.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Επτά στις δέκα οικογένειες ξεπαγιάζουν

sompa
Δραματικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία αποτυπώνεται για την Ελλάδα… ενεργειακή φτώχεια, που φτάνει το 36%. Αδυναμία δηλαδή, την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν… οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν κάτι για να ζεσταθούν.
Τα στοιχεία αποκαρδιωτικά, επτά στις δέκα οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με το κρύο, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτεί η θέρμανσή τους.
Ο κ. Ευθύμης 67 ετών τα τελευταία χρόνια, κάθε βδομάδα όπως λέει πηγαίνει με το δοχείο στο πρατήριο και παίρνει πετρέλαιο για τη σόμπα του. Με αυτή ζεσταίνουν το σπίτι τους με την γυναίκα του… αφού οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα απλά δεν υπάρχει.
Με την πτώση του υδράργυρου τις τελευταίες ημέρες, ανέβηκε η ζήτηση του πετρελαίου, με μικρότερες ωστόσο παραγγελίες.
Εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης θα αναζητήσουν και φέτος οι πολίτες, με δημοφιλέστερη το τζάκι ή και την ξυλόσομπα ειδικά στις περιπτώσεις που τα ξύλα υπάρχουν και  δεν απαιτείται η αγορά τους.
Πάντως παρά την αύξηση στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης με τιμή περίπου στα 91 λεπτά, σε γενικές γραμμές μαζικές παραγγελίες δεν έχουν γίνει, με τους πρατηριούχους ωστόσο να καλούν τους καταναλωτές να αποφύγουν να καθυστερήσουν τις παραγγελίες τους αφού δεν αποκλείεται οι τιμές ενόψει και των εορτών να σημειώσουν άνοδο.
Πηγή: neakriti.gr

https://anapoda.news