.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση Το ΕΠΑΜ καλεί σε μαζική, ενωτική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του τριημέρου

 

Ανακοίνωση
Το ΕΠΑΜ καλεί σε μαζική, ενωτική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του τριημέρου

Επάνω στα καλέσματα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επέλεξε η προδοτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να περάσει το νομοσχέδιο ταφόπλακα στις συντάξεις και στην κοινωνική ασφάλιση, μαζί με το νέο φορολογικό αρπαγής, όσων ισχνών εισοδημάτων απέμειναν στους Έλληνες φορολογούμενους.
Αυτοί που λογαριάζονταν σαν “αντιμνημονιακοί - αντιστασιακοί”, απέναντι στην καταιγίδα των ληστρικών μνημονίων, της διάλυσης ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, δεν διστάζουν πλέον να γκρεμίσουν ότι ιερότερο ανέδειξε ο αγώνας των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης, αποδομώντας ακόμα και αυτόν τον συμβολισμό του εορτασμού της ημέρας της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να πράξει διαφορετικά αυτή η κυβέρνηση, όταν ο δοσιλογισμός στις μέρες μας δεν ξεχωρίζει πλέον ανάμεσα στην αριστερά και την δεξιά. Όταν η υποτέλεια — ανεξαρτήτως ιδεολογίας - στα ντόπια και ξένα αφεντικά, αποκτά χαρακτήρα δολοφονίας του Έλληνα πολίτη. Όταν κόποι και θυσίες ανθρώπων που δούλεψαν και ίδρωσαν για τις οικογένειες τους και για τον τόπο τους, αποτελούν το καλύτερο δώρο … θυσία στον βωμό του χρέους, των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Η κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου και Ράλληδων, είναι εδώ. Δηλώνει απερίφραστα την υποψηφιότητα της για μια περίοπτη θέση στις σελίδες της εσχάτης προδοσίας, μαζί με όσους ψήφισαν στο παρελθόν ανάλογα μέτρα και νομιμοποίησαν την λεηλασία σε αυτόν τον τόπο.

Γιατί πέρα και πάνω από την ληστεία στα εισοδήματα και τα τ’ αποθεματικά των ταμείων των οργανισμών, πέρα και πάνω από το ξεκλήρισμα των παραγωγικών δυνάμεων αυτής της χώρας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη νομοθέτηση της αρπαγής της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την καταδίκη στην ανεργία και τον ξεριζωμό των ανθών της νέας γενιάς, πρωταγωνιστεί στην ολοκληρωτική εγκαθίδρυση της κατοχής, με την πλατειά υπογραφή της στις νέες δανειακές συμβάσεις του καλοκαιριού του 2015. Τις δανειακές συμβάσεις που κατάργησαν την νομική υπόσταση της χώρας. Για να οδηγήσει την Ελλάδα σε 4ο μνημόνιο, σε διπλό κατοχικό νόμισμα, ακόμα και σε εθνική καταστροφή απέναντι σε κάθε επιβουλές των ηγετών των προκλητικών γειτόνων.

Το ΕΠΑΜ καλεί τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τα περήφανα γηρατειά, τους δημόσιους υπάλληλους και τους άνεργους, σε μαζική, ενωτική κινητοποίηση το τριήμερο της 6, 7, και 8 Μαΐου. Να ξαναζωντανέψουν οι πλατείες και οι δρόμοι σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό. Καλεί σε παλλαϊκές διαδηλώσεις και ξεσηκωμό τον ελληνικό λαό, με αφορμή το νέο κυβερνητικό πραξικόπημα της ψήφισης από την Βουλή των απάτριδων, των νέων κατοχικών μέτρων.

Καλεί όχι σε μια απλή διαμαρτυρία και νέα εκτόνωση της συσωρευμένης αγανάκτησης, αλλά σε αγωνιστική διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων που καταλύθηκαν και καταλύονται. Αγωνιστική διεκδίκηση, που θα επιβάλει την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, θα βάλει τέλος στο πολιτικό κατεστημένο της φαυλοκρατίας, του δοσιλογισμού και της υποτέλειας. Το ΕΠΑΜ καλεί σε ανένδοτο αγώνα στην διεκδίκηση και υπεράσπιση της ίδιας της πατρίδας, που δίνεται βορά στους επικυρίαρχους.

Για να προκύψει μέσα από τον αγώνα του λαού μας, μια πραγματικά πατριωτική κυβέρνηση που θα διαγράψει το χρέος, θα καταργήσει μνημόνια συμβάσεις και νομοσχέδια, και θ’ ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο.


Εμπρός για Γενική Πολιτική Απεργία
Όλοι μαζί, στις κινητοποιήσεις στις 6, 7, και 8 Μαΐου.
Για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα

Προσυγκεντρώσεις:
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα Αμαλίας και Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου