.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Κάθε Eurogroup, και νέα Καταδίκη

Ανακοινωση

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup, του ευρωδιευθυντηρίου των δανειστών τοκογλύφων και των απάτριδων πολιτικών της χώρας μας, συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε ακόμα μια φορά η απόφαση που καταδικάζει την Ελλάδα σε μόνιμη δουλοπαροικία του χρέους και τον λαό της σκλάβο κι επαίτη στη νεοφεουδαρχία των τραπεζών και του ληστρικού υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος των αγορών.
Γι’ αυτή την απόφαση, που λαμβάνεται πλέον με όρους μυστικής διπλωματίας, αφού τίποτα δεν δημοσιοποιείται, τίποτα δεν επεξηγείται και δεν αναλύεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους “ιθαγενείς”, πανηγυρίζει η ικανότατη στην εθνική προδοσία φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση.
Γιατί κατά πως φαίνεται, όσο πιο πολύ εξαθλιώνεται ο πολίτης, όσο πιο μυστικά ξεπουλιέται η χώρα, όσο πιο υποτελώς δέχονται, την εις το διηνεκές εγκαθίδρυση του καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδα, τόσο πιο πολύ βρίσκουν λόγο να επιχαίρουν για την επιτυχία τους. Γιατί ο στόχος δεν είναι να σωθεί η χώρα και ο λαός της, αλλά αντίθετα να θυσιαστεί εμπρός στην διάσωση της ευρωζώνης και της ΕΕ, απέναντι δηλαδή στην θεμελίωση και κατοχύρωση της υπερεθνικής απολυταρχίας, του νέου φασισμού και ολοκληρωτισμού, που θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο καμμένης γης και τον πληθυσμό της μετανάστη στην ίδια του τη χώρα.
Με τη νέα συμφωνία στο Eurogroup της 9 Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε και συμφώνησε:
  • Ένα πρόσθετο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, ο γνωστός κόφτης, ο οποίος θα πρέπει να νομοθετηθεί για να εξασφαλιστεί ότι μια δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων προκαθο-ρισμένων μέτρων, θα εφαρμοστεί αυτόματα, μόλις υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις μη επίτευξης των ετήσιων στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρόγραμμα (3,5% σε μεσοπρόθεσμη βάση).
Αυτό που δεν είπαν, είναι ότι με το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε ήδη στις 8 Μαΐου, η βασική σύνταξη των 384 ευρώ, προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα που σημαίνει ότι και η σύνταξη υπόκειται στην διαδικασία του κόφτη.
  • Ανοίγει ο δρόμος για τις ομαδικές απολύσεις και στον δημόσιο τομέα.
Δεδομένης της χρόνιας σύναψης συμβάσεων με κριτήρια ιδιωτικού δικαίου - συμβάσεις αορίστου χρόνου κτλ. το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, απρόσκοπτα μπορεί να εφαρμοστεί πλέον και στον δημόσιο τομέα.
  • Απελευθέρωση των πλειστηριαμών και της Α’ κατοικίας με αντικειμενική αξία πάνω από 140.000 ευρώ, καθώς και πώληση και των πράσινων ενήμερων δανείων σε ξένα funds.
Ειδικά μετά την πρόσφατη νομοθέτηση για απαλλαγή μόνο των funds από τα κόστη μεταβίβασης φορολογίας στα ακίνητα, το κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών θα προσλάβει καταιγιστικό χαρακτήρα.
  • Εξομάλυνση του προφίλ του χρέους.
Το ανοικτό ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, αποτελεί την μέγιστη κοροϊδία και μπαίνει στο τραπέζι μόνο στην λογική της επιμήκυνσης. Ούτε καν με την λογική της απομείωσης όπως έγινε με το psi την Άνοιξη του 2012. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την περαιτέρω επιβάρυνση, αποτελεί το γεγονός ότι για τόκους της τάξης του 2% σε ονομαστικό χρέος εκατό δις, αντιστοιχεί ποσό 26 δις στην λήξη του προγράμματος με τα σημερινά δεδομένα. Σε περίπτωση επιμήκυνσης 10 χρόνων τουλάχιστον, το ποσό εκτοξεύεται σε 108 δις, δηλαδή σε εξαπλασιασμό των τόκων αποπληρωμής.
  • Διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές.
Θα επιχειρηθεί η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, που σημαίνει τριπλασιασμό του κόστους δανεισμού και εκτόξευση του χρέους προς το ΑΕΠ, ακόμα και αν επιτευχθεί εικονική άνοδός του.
Με αυτή την απόφαση πανηγυρίζει η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει η περίφημη αξιολόγηση.
Δεν έχει καμμία σημασία που τα μέτρα αυτά αποτελούν τελειωτικό χτύπημα στην ήδη καταρρέουσα οικονομία. Δεν ενδιαφέρει ότι η ίδια η σύνταξη μετατρέπεται σε προνοιακό επίδομα, αν και εφ’ όσον επαρκεί το πλεόνασμα που θα δίδεται στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Δεν έχει καμμία σημασία που η ανεργία θα ξεπεράσει κάθε όριο χώρας σε εμπόλεμη ζώνη. Δεν καίγεται καρφί για τους έλληνες άστεγους που θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, ούτε ιδρώνει κανενός το αυτί, ότι οι επόμενες γενιές θα βρίσκονται, αυτές και οι μεθεπόμενες σε καθεστώς δουλείας, υποχρεωμένες να εξυπηρετούν παράνομο, ληστρικό και τοκογλυφικό χρέος.
Όλα αυτά αποτελούν επιτυχία για την φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση που οδηγεί ολόκληρη την χώρα σε ανείπωτη τραγωδία.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλει την συμφωνία του Eurogroup, την προδοτική κυβέρνηση της υποτέλειας και τους ντόπιους και ξένους συνεργάτες της, για την καταδίκη της χώρας και της συντριπτικής πλειονότητας του λαού μας, στα δεσμά της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, της θυσίας τους στον Καιάδα του χρέους και του αφανισμού.
Καλεί τον ελληνικό λαό σε πλατειά, μαζική κινητοποίηση, στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο της 14 και 15 Μαΐου. Όχι για να διαμαρτυρηθούμε για τις αποφάσεις του καταδικασμού όλων μας, αλλά για να απεγκλωβιστούμε μια και καλή από το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας, ρίχνοντας εμείς πρώτοι στον Καιάδα της ιστορίας, κάθε επικυρίαρχο και ντόπιο δοσίλογο, που υπονομεύει το μέλλον και τις ζωές μας.
Για να καταστήσουμε κυρίαρχη αυτή την χώρα, και τους πολίτες της νοικοκύρηδες και αφεντικά στον ίδιο τους τον τόπο.
Για μια Ελλάδα, ελεύθερη και δημοκρατική, για την Ελλάδα της εργασίας, του πολιτισμού, την Ελλάδα της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Αθήνα 11 Μαΐου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου