.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Πιστοποιημένοι σπόρι. Η απόφαση 9,70 της Κολομβίας και το ζοφερό μέλλον μας (video)

Η υπογραφή Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Κολομβίας οδήγησε στην απόφαση 9,70, σύμφωνα την οποία ο μόνος επιτρεπόμενος σπόρος, είναι ο "πιστοποιημένος" σπόρος των πολυεθνικών, από τον οποίο απαγορεύεται να κρατηθεί μέρος για σπορά την επόμενη χρονιά. Το ντοκιμαντέρ δείχνει τις συνέπειες της απόφασης αυτής στους καλλιεργητές ρυζιού μιας περιοχής της Κολομβίας. Η μάχη ενάντια στην απόφαση αυτή έχει προσωρινά κερδηθεί, Δείτε περισσότερα στο http://gewskwlikas.blogspot.gr Το ντοκιμαντέρ αυτό δεν εστιάζει ούτε στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εξάπλωση των γενετικώς τροποποιημένων σπόρων, ούτε στις συνέπειες στην υγεία. Κύριο ζήτημα: το πλήγμα που υφίστανται οι αγρότες από το μονοπώλιο σπόρων. Χάνοντας το δικαίωμα να κρατούν σπόρο από τη σοδειά τους για να φυτέψουν την επόμενη χρονιά, γίνονται έρμαια πολυεθνικών εταιρειών παραγωγής και βελτίωσης σπόρου. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην απόφαση 9,70 της Κολομβιανής κυβέρνησης. Η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε ουσιαστικά από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, που υπέγραψε η χώρα με τις ΗΠΑ το 2012. Οι αγρότες καλούνται να χρησιμοποιούν "πιστοποιημένο" σπόρο. Η χρήση άλλου σπόρου είναι παράνομη. Ακόμη απαγορεύτηκε να κρατούν σπόρο για την επόμενη χρονιά. Μια τέτοια πράξη χαρακτηρίζεται ως "πειρατεία" και διώκεται. ... Πιο συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ μας δείχνει τις επιπτώσεις επιβολής της απόφασης στους ρυζοκαλλιεργητές του Καμποαλέγκρε. Οι "παράνομοι" αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις. Το προϊόν της πειρατείας κατασχέθηκε και ασκήθηκαν διώξεις. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει παγώσει για δύο χρόνια στην Κολομβία, ύστερα από μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών τον Αύγουστο του 2013. Ο αγώνας αυτός όμως δεν έχει σύνορα. Συνεχίζεται με διάφορες μορφές παγκοσμίως. Οι πολυεθνικές με το πρόσχημα της ανάπτυξης πάντα θα αναζητούν τρόπο να επιβάλουν τις ληστρικές τους ορέξεις, ελέγχοντας τον σπόρο και την τροφή, ισοπεδώνοντας δικαιώματα και ελευθερίες και εξαφανίζοντας τους μικρούς αγρότες. Όμοια με τον σπόρο, μονοπωλείται και ο ορισμός της έννοιας "ανάπτυξη". Κάθε τροφή για σκέψη -όπως το ντοκιμαντέρ αυτό που ανάρτησε η παραγωγός του, Βικτορία Σολάνο, στο διαδίκτυο- είναι ένα "όπλο" απέναντι στο μονοπώλιο του νου και τις συνέπειές του. (για να δείτε τους ελληνικούς υποτίτλους, πατήστε το εικονίδιο ενεργοποίησης στην κάτω δεξιά γωνία του βίντεο)