.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Μια ακόμη καταστροφική επιτυχία*

Είναι πρωτοφανές πώς το μαύρο γίνεται άσπρο μετά από κάθε "συμφωνία" της εκάστοτε εγχώριας κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Επί 6 χρόνια ο μέσος Έλληνας βομβαρδίζεται από μια απίστευτη επίσημη προπαγάνδα που τηρεί κατά γράμμα αυτό που έγραφε ο Αδόλφος Χίτλερ στο Mein Kampf: "Μέσω της έξυπνης προπαγάνδας, αλλά και της σταθερής εφαρμογής της, οι άνθρωποι μπορούν να οδηγηθούν να βλέπουν τον παράδεισο ως κόλαση, αλλά και το αντίστροφο, να θεωρήσουν το πιο άθλιο είδος ζωής ως παράδεισο."**
Έτσι είδαμε από το 2010, που άρχισαν τα μνημόνια, η συνολική καθίζηση του τζίρου λιανικής το μήνα Φεβρουάριο του 2016 να ξεπερνά το 36,5%. Ενώ το ύψος των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία την ίδια ακριβώς περίοδο έχει υποχωρήσει πάνω από 48%. Κι ας εμφανίζεται την ίδια περίοδο το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές να έχει υποχωρήσει μόνο κατά 23%.

Ο τζίρος λιανικής αλλά κυρίως το επίπεδο επενδύσεων - το οποίο έπεσε κάτω από το 10% του ΑΕΠ το 2015 - κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της παγκόσμιας οικονομίας. Βρίσκεται αισίως στα επίπεδα της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, του Νότιου Σουδάν, της Υεμένης, της Ουκρανίας, της Εριθρέας, της Γουινέας Μπισάου. Με μια διαφορά. Σ' όλες αυτές τις χώρες μαίνεται ο πόλεμος.
Το αποτέλεσμα γνωστό. Πρωτοφανής μαζική ανεργία, αναδουλειά, φτωχοποίηση, κοινωνικός αποκλεισμός σχεδόν των μισών νοικοκυριών της χώρας. Κι όλα αυτά γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους στις εγχώριες κυβερνήσεις μας "διέσωσαν" επιβάλλοντας στη χώρα καθεστώς κατοχής και μνημονίων.
Από το δανεισμό του ευρωπαϊκού μηχανισμού ούτε ένα ευρώ δεν πήγε σε μισθούς, συντάξεις, ή σε άλλες κοινωνικά αναγκαίες δαπάνες. Στο σύνολό τους τα δάνεια και των τριών προγραμμάτων "διάσωσης" δίνονται αποκλειστικά με σκοπό να εξυπηρετηθούν άμεσα οι δανειστές και οι εγχώριες τράπεζες. Ούτε ένα ευρώ δεν πάει στις ανάγκες του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας. Ούτε ένα ευρώ!
Μάλιστα το 1ο και 2ο πρόγραμμα "διάσωσης" πρόσθεσε νέο δημόσιο χρέος στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του PSI, ύψους € 78 δις. Το 3ο πρόγραμμα πρόκειται να προσθέσει νέο χρέος άλλα € 50,1 δις. Με άλλα λόγια έως το τέλος του 2018, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα υπερβαίνει τα € 361 δις. Δηλαδή, θα υπερβαίνει το 200% του ΑΕΠ. Ακόμη κι αν επιτευχθεί η οικονομική μεγέθυνση που εικάζεται από το τελευταίο μνημόνιο. Πράγμα μάλλον απίθανο.
Και σκεφτείτε ότι μπήκαμε στο 1ο μνημόνιο με δημόσιο χρέος 126% στο ΑΕΠ. Κι έχουμε να ελπίζουμε, μετά την τελευταία "συμφωνία" του Eurogroup, απλά και μόνο στην "εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους". Δηλαδή μόνο σε κάποιας μορφής επιμήκυνση με την ανάλογη πάντα επιβάρυνση.
Κι όμως μετά απ' όλα αυτά συνεχίζουν να μας μιλάνε για "επιτυχίες" και "διάσωση". Συνεχίζουν να θριαμβολογούν! Είναι σαν εκείνους που εύχονται στους συγγενείς του νεκρού "και του χρόνου" ή "και στα δικά σας"!
Κανείς όμως δεν λέει ότι οι κύριες πρωτίστως συντάξεις στο σύνολό τους - μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου το περασμένο σαββατοκύριακο - υπόκεινται πλέον στις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς του κρατικού προϋπολογισμού. Δηλαδή εμπίπτουν στο "πρόσθετο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης", που προβλέπει η ανακοίνωση του Eurogroup, ο οποίος θα θεσμοθετηθεί άμεσα και θα είναι επιφορτισμένος με ημιαυτόματες οριζόντιες περικοπές και άλλα μέτρα, κάθε φορά που θα εκτιμάται ότι παρεκκλίνει ο προϋπολογισμός από τους στόχους.
Έτσι οι περικοπές των συντάξεων θα γίνονται πλέον αυτόματα από τον "πρόσθετο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης". Χωρίς καν την ανάγκη νέου νομοσχεδίου. Απλά ο συνταξιούχος θα το αντιλαμβάνεται στη μηνιαία καταβολή της σύνταξής του. Κι ο Θεός βοηθός.
Κανείς επίσης δεν λέει ότι στα "προαπαιτούμενα," που απαιτεί το Eurogroup "θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να ανοίξει αμέσως η αγορά για την πώληση και αποπληρωμή των εξυπηρετούμενων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα μικρά δάνεια τα οποία έχουν ενέχυρο πρώτη κατοικία." Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απελευθέρωση των πλειστηριασμών και εξώσεων υπέρ των τραπεζών και των επενδυτικών κεφαλαίων, που θέλουν να κερδοσκοπήσουν με "κόκκινα", αλλά και "πράσινα" δάνεια.
Μόνη εξαίρεση όσα δάνεια έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, αλλά και όσο ενυπόθηκα δάνεια πρώτης κατοικίας μικρής αντικειμενικής αξίας. Μια εξαίρεση, που πρόκειται να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του 2017.
Για να διευκολυνθούν τα επενδυτικά κεφάλαια να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των δανειοληπτών, τους παρέχεται πλήρης φορολογική ασυλία για τις μεταβιβάσεις δανείων και ακινήτων. Ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπου ο κάτοχος που δεσμευμένου ακινήτου θα μαθαίνει ότι το έχασε είτε με email, είτε όταν οι νέοι ιδιοκτήτες θα του χτυπούν την πόρτα για να τον πετάξουν έξω.
Και μην τολμήσει κανείς να δυσφορήσει γιατί έχουν ήδη έτοιμο τον Κυριάκο. Από τον Άννα στον Καϊάφα. Από την Σκύλλα στη Χάρυβδη.
* Δημοσιεύτηκε στην Kontranews, 15/5/2016.
** Adolf Hitler, Mein Kampf, New York: Reynal & Hitchcock, 1941, 379.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου