.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Νέο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων, επιλέξτε τη Σκύλλα, ή τη Χάρυβδη

Νέο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων, επιλέξτε τη Σκύλλα, ή τη Χάρυβδη
Του Δημήτρη Καζάκη
Οι επόμενες 72 ώρες θα είναι κρίσιμες για την ίδια την χώρα. Το νέο τελεσίγραφο που έδωσαν οι «εταίροι» στην «εταίρα» τους εξ Ελλάδος κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού Eurogroup, ήταν σαφές. Ή φαίρνει μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου έναπολυνομοσχέδιο με το οποίο νομοθετεί τις απαιτήσεις των δανειστών για συντάξεις, εργασιακά, ΦΠΑ, φόρους και ιδιωτικοποιήσεις. Ή αλλιώς θα πρέπει να προσφερθούν στην Ελλάδα «ταχείες διαπραγματεύσεις σχετικά με μια προσωρινή έξοδο από τηνΕυρωζώνη, με πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους.»
Αν δεν ικανοποιηθεί το τελεσίγραφο των 72 ωρών, δεν πρόκειται να συνεχιστεί ο «διάλογος» για ένα νέο προγραμμα από τον ΕΜΣ, το οποίο πλέον έχει κοστολογηθεί σε 86 δις ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία. Και μόνο το νούμερο αυτό φαίρνει ίλιγγο. Πρόκειται για 86 δις ευρώ νέο χρέος, το οποίο γύρω στα 35 δις αφορούν τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα την εξυπηρέτηση του χρέους.
Για να υποστηριχθεί αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναζητά πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3,5% κατ” έτος. Από μόνο του θα οδηγήσει σε συρρίκνωση το ΑΕΠ κατά 4% κατ” έτος σε τρέχουσες τιμές. Χώρια το τι θα συμβεί με την ανεργία, την εξαθλίωση, τη γενοκτονία του ελληνικού λαού. Αλλά μην ανησυχείτε η Μέρκελ θα φροντίσει να στέλνει μακαρόνια ως ανθρωπιστική βοήθεια για όλους.
Η συμφωνία η οποία προσφέρεται είναι «σαφώς σκληρότερη από ό,τι η Ελλάδα απέρριψε στο δημοψήφισμα του περασμένου Σαββατοκύριακου,» δήλωσε ο ακροδεξιός Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Alex Stubb και τσιράκι του Σόιμπλε. «Είναι μια επιλογή μάλλον μαύρου ή άσπρου.»
Μήπως τελικά όλα αυτά γίνονται για να πάει η Ελλάδα στο Grexit του Σόιμπλε; Ο Σόιμπλε με τη σειρά του φαίνεται πεισμένος ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να οδηγηθεί η Ελλάδα σε «προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη». Αν ισχύει αυτό, θα το μάθουμε εντός των επόμενων ημερών, καθώς την Τετάρτη λήγει το τελεσίγραφο των 72 ωρών.
Όταν μιλάει ο Σόιμπλε και τα τσιράκια του εντός και εκτός Ελλάδας για Grexit, δεν είναι καθόλου το ίδιο με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ για την οποία μιλάμε εμείς. Το λέμε γιατί τους έχουμε ικανούς, δεξιούς και αριστερούς απατεώνες της κυβέρνησης, να προσπαθήσουν να πουλήσουν στον ελληνικό λαό το Grexit του Σόιμπλε ως ρήξη και έξοδο από το ευρώ.
Είναι σαν να το βλέπω από τώρα. Θα βάλουν μπρος τον Λαπαβίτσα να λέει τι συνήθεις απίστευτες ανοησίες για επιστροφή στη δραχμή ώστε να μπερδεύει τον κόσμο κι από πίσω τα επιτελεία του Σόιμπλε θα εφαρμόζουν το σχέδιο για «προσωρινή έξοδο». Ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα προσωρινά εκτός ευρώ, αλλά εντός ΕΕ για να μην μπορούμε να μην μπορούμε να απαλλαγούμε από το σύνολο των δανείων και υποχρεώσεων που μας έχει φορτώσει το ευρωσύστημα.
Αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ, τότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος, καμιά πρόβλεψη στο πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, η οποία να την δεσμεύει να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις που δημιούργησε εντός ευρωένωσης. Να γιατί ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά εντός ΕΕ. Προσωρινά. Για να την διαλύσουν εισάγωντας μια ξεφτυλισμένη δραχμή υπό καθεστώς ελέγχου της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη. Για να δούμε ο Τσίπρας τι θα επιλέξει; Τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη;
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος, ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
http://www.epamhellas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου