνύοντας πως το ευρώ παραμένει ένα σταθερό και ισχυρό νόμισμα. "Το ευρώ παραμένει ένα ισχυρό και ένα σταθερό αποθεματικό νόμισμα" τόνισε ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στη Λετονία.
Εστιάζοντας στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, στη σκιά της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, εξήγησε πως το μεγάλο στοίχημα για την Ευρωζώνη είναι η ενοποίηση. "Η Ευρωζώνη απαιτεί μεγαλύτερη σύγκλιση και ενοποίηση" εξήγησε ο Draghi.
"To στοίχημα για να παραμείνει η Ευρωζώνη φερέγγυα σε αυτό τον κόσμο είναι να φτάσει επιτυχώς στη βαθύτερη ενοποίηση", διευκρίνισε, αναλύοντας τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ευρωπαϊκή οικονομία στο διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον.
Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα γνωστοποίησε πως σε ορίζοντα ενός έτους θα είναι πλήρως εφαρμόσιμος ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας, προειδοποιώντας ωστόσο πως ο δανεισμός δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Υπεραμυνόμενος εκ νέου των κινήσεων της ΕΚΤ, ο Draghi επανέλαβε πως η κεντρική τράπεζα δεν ξεμένει από επιλογές, τονίζοντας εκ νέου την ετοιμότητα της ΕΚΤ για περαιτέρω δράση, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
"H αποφασιστική δράση από την πλευρά της ΕΚΤ αποδείχθηκε καθοριστική στην κατεύθυνση σταθεροποίησης των συνθηκών στις διεθνείς αγορές", σημείωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου