.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ –ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ…ΑΙΓΑΙΟ!

 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ –ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ…ΑΙΓΑΙΟ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία συμφώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν οι ΗΠΑ και άλλα πλοία στο Αιγαίο για να περιπολούν και να… τηρείται καλύτερα η «τάξη», όπως ανακοίνωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, με την χαρακτηριστική φωτογραφία της χειραψίας με σημασία, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαλούσογλου, με τον Αμερικανό συνάδελφο του, Τζων Κέρυ.
Όπως αναφέρεται, στην διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ που έγινε στις Βρυξέλλες, συναντηθήκαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας και συμφώνησαν να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στο Αιγαίο και για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ θα στείλουν ακόμα περισσότερα πολεμικά πλοία να περιπολούν σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου.
Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο… τσιμουδιά!
Η συμφωνία αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα και το κυριότερο, που βρίσκεται η ελληνική πλευρά σε μια περιοχή όπως το ελληνικό Αιγαίο. Άλλοι δηλαδή συνομιλούν και κλείνουν συμφωνίες για τον δικό μας εθνικό χώρο?
Δεύτερο σημαντικό ερώτημα είναι τι ρόλο θα παίξει αυτή η συμφωνία σε μια περιοχή υψίστου γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος, την ίδια ώρα που το Αιγαίο έχει γίνει διάδρομος διέλευσης του ρωσικού στόλου από την Μαύρη θάλασσα προς την Μεσόγειο.
Και τρίτο και καλύτερο, γιατί δεν θίχτηκε σε όλη του την έκταση η αυξανομένη συνεχώς τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που απειλεί αν πάσα στιγμή με θερμό επεισόδιο που θα τινάξει στον αέρια όλες τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, εκτός και αν οι Αμερικανοί κάνουν ως συνήθως την «πάπια», δημιουργώντας ως συνήθως πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θέλουν να λύσουν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου