.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ο Δημ. Καζάκης απαντά στη ''Συμμορία της Δραχμής'' ...


ο Δημ. Καζάκης απαντά στη ''Συμμορία της Δραχμής'' ...

*** ΕΠΑΜ www.facebook.com/metopo ***
Geo Ml Κε καζάκη αν μου επιτρέπετε να προσθέσω πως εθνικοποιείς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις γενικότερα τον ΟΤΕ για παράδειγμα ή τα λιμάνια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακόμη και με το υπάρχων Σύνταγμα μια κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε εθνικοποιήσεις επικαλούμενη το εθνικό συμφέρον. Αναφέρω ενδεικτικά Άρθρο 106 § 1: «Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος το Κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών.» Επίσης ίδιο άρθρο § 2: «Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.» Στο ίδιο άρθρο § 3: «Με την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με την εξαγορά επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ' αυτές του Κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.» Στο ίδιο άρθρο § 4: «Το τίμημα της εξαγοράς ή το αντάλλαγμα της αναγκαστικής συμμετοχής του Κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων καθορίζεται απαραιτήτως δικαστικώς και πρέπει να είναι πλήρες, ώστε να ανταποκρίνεται στην αξία της επιχείρησης που εξαγοράζεται ή της συμμετοχής σ' αυτή.» Επίσης στο άρθρο 106 υπάρχει και ειδική «Ερμηνευτική δήλωση: Δεν περιλαμβάνεται στην κατά την παράγραφο 4 αξία αυτή που οφείλεται στον τυχόν μονοπωλιακό χαρακτήρα της επιχείρησης.»
Με λίγα λόγια η εθνικοποίηση προβλέπεται ακόμη και από το υπάρχων Σύνταγμα για «την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος» για την «οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας», για την «αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου», για την προστασία της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για την προστασία της εθνικής οικονομίας. Ειδικά προβλέπεται η εξαγορά ή αναγκαστική συμμετοχή του κράτους σε επιχειρήσεις, «εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.» Και μάλιστα όταν πρόκειται για μονοπωλιακή ιδιωτική επιχείρηση δεν προβλέπεται ούτε καν τίμημα εξαγοράς.
Πόσο δύσκολο είναι για νέα εξουσία που προστατεύει τα συμφέροντα του λαού και της χώρας να αποδείξει συγκεκριμένα ότι οι ιδιωτικές μονοπωλιακές επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ, στα λιμάνια και στον εθνικό πλούτο, αντιστρατεύονται όλες τις παραπάνω επιδιώξεις που αναφέραμε; Η επιβολή και μόνο καθεστώτος ανελαστικών σχέσεων εργασίας και αμοιβών της ζωντανής εργασίας, μαζί με μόνιμη επιτροπεία στο ταμείο σε συνδυασμό με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στις επιχειρήσεις που είναι προς εθνικοποίηση είναι αρκετά στην πρώτη φάση πριν καν τεθεί θέμα ιδιοκτησίας. Άλλωστε, όλα αυτά θα λυθούν νομικά μέσα από την διαδικασία της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης η οποία θα προσδιορίσει τους όρους και τα όρια της κρατικής επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα πρέπει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου