.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Public Issue: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες λένε «Oχι» στο «ευρώ πάση θυσία» – 55% δεν θέλει πια την ΕΕ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΥΜΑΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα στην Ελλάδα και η άρνηση στο «ευρώ πάση θυσία» αφού το 55% των Ελλήνων έχει σαφέστατα πλέον αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 44% έχει κακή γνώμη για το ευρώ σύμφωνα με την Publick Issue!
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας ετιαρείας μόλις 8 μήνες πριν αρνητική γνώμη για το ευρώ είχε το 32%.
Σε ότι αφορά την ΕΕ μόλις το 43% των Ελλήνων έχει θετική γνώμη και αρνητική το 55%.
Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΑΥΓΗ η οποία αποτελεί το επίσημο κομματικό δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και έχει και αυτό την σημασία του. Η κυβέρνηση θέλει να γνωρίζει ανα πάσα στιγμή μέχρι που είναι διαθέσιμοι να φτάσουν οι Έλληνες πολίτες στον «θάλαμο βασανιστηρίων»
Η αύξηση που παρατηρείται στους ευρωσκεπτικιστές έχει να κάνει με το απλό γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες φτωχοποιούνται πλέον και περνούν στην «αντίπερα όχθη» οπότε παύουν να είναι «βολεμένοι» πλέον που θεωρούν ότι το ερώ θα σώσει την κοινωνική τους κατάσταση.
Μετά την ψήφιση του νέου απίστευτου φορομπηχτικού νομοσχεδίου, αυτό το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η αγοραστική δύναμη θα γίνει κυριολεκτικά ανύπαρκτη.
Υπάρχει πλέον ισχυρό ρεύμα που επιθυμεί την σύγκρουση με την ΕΕ με οποιοδήποτε κόστος γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτε να χάσει.
Η μέτρηση αφορούσε όμως και το περιβόητο Brexit:
Οι Ελληνες επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ ενώ ένα 25% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «μάλλον συμφέρει» στην Ελλάδα το αντίθετο.
Συγκεκριμένα το 55% εκτιμά ότι καλό θα ήταν να μείνει.
Βέβαια η περιτπωση της Βρετανίας είναι πολύ διαφορετική. Η Βρετανία έχει δικό της νόμισμα την Στερλίνα και το Βερολίνο δεν μπορεί να την ελέγξει οικονομικά.
Οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ είναι όσοι δήλωσαν ψηφοφόροι της Ν.Δ. (79%) και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (76%), ενώ οι του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται οριακά υπέρ (52%).
Άνεμος ανεξαρτητοποίησης από της ασφυκτική γραφειοκρατία των Βρυξελλών φαίνεται πως «φυσάει» γενικότερα και στην Ευρώπη το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς στην Αυστρία ένας καθαρά δεξιός υποψήφιος φαίνεται πως κερδίζει την προεδρία της χώρας (αν και απομένει η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων μέχρι το απόγευμα) και στην Κύπρο ένα «σκληρό» δεξιό κόμμα όπως το  Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) κατάφερε να μπει στην κυπριακή Βουλή κατακτώντας δύο έδρες.
Η μέτρηση της Public Issue δεν είναι καθόλου άσχετη με το τι συνέβη στις δύο ευρωπαϊκές (και ελληνική) αναμετρήσεις.
Απλά στην Αυστρία βρε΄θηκε κάποιος που μπόρεσε να εκφράσει αυτούς που αντιδρούν και θέλουν μια ελύθερη χώρα.
Αν βρεθεί και εδώ θα έχει μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων για να «αντλήσει»
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι λαοί έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ΕΕ και δεν θέλουν να γίνουν Ευρωπαίοι. Θέλουν μια Ευρώπη με ξεχωριστούς λαούς. Μια Ευρώπη συνεργασίας και όχι υποταγής. 
Έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι αυτή η Ευρώπη δεν εξπηρετεί όυτε μεγάλες αξίες ούτε τα συμφέροντά τους, αλλά τα συμφέροντα σκοτεινών φατριών που δεν βγαίνουν ποτέ στο φως, αλλά επιβάλλουν μέσα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο διατάγματα σε ολόκληρη την «Γηραιά Ήπειρο»
pronews.gr
http://www.triklopodia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου