.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΡΑΛΕΣ! «Διώχνει» από την Βολιβία τους Ρόθτσιλδ


ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΡΑΛΕΣ! «Διώχνει» από την Βολιβία τους ΡόθτσιλδΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΡΑΛΕΣ! «Διώχνει» από την Βολιβία τους Ρόθτσιλδ
Η Βολιβία ακολουθεί τα χνάρια της Ρωσίας και της Ουγγαρίας και αποφάσισε να περιορίσει τη δυνατότητα σε τραπεζικούς ομίλους που ελέγχουν οι Ρότσιλδ, να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα τους.
Σύμφωνα με είδηση που έχει κάνει την εμφάνιση της στο εξωτερικό εδώ και μερικές μέρες, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες «διώχνει» τους τραπεζικούς ομίλους που ελέγχονται από την οικογένεια Ρότσιλδ καθώς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Anonews, αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί αποτελούν την κύρια πηγή βοηθείας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες και που τους υποβάλλουν σε ακραία λιτότητα με αποτέλεσμα την δεινή οικονομική κατάσταση τους. Δάνεια από τους οργανισμούς αυτούς χορηγούνται με σκληρούς όρους αποπληρωμής και υποχρεώνουν τη χώρα που λαμβάνει το δάνειο σε πλήρη αναμόρφωση του οικονομικού της συστήματος. Αυτά τα σκληρά μέτρα συνεπάγονται την επιβολή των πολιτικών λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης των εθνικών βιομηχανιών. Αυτό αφήνει τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας ευάλωτα σε «αρπακτικά» όπως είναι οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, με μια από αυτές να είναι και ο τραπεζικός όμιλος Ρότσιλδ.
Με τα χρόνια έχει γίνει όλο και πιο σαφές ότι αυτές οι πολιτικές αποσκοπούν περισσότερο στον πλουτισμό αυτών των μεγάλων εταιρειών και λιγότερο στην βελτίωση του απλού λαού. Πριν από την εκλογή του Έβο Μοράλες, η Βολιβία ήταν η φτωχότερη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Όταν ο Μοράλες ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2006, όλα αυτά άλλαξαν, σύμφωνα πάντα με το άρθρο. Ο Μοράλες, ο οποίος είναι ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας, έχει μεταμορφώσει τη χώρα σε μια υγιές αναπτυσσόμενη οικονομία. Η ατζέντα του Μοράλες έχει επικεντρωθεί στη μείωση της φτώχειας και την οικονομική αυτάρκεια της χώρας και, μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες του ήταν άκρως επιτυχημένες. Για παράδειγμα, οι ξένες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν στη χώρα πρέπει να καταβάλει το 82% των κερδών τους σε φόρους. Τα έσοδα που προκύπτουν από αυτή την πολιτική πηγαίνουν σε κοινωνικά προγράμματα που στοχεύουν στη μείωση της φτώχειας και στην εκπαίδευση.
Η δύναμη της Βολιβιανής οικονομίας κατά την παρούσα στιγμή έδωσε το θάρρος στον Μοράλες να απορρίψει την βοήθεια των οργανισμών, όπως το ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας συνολικά. Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Tarija στο νότιο τμήμα της χώρας ο Μοράλες είπε, «Προκειμένου να πάρουμε βοήθεια από το ΔΝΤ, που θα μας  ανάγκαζε να απωλέσουμε μέρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, έχουμε απελευθερωθεί από αυτούς, οικονομικά και πολιτικά, και πλέον δεν εξαρτώμεθα από άλλες χώρες ή οργανισμούς.» Η μεταμόρφωση της Βολιβίας από τον Μοράλες δίνει ελπίδα σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Η βολιβιανή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δυνατόν να μετατρέψει θετικά μια οικονομία, χωρίς να υποκύπτει στην επιρροή του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των εταίρων τους στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα.

http://grothia.gr/