.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Αιγαίο: Στήνουν σκηνικό Ιμίων; - Πώς έχει προετοιμαστεί η Ελλάδα Η τουρκική προκλητικότητα που μοιάζει να κινείται σε σκηνικό Ιμίων αυτές τις ημέρες ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη, καθώς ήδη από τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε αποκαλύψει έγκαιρα ότι στο στόχαστρο της Τουρκίας βρίσκονται 18 ελληνικά νησιά.

Οι φραστικές τουρκικές προκλήσεις και η ευθεία αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης ήρθαν ως φυσική συνέχεια των υπερπτήσεων στο Αιγαίο. 

Καμμένος: Απειλείται η Ικαρία - Αυτά είναι τα 18 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία - ΧΑΡΤΗΣ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκπονήσει σχέδιο ενίσχυσης νησιών με στρατεύματα, λόγω της αυξημένης τουρκικής απειλής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Ιωάννη Μάζη είναι πιθανό η Τουρκία να στήσει προβοκάτσια με αφορμή την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο. «Ο Ερντογάν, μετά την Πρωτοχρονιά, θα υλοποιήσει την απειλή του να ανοίξει τα σύνορα», είπε ο κ. Μάζης. 

Προέβλεψε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την Πρωτοχρονιά, θα υλοποιήσει την απειλή του να ανοίξει τα σύνορα σε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο.

Ο κ. Μάζης εντοπίζει την περιοχή Οινουσσών-Παναγιάς ως την περιοχή που ο Ερντογάν θα δημιουργήσει ένταση. «Θα προσπαθήσει να εξαπολύσει στη θάλασσα πρόσφυγες και στη συνέχεια να τους διασώσει με τουρκικά σκάφη, ώστε να υπογράψει ακόμη μια φορά την αμφισβήτηση που έχει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί “γκρίζες ζώνες”».

Ωστόσο αυτός που ήδη από τον περασμένο Μάιο είχε κάνει σχετικές δηλώσεις ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος είχε ανακοινώσει την ενίσχυση της Ικαρίας με στρατεύματα, καθώς ήταν το 18ο νησί που έμπαινε στο στόχαστρο της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος είπε:

"Θέλω να τονίσω ακόμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ικαρία θα ενισχυθούν με ένα νέο σχεδιασμό που μελετά ο Αρχηγός του ΓΕΣ με την ΑΣΔΕΝ, τον Διοικητή της Σάμου, αλλά και όλους τους Αξιωματικούς που επιτελικά εργάζονται προκειμένου η Ικαρία να ενισχυθεί με νέα στρατιωτική δύναμη, με ενίσχυση και ανάπτυξη της εθνοφρουράς, όχι μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού, αλλά και στο βόρειο, διότι η Ικαρία αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι".

Σύμφωνα με τις τότε πληφορορίες του Onalert.gr, το σχέδιο που ανέφερε ο υπουργός περιλαμβάνει και ενίσχυση με καταδρομείς σε πολλά μικρονήσια, καθώς η περίοδος που διερχόμαστε με την Τουρκία να προκαλεί διαρκώς έχει αυξήσει τον βαθμό ανησυχίας και γίνονται κινήσεις ώστε να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Ήδη πολλά από τα μικρονήσια έχουν στελεχωθεί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να στηθεί νέο σκηνικό τύπου Ίμια.

http://www.onalert.gr/