.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ :Θέλει ο ναζισμός να κρυφτεί και η αλαζονία δεν τον αφήνει.


O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, πρότεινε μια συμφωνία χρέους στον Αμερικανό ομόλογό του: την Ελλάδα για το Πουέρτο Ρίκο.

"Πρόσφερα στον φίλο μου Jack Lew αυτές τις μέρες ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο στη ζώνη του ευρώ, αν οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμοι να πάρουν την Ελλάδα στην ζώνη του δολαρίου", είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη. Ο Lew, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, "σκέφτηκε ότι ήταν ένα αστείο", είπε ο Σόιμπλε αφήνοντας ακαθόριστα υπονοούμενα.


Το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα παλιό προτεκτοράτο, που πριν χρόνια "αναβαθμίστηκε" σε ανεπίσημο μέλος των ΗΠΑ. Το νήσι αυτό της Καραϊβικής με 3,5 εκατομύρια πληθυσμό είναι σήμερα για τις ΗΠΑ, ότι ήταν η Κούβα επί εποχής Μπατίστα. Οι αμερικανικές πολυεθνικές απέκτησαν καθεστώς διομολογήσεων και το νησί μετατράπηκε σε προτεκτοράτο της Ουόλ Στρίτ. Οι πιο αδίστακτοι γύπες της χρηματαγοράς χρησιμοποίησαν το απόλυτα διεφθαρμένο καθεστώς του νησιού για να το φορτώσουν με χρέη τον εξαθλιωμένο πληθυσμό.

Αποτέλεσμα; Η χρεοκοπία, καθώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα 72 δις δολάρια χρέος. Χάρις στο απόλυτα διεφθαρμένο πολιτικό του προσωπικό, που κρατιέται στην εξουσία χάρις στις ΗΠΑ, έχει αρχίσει η μαζική εξόντωση του ντόπιου πληθυσμού με πολιτικές σαν αυτές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Η απασχόληση φτάνει μόλις το 40% του πληθυσμού, κι απ' αυτήν το 13% είναι επίσημα άνεργο.

Οι ντόπιοι δεν δικαιούνται πια κανενός είδους σύνταξη και επιβιώνουν χάρις σε κρατικά επιδόματα. Η διάλυση της όποιας ιατροφαρμακευτικής υποδομής υπήρχε έχει οδηγήσει το 60% του πληθυσμού που εξαρτάται απ' αυτήν, σε απόγνωση. Την ίδια ώρα τα 3 από τα 5 σχολεία έχουν κλείσει και όσες οικογένειες μπορούν μετακομίζουν μαζικά κυρίως στο Μεξικό. Κι όλα αυτά σε μια χώρα προτεκτοράτο των ΗΠΑ, χωρίς ίχνος κοινωνικού κράτους και όπου οι μισθοί και γενικά οι αμοιβές του πληθυσμού βρίσκονταν πάντα στα αντίστοιχα ύψη εξαθλίωσης του Μεξικό.

Πόσο ναζί μέχρι το μεδούλι πρέπει να είσαι για να θεωρείς χώρες και λαούς σαν αντικείμενα αγοραπωλησίας, ή ανταλλαγής; Πόσο αποικιοκράτης αλαζόνας πρέπει να είσαι για να αστιεύεσαι με την άθλια κατάσταση ενός λαού, που εσύ και οι δικοί σου έχουν προκαλέσει;

Προφανώς ο Σόιμπλε δεν έχει αίσθηση χιούμορ. Γενικά δεν έχει αίσθηση πραγματικότητας, όπως όλοι οι μεταλλαγμένοι του είδους του. Ούτε κάνει εντύπωση το πώς αισθάνεται για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη. Άλλωστε γι' αυτό στήθηκε η ευρωζώνη. Για να μπορούν οι Σόιμπλε να αποκτήσουν προτεκτοράτα και υπεξούσιους λαούς της δικής τους αδίστακτης εξουσίας.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τι δουλειά έχουμε εμείς σ' αυτόν τον λάκο των λεόντων. Και με ποιό δικαίωμα ταυτίζουν όλοι όσοι προσκυνούν την ΕΕ με την Ευρώπη. Η ΕΕ είναι Ευρώπη, όσο τα Ράιχ ήταν Ευρώπη. Καιρός να δείξουμε σ' όλους τους ευρωλιγούρηδες τι σημαίνει ελληνικός λαός και ποιός στ' αλήθεια πρέπει να φοβάται. Οι λαοί τους Σόιμπλε; Ή οι Σόιμπλε τους λαούς;