.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Συναγερμός στην Αθήνα -Οι Αμερικανοί φέρνουν πρέσβη ανακατωσούρα, ποιος είναι ο Geoffrey Pyatt


Αλλαγή «φρουράς» στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς αποχωρεί από τη Βασιλίσσης Σοφίας ο David D. Pearce και έρχεται ο Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος ήταν πρέσβης στην Ουκρανία.

Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Αθήνα, καθώς ο Pyatt θεωρείται «ανακατωσούρας» και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην Ελλάδα σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για τη χωρά, καθώς κρίσιμα ζητήματα -προσφυγικό, ελληνοτουρκικά, οικονομική κρίση-  παραμένουν ανοιχτά. 

Ο Pyatt έχει χαρακτηριστεί παρεμβατικός διπλωμάτης, ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του και μάλιστα πολλές φορές ξεπερνάει και τα διπλωματικά όρια.

Το who is who του Pyatt

Ο Pyatt ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1990 από την Ονδούρα, ως υποπρόξενος στην πρωτεύουσα Τεγουσιγάλπα. Στη συνέχεια αναβαθμίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντα αναπληρωτή επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Ινδία το 2006 και το 2007. 
Λίγο αργότερα εργάστηκε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.
Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του πρέσβη ανέλαβε ρόλο στο Γραφείο Υποθέσεων Νότιας και Κεντρικής Ασίας από το Μάιο 2010 μέχρι τον Ιούλιο 2013.


Ο ρόλος του στην Ουκρανία

Ο Pyatt ανέλαβε πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία στις 30 Ιουλίου 2013. Μάλιστα ο Αμερικανός διπλωμάτης πρωταγωνίστησε σε ένα σκάνδαλο τον Ιανουάριο του 2014, όταν μία συνομιλία που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, υπεκλάπη και ανέβηκε στο YouTube.

Υπενθυμίζεται πως σε ένα σημείο της συνομιλίας τους Pyatt και Νούλαν αναφέρονται απογοητευμένοι στην μη εναρμόνιση, επί του ζητήματος, της Ε.Ε. με τη στάση των ΗΠΑ και η Νούλαντ ακούγεται να λέει: «Γ@μ@ την Ευρωπαϊκή Ένωση». Απαντώντας στο ηχητικό ντοκουμέντο, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με την αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο η κ.Νούλαντ έχει ζητήσει συγγνώμη από τους Ευρωπαίους ηγέτες, για τα καταγεγραμμένα σχόλια. 
Οταν το 2014 ξέσπασε η «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία ο Pyatt την υποστήριξε και στράφηκε εναντίον του Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Φωτογραφία: joinfo.com
 
 http://monaxeros.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου