.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Το Ποντίκι: Χωρίς απολύσεις δεν έχει μπικικίνια


Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1748 στις 21 Φεβρουαρίου 2013

Το Ποντίκι
Χωρίς απολύσεις δεν έχει μπικικίνια
Μονόδρομος για την τρικομματική είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο… Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θέτει, μέσω της Κομισιόν, η τρόικα – που έρχεται (;) στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου – την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των 25.000 διαθεσιμοτήτων - απολύσεων από το Δημόσιο, αρχής γενομένης από τα τέλη Μαρτίου.
Η Κομισιόν περιμένει να της κοινοποιηθούν οι οριστικοί κατάλογοι με το προσωπικό και τον αριθμό της διαθεσιμότητας υπαλλήλων ανά τρίμηνο και έως το τέλος του 2014. Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα στοιχεία αυτά, όπως επίσης να ολοκληρώσει το σχέδιο για το προσωπικό των υπουργείων. Με βάση αυτό το σχέδιο θα εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό και οι πλεονάζουσες θέσεις και θα οριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις έως το 2014.
Όπως ανέφεραν πηγές της Κομισιόν, από το περιεχόμενο των απαντήσεων της Αθήνας θα εξαρτηθεί η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας, αρχικά σε τεχνικό επίπεδο, η οποία τοποθετείται για τα τέλη Φεβρουαρίου.
Στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται πως κινείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού – όπως φαίνεται – το σχέδιο κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων (διαθεσιμότητα), αν και τυπικά στα χαρτιά είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στην τρόικα, στην πραγματικότητα δεν βγαίνει. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τα χαρτιά με την πραγματικότητα.
Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος δεν θα επιστρέψει στις θέσεις του και θα απολυθεί. Ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ο τελικός αριθμός των στοχευμένων αποχωρήσεων.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι αναπόφευκτες, ενώ κύριος στόχος είναι τη βασική μάζα των αποχωρήσεων να αποτελέσουν οι κοπανατζήδες και οι επίορκοι. Ωστόσο τα νούμερα πάλι δεν βγαίνουν... Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο 892 περιπτώσεις με βαριά πειθαρχικά αδικήματα και ο ρυθμός απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών στο Δημόσιο κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις και κάπως έτσι οι απολύσεις μοιάζουν μονόδρομος.
ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούν με τις απολύσεις και επιμένουν πως το προσωπικό στο Δημόσιο δεν είναι πλεονάζον, αλλά έχει κατανεμηθεί ανισοβαρώς.
Την ίδια ώρα, ο ιδιωτικός τομέας «ματώνει» και το ποσοστό της ανεργίας είναι πλέον εφιαλτικό, αφού ξεπερνά το 27%.
- See more at: http://topontiki.gr/article/49454/Xoris-apoluseis-den-exei-mpikikinia#sthash.iKB06MQR.dpuf