.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

CNN: Η λιτότητα "σκότωσε" την Υγεία στην Ελλάδα

«Καταστροφικές» χαρακτηρίζει τις τεράστιες περικοπές στον τομέα της Υγείας που επέβαλλε στην Ελλάδα η τρόικα, δημοσίευμα του CNN που συνυπογράφουν οι πολιτικοί αναλυτές David Stuckler and Sanjay Basu με τίτλο «Γιατί η λιτότητα σκοτώνει».

Όπως επισημαίνεται, στο πλαίσιο της λιτότητας και σε μια προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών της, η Ελλάδα αναγκάστηκε να κάνει σκληρές περικοπές στο σύστημα της Υγείας, που ξεπέρασαν το 40%.

Όπως είχε παρατηρήσει Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος «οι περικοπές δεν γίνονται με το νυστέρι, αλλά με το μαχαίρι του χασάπη». Οι δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα μειώθηκαν στο 6% του ΑΕΠ της, την ώρα που στη Μ. Βρετανία ανέρχονται στο 8% του ΑΕΠ της χώρας και στη Γερμανία στο 9%.

Οι συνέπειες αυτών των περικοπών ήταν καταστροφικές, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα ενώ παρατίθενται το παράδειγμα της αύξησης των μολύνσεων από HIV κατά 200% από το 2010 αλλά και η επιδημία ελονοσίας – η μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών στην Ελλάδα – η οποία αποδίδεται στην περικοπή των κονδυλίων για τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών.

«Περισσότερα από 200 σημαντικά φάρμακα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια ορισμένων φαρμακείων, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός για τα φάρμακα μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό και οι φαρμακευτικές εταιρείες εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, από το 2008 μέχρι σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα ιατρικής φροντίδας την ώρα που την χρειάζονται, έχει αυξηθεί πάνω από 40%, με την πλειοψηφία αυτών να είναι συνταξιούχοι.

Τέλος, πέραν των τραγικών συνεπειών στην υγεία των πολιτών, οι πρωτοφανείς περικοπές στον εν λόγω τομέα κόστισαν την απώλεια εργασίας σε πάνω από 35.000 γιατρούς, νοσοκόμες και γενικά εργαζόμενους στον ευρύτερο τομέα, την ώρα που η ανεργία αγγίζει το 27% και σε μερικές περιοχές η ανεργία των νέων φτάνει έως και το 75%!

Χωρίς ορατή ελπίδα για το μέλλον, οι άνθρωποι προσφεύγουν σε φθηνά φάρμακα, ενώ τα ποσοστά αυτοκτονιών ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου