.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αγεφύρωτο το χάσμα του πολιτικού συστήματος εξουσίας με τον απλό λαό

Αγεφύρωτο το χάσμα του πολιτικού συστήματος εξουσίας με τον απλό λαό
Του Θέμη Συμβουλόπουλου
Κοντοζυγώνει η στιγμή που οι από κάτω δεν θα θέλουν με τίποτα να κυβερνηθούν από τους από πάνω, και οι από πάνω δεν θα μπορούν με τίποτα να κυβερνήσουν τους από κάτω.
Η 6χρονη κρίση ξέρασε το πολιτικό σύστημα της ξεπουλημένης μεταπολίτευσης και ακούμε τον επιθανάτιο ρόγχο της όλο και εντονότερα. Αριστερά και δεξιά, δεξιά και αριστερά δεν αποτελούσαν ποτέ και τώρα αποδεικνύεται, παρά σημαίες ευκαιρίας για την πολιτική καριέρα των παράσιτων του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας, του πιο ξεπουλημένου πολιτικού συστήματος ενδεχομένως του πλανήτη.
Καμαρώστε τους. Βρείτε έναν που έχει κόψει ποτέ μπλοκάκι για μεροκάματο. Βρείτε μου έναν που διακινδύνευσε ποτέ τον επιούσιο. 
Το άνδρο της ανομίας και εξασφάλισης του παρασιτισμού τους; η βουλή, η οποία ποτέ πιο ξεκάθαρα δεν βρίσκεται σε τέτοια αναντιστοιχία, κυριολεκτικά, απέναντι στο λαϊκό αίσθημα.
Ποτέ δεν ήταν πιο ξεκάθαρο το αυθόρμητο και πηγαίο σύνθημα των πλατειών το ’11 « Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» Σοφός λαός; Μπα σωπάτε καλέ. Ο λαός δεν είναι έτοιμος, τσαμπουνάνε φίλοι και εχθροί, αναμασώντας την κυρίαρχηπροπαγάνδα ειδικά της αριστεράς. Μα πότε ο λαός, αυτός ο εχθρός λαός αφέθηκε να χειραφετηθεί; Από τότε που βγήκε στην πλατεία Συντάγματος το 1843 ζητώνταςΣύνταγμα, το 1862 όταν έδιωξε τον Όθωνα, το 1909 όταν έκαμε το κίνημα στουΓουδή, το 1940 στα βουνά της Αλβανίας και μετά στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, μη χειραφετημένος ήταν.
Μα το καθήκον του το έκανε, όπως του το υπαγόρευε η συνθήκη και η κατάσταση που ζούσε. Δεν περίμενε ούτε Τσίπρες, ούτε Τζίφρες. Τον οδήγησε η ανάγκη, και αυτή η ακαταμάχητη συνείδηση του καθήκοντος για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Αυτά που του στερούν και κλέβουν σήμερα ντόπιοι δωσίλογοι και τ” αφεντικά τους.
Στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε απανωτά κοινοβουλευτικά και μη πραξικοπήματα. Θα ζήσουμε ενδεχομένως τεχνητές σκόπιμες πείνες, επιβαλλόμενες ανθρωπιστικές κρίσεις, νομισματικές εναλλακτικές λύσεις, εθνικές προβοκάτσιες κάθε τι που θα έχει σαν μόνο στόχο την κάμψη του ηθικού της κοινωνίας μας.
Και αυτό θα γίνει με πλήρη ευθύνη όσων κυβέρνησαν, κυβερνούν, όλων όσοι κρατούν με κόστος απώλειας ζωών τους θώκους εξουσίας τους και συνεχίζουν να θυσιάζουν στο όνομα του ευρώ ολόκληρη την χώρα. 
Με το ευρώ θα πάθουμε όλα όσα μας τρομοκρατούν ότι θα πάθουμε, στέλνοντας στον διάολο την ευρωζώνη και την Ευρώπη του ναζισμού.
 Από εδώ και εμπρός το χάσμα που θα χωρίζει το πολιτικό σύστημα εξουσίας με τον απλό λαό θα είναι ανεπανόρθωτα αγεφύρωτο. Μέχρι να προκριθούν μέσα από τον ίδιο τον ανεξάντλητο λαό, νέα συλλογικά και πολιτικά υποκείμενα που θα οδηγήσουν με σχέδιο και οργανωμένα την χώρα στα ήρεμα νερά.
Υ.Γ. Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψουμε με τις αυταπάτες μας που θρέφουν οι πολιτικάντηδες δήθεν αντιστασιακοί της πρώτης φοράς αριστεράς, τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου