.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Γ.Κασιμάτης: Επέκταση του μνημονίου συνιστά αναγνώριση του παράνομου χρέους.

Πρέπει να δούμε πρώτα γραπτώς τι θα συμφωνηθεί αν συμφωνηθεί με τους δανειστές μας , οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα μας εκβιάζουν απροκάλυπτα.


Το λάθος ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο όπου η κυβέρνηση δέχτηκε την παράταση του προγράμματος χωρίς να δηλώσει ότι αρνείται την δανειακή σύμβαση ως εκτός ευρωπαικού και διεθνούς δικαίου επειδή το χρέος είναι παράνομο, όπως κατέδειξε η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής. Φτάσαμε σήμερα , είπε ο Γ. Κασιμάτης, να συζητάμε πάνω στη βάση των δανειστών μνημόνια και λιτότητα και όχι στη δική μας για κατάργηση τους και νέα συμφωνία εξ αρχής.


Αν η κυβέρνηση τελικά υπογράψει και ψηφίσει επέκταση της δανειακής μέσω της ολοκλήρωσης της 5ης αξιολόγησης , παρότι αυτή από άποψη δικαίου θα είναι εξίσου παράνομη όπως και οι προηγούμενες, εντούτοις πολιτικά θα έχει ηττηθεί κατά κράτος αναγνωρίζοντας πλέον την πληρωμή ενός παράνομου χρέους με παράνομες συμβάσεις.


Παράνομα κι εγκληματικά τα όσα έγιναν από το 2010 και μετά στη χώρα, επανέλαβε ο ομότιμος καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.
Είναι προτιμότερο κατέληξε να υποφέρουμε για κάποιο διάστημα , να έρθει η ρήξη παρά να συνεχίζετε η παρούσα κατάσταση, του αργού θανάτου μέσα σε μία τέτοια ευρωζώνη.
Μιλησε για πάγωμα των πληρωμών και συμβάσεων για ένα χρόνο και συνομιλίες επί των νόμιμων ορίων , ώστε να προκύψει μία νέα εξ αρχής συμφωνία. Στη τελική , όπως είπε, ο Τσίπρας οφείλει έστω και τώρα να ενημερώσει πλήρως το λαό για να αποφασίσει πάνω σε ένα καίριο όσο και δύσκολο δίλημμα αλλά που αφορά όλους τους Έλληνες : Ρήξη και περιπέτεια μίας πενταετίας με την ελπίδας ανάκαμψης της χώρας ή υποταγή σε αυτή την ευρωζώνη με αργό αλλά βέβαιο μαθηματικά οικονομικό θάνατο όλης της ελληνικής κοινωνίας ;