.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες: Προς συνέχιση των κινητοποιήσεων
 17
Άκαρπη ήταν η διυπουργική σύσκεψη με θέμα την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Μετά τη σύσκεψη, ο Β. Μπούτας προανήγγειλε την συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων
Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των αγροτών με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Οικονομικών. Ο εκπρόσωπός τους Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις των 28 μπλόκων συνεχίζονται και εντείνονται τονίζοντας ότι δεν δόθηκε λύση σε κανένα από τα αιτήματά τους και κυρίως σε ότι αφορά το αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό αγροτικό ρεύμα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης και Περιβάλλοντος Ε. Λιβιεράτος, καθώς και αντιπροσωπεία αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.

Μετά τη σύσκεψη, ο Β. Μπούτας προανήγγειλε την συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων.

«Ακούσαμε τα αιτήματά τους, βέβαια τους είπαμε ότι είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές, παρ' όλα αυτά όμως η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει ψηφίσει η Βουλή και με βάση αυτή την ψήφο συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις» δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας. Μάλιστα, πρόσθεσε πως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με 40 χρόνια δουλειάς», ενώ ανέφερε ότι συγκροτήθηκε Επιτροπή που εξετάζει την εφαρμογή της κάρτας αγρότη στην προμήθεια πετρελαίου των αγροτών προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014 με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με τη χρήση βιβλίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπούτας υποστήριξε ότι «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή και είπαν ότι δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν τα αιτήματα, αν καμία φορά η οικονομία ανακάμψει τότε θα δουν» και συμπλήρωσε πως «για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα», καλώντας τους αγρότες την Τρίτη στις 11.00 να προσχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Για εμάς δεν λέει τίποτα η κάρτα πετρελαίου, εμείς ζητούσαμε και ζητά αφορολόγητο πετρέλαιο, η κάρτα είναι ένα τεχνικό μέσο για το πως θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αγροτών που ανέφερε πως το αίτημα των αγροτών είναι «οι άνδρες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και μετά με διακανονισμό να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «Ελευθεροτυπία», ενεργά είναι 32 μπλόκα, από τα πάνω από 70 μικρά και μεγάλα μπλόκα που σχηματίστηκαν σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση μακράς διαρκείας, περίπου τριών μηνών, η οποία έσπασε το ρεκόρ των 24 ημερών του 1996.

Η θέσπιση κάρτας αγροτικού πετρελαίου, κατά το δμοσίευμα, στέλνει αγρότες 22 μπλόκων από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στα σπίτια τους, ενώ παραμένουν δυνάμεις που συνασπίζονται γύρω από τα μπλόκα του ΚΚΕ

Οι αγρότες, έπειτα από ένα μήνα, παίρνουν υποσχέσεις:
1 Για θεσμοθέτηση ειδικής μαγνητικής κάρτας. Εφόσον υλοποιηθεί, κάθε αγρότης θα προμηθεύεται αγροτικό πετρέλαιο κίνησης για τ' όχημά του από πρατήριο της επιλογής του στη συμβατική τιμή. Με την έκδοση απόδειξης θα ενημερώνεται αυτομάτως το ΚΕΠΥΟ για τη συναλλαγή, ενώ θα γίνεται έλεγχος μέσω ΟΣΔΕ ώστε να προκύπτει και η ποσότητα πετρελαίου.
2 Το καλοκαίρι προχωρά το αγροτικό τιμολόγιο νυχτερινού ρεύματος, ενώ ο Φ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί κι άλλες ώρες.
3 Καταβάλλονται τώρα οι de minimis ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους, ενώ έρχεται στο τραπέζι το θέμα της αδειοδότησης-χωροταξικού μονάδων με το υπουργείο Περιβάλλοντος.
4 Ροδακινοπαραγωγοί πήραν μέρος του ποσού των χρημάτων που τους χρωστούσαν πάνω από 7 μήνες συνεταιριστικές βιομηχανίες.
5 Παραμένει το όριο συνταξιοδότησης στα 67, αλλά αναιρείται αν υπάρχουν 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ και προχωρούν κανονικά τα προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης. Για χρωστούμενα κάτω των 4.000 ευρώ, οι αγρότες θα μπορούν να παίρνουν σύνταξη και να γίνεται παρακράτηση.

πηγή :http://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου