.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δ.Καζάκης : Να πώς βλέπουν οι οικονομολόγοι διεθνώς μια πιθανή...



του Δ.Καζάκη
γ.γ ΕΠΑΜ
Το παρακάτω κείμενο το παραθέτουμε ολόκληρο για να δείτε πώς αντιλαμβάνονται οι πιο σοβαροί οικονομολόγοι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όταν δεν χρηματίζονται για να βγαίνουν και να λένε άλλα. Το κείμενο είναι της 7/7 και αναρωτιέμαι, δεν μπόρεσε να κουβεντιάσει με κανέναν από δαύτους η κυβέρνηση Τσίπρα; Ούτε άκουσε, ούτε είδε κανείς από το επιτελείο του;
Το κείμενο έχει ως εξής:

Σύμφωνα με ορισμένους οικονομολόγους, υπάρχει μια πιθανότητα ότι ένα Grexit δεν θα βυθίσει στην πραγματικότητα την οικονομία στην Ελλάδα, αλλά αντ 'αυτού θα διευκολυνθεί η ανάπτυξή της. Πράγμα που δημιουργεί φόβους ότι το παράδειγμα της Αθήνας θα ενθαρρύνει και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να βγούν από την ευρωζώνη.

Επικαλούμενος κορυφαίους οικονομολόγους από την Oxford Economics Ltd. και την Citigroup Inc., ο δημοσιογράφος με έδρα το Λονδίνο και ειδικός στα οικονομικά Simon Kennedy θέτει υπό αμφισβήτηση την πρόταση ότι η εγκατάλειψη του ευρώ θα σύρει τελικά την χώρα στην άβυσσο της οικονομικής καταστροφής.


"Οικονομολόγοι σε Oxford Economics Ltd. και η Citigroup Inc. αυτή την εβδομάδα έδωσαν φωνή στο ερώτημα του τι θα συνέβαινε αν η ίδια η Ελλάδα πετάξει όλα από πάνω της μέσα σε δύο χρόνια και καβαλικεύοντας ένα νόμισμα σε πτώση γυρίσει πίσω στην οικονομική ανάπτυξη. Αυτό θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη θεωρία ότι αφήνοντας το ευρώ είναι οικονομική αυτοκτονία,» τόνισε ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με τον κ Kennedy, αν η Ελλάδα ξεπεράσει τη συνεχιζόμενη αστάθεια της θα παρακινήσει και άλλα μέλη της ΕΕ που πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες για να εξετάσουν την υποτίμηση και χρεοκοπία, μια εναλλακτική "πιο ελκυστική από τη ζωή μέσα στο ευρώ." Μέχρι στιγμής, το "μεταδοτικό" παράδειγμα της Αθήνας θα επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα στη βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος, πολύ μεγαλύτερο από ό, τι αν η Ελλάδα μείνει στην Ευρωζώνη, σημειώσε ο δημοσιογράφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Joseph E. Gagnon, ανώτερος συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να δηλώνει ότι ένα Grexit, "με τον σωστό χειρισμό" μπορεί να διευκολύνει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. «Η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να αρχίσει να αναπτύσσεται μέσα σε έξι μήνες και να επιταχυνθεί σημαντικά κατά τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια», υπογράμμισε ο μελετητής.


"Η πραγματική υποτίμηση της δραχμής θα μπορούσε να προκαλέσει μια άμεση ώθηση, ώστε οι δαπάνες στο εσωτερικό Ελλάδα θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Θα κάνει την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους ξένους τουρίστες. Θα ενισχύσει την εγχώρια αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των ιδιοκτητών της μεγάλης ελληνικής ναυτιλίας που κερδίζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων αγροτών και των διυληστηρίων πετρελαίου και άλλων που παράγουν προϊόντα τα οποία προορίζονται για εξαγωγή. Κάνοντας τις εισαγωγές πιο ακριβές, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που κάνουν ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες," όπως αναλύει ο κ Gagnon.

Υπάρχει μια σοβαρή «απειλή» ότι η πιθανή οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα θα ενθαρρύνει "μη συστημικές δυνάμεις" σε άλλες χώρες, δηλαδή το κόμμα της αντι-λιτότητας Podemos της Ισπανίας, τόνισε ο κ. Κένεντι τόνισε επικαλούμενος τους οικονομολόγους από την Citigroup.
«Από οικονομική άποψη, μία από τις μεγαλύτερες απειλές μόλυνσης από μια ελληνική έξοδο θα ήταν εάν η Ελλάδα αφεθεί και η οικονομία της αρχίσει γρήγορα να μεγενθύνεται σημαντικά. Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο περαιτέρω κατακερματισμός της ζώνης του ευρώ μπορεί να είναι πιο πιθανό," σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος για την ευρωζώνη της Oxford Economics, Ben May, όπως αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι υπάρχουν πολλές άλλες νότιες οικονομίες της Ευρωζώνης που πιθανότατα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα στην Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι ένα τέτοιο φαινόμενο ντόμινο θα μπορούσε να έχει δραματικές επιτπώσεις για την ΕΕ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Oxford Economics "η απόφαση του Σολομώντα" θα είναι να παρασχεθί στην Αθήνα "αρκετή" βοήθεια για να αποφύγει την καταστροφή, αλλά "όχι αρκετή" για να κάνει μια έξοδο από την Ευρωζώνη να φαίνεται ελκυστική για τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.
http://sputniknews.com/analysis/20150703/1024173171.html…

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου