.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΚΑΖΆΝΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΊ Η ΓΑΛΛΊΑ – ΔΕΝ ΚΆΝΕΙ ΠΊΣΩ ΣΕ ΤΊΠΟΤΑ Ο ΟΛΆΝΤ



Ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει αποφασισμένος να μην υποκύψει μπροστά στην κοινωνική αγανάκτηση, την ώρα που το κράτος απομακρύνει τους απεργούς από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε χθες πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στο κύμα κοινωνικής αγανάκτησης που έχει εξαπλωθεί στη Γαλλία, κι αναμένεται να διογκωθεί παρ’ όλο που το κράτος κατάφερε να απομακρύνει τους απεργούς στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 

«Θα κρατήσω γερά», δήλωσε ο Ολάντ από την Ιαπωνία, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ομάδος G7 των προηγμένων οικονομικά κρατών, εκφράζοντας τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, διαπιστώνοντας πως το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας αποτελεί «μία καλή μεταρρύθμιση».

Μολαταύτα, το κείμενο που έχει κατατεθεί προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο διχάζει βαθιά το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ οι κινητοποιήσεις που έχουν μεθοδεύσει οι πολέμιοί του κινδυνεύουν να βυθίσουν τη χώρα σε πλήρη παράλυση.

Μετά τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης σ’ όλην τη χώρα, που σταθερά συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη (300.000 αυτήν τη φορά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 153.000 κατά την αστυνομία) και τις εξακολουθητικές συγκρούσεις με την αστυνομία, οι οκτώ εργατικές/επαγγελματικές ενώσεις που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο απηύθυναν χθες κάλεσμα «για συνέχιση κι εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων».

«Βαλς παραιτήσου», «όχι στον εργατικό νόμο», διατράνωσαν με σηκωμένες τις γροθιές τους οι διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει τις εγκαταστάσεις των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στη Ντονγκ (δυτικά), προτού διαλυθούν έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας.

Δεκαπέντε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν ξανά σε χρήση έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας και χωρίς να υπάρξουν επεισόδια, και πλέον η πρόσβαση είναι ελεύθερη στις περίπου 100 αποθήκες δεξαμενών της χώρας. Μόνο μία εγκατάσταση, στην περιφέρεια των Παρισίων, παραμένει σε απεργιακό αποκλεισμό.
«Εν γένει, οι δυσκολίες παραμένουν σε ένα ποσοστό 20% των σταθμών υγρών καυσίμων, όμως η κατάσταση βελτιώνεται σε όλες τις περιφέρειες», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Εν τούτοις, έξι από τα οκτώ διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, ή έχουν μειώσει την παραγωγή τους. Σήμερα έχουν κληθεί σε σύσκεψη από τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των εργοδοτών στους τομείς των καυσίμων και των μεταφορών.

Αντιμέτωποι ακόμη με το φάσμα της επιβολής δελτίου στα καύσιμα οι Γάλλοι αντιδρούν με αμφίσημο τρόπο, είτε με οργή, είτε με παραίτηση, στις ουρές που ήδη σχηματίζονται στα βενζινάδικα, όμως σχεδόν στο σύνολό τους (επτά Γάλλοι στους δέκα) συμφωνούν πλέον με την ιδέα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, «για να αποφευχθεί η παράλυση στη χώρα».

Χθες, ο πρόεδρος της ένωσης βιομηχάνων Πιερ Γκατάζ καταδίκασε τις «αλήτικες μεθόδους» των «ανεύθυνων» και απηύθυνε κάλεσμα για «αντίσταση στον εκβιασμό» των συνδικάτων.

ΠΗΓΗ: topontiki

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου