.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μουζάλας - Σε 20 ημέρες έτοιμο το προαναχωρησιακό της Σάμου


Έντονη αίσθηση προκάλεσε σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας από τη Βουλή όταν δήλωσε δημόσια ότι υπάρχουν μετανάστες που εξαφανίζονται στα νησιά, ενώ αναφερόμενος στα προαναχωρησιακά κέντρα είπε πως σε 20 ημέρες θα είναι έτοιμο αυτό της Σάμου. Ο κ. Μουζάλας για ακόμα μια φορά επέρριψε την ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, σε Δημάρχους, ξενοδόχους και αντιπολίτευση, που υιοθέτησαν όπως είπε το λαϊκισμό.

«Είπαμε πρέπει φτιαχτούν προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά με άλλη λογική, όχι ότι όποιος μπαίνει για παράπτωμα πάει εκεί, αλλά με τη λογική ότι για να μπορέσει να είναι το άσυλο αποδοτικό χρειάζεται για κάποιους η κράτηση γιατί εξαφανίζονται. Βγαίνει η απόφαση για την επιστροφή τους και δεν τους βρίσκουμε!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπεραμυνόμενος της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά.

Μάλιστα υπερασπιζόμενος την κα Χριστοδουλοπούλου σε άλλη στιγμή της τοποθέτησής του είπε: «Η Μοσούλη έπεσε και την πήραν οι Τζιχαντιστές κι από εκεί ξεκίνησε το τεράστιο κύμα. Δεν τους έφερε η κα Χριστοδουλοπούλου».

Το γεγονός των περίεργων εξαφανίσεων, επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα και ο νησιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός. «Για να μην πω όταν είχε πει η κυρία Χριστοδουλοπούλου ότι εξαφανίζονται ότι την κοροϊδεύατε. Πραγματικά εξαφανίζονται. Βγήκε απόφαση για 2 άτομα στην Κω για επιστροφή τους στην Τουρκία και δεν τους βρίσκαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τα προαναχωρησιακά κέντρα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στη Σάμο θα είναι έτοιμο σε 20 μέρες, στην Κω σε ένα μήνα.
Παράλληλα, ο Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου με τις προσφυγικές ροές, ομολόγησε εκ νέου ότι «δεν τα πήγαν καλά», επιρρίπτοντας ωστόσο εκ νέου την ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, σε Δημάρχους, ξενοδόχους και αντιπολίτευση, που υιοθέτησαν όπως είπε το λαϊκισμό και δεν παρείχαν εναλλακτικούς χώρους. Επιτέθηκε μάλιστα με σφοδρότητα εναντίον της Ένωσης Ξενοδόχων στη Λέσβο, χαρακτηρίζοντας «τερατώδη» την ανακοίνωση με την οποία καλούσε τα μέλη της να μην παραχωρήσουν δωμάτια για τους πρόσφυγες και κατηγορώντας αντιπολίτευση και Διεθνείς Οργανισμούς ότι αντί να την καταγγείλουν «έκαναν την πάπια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αποσυμφόρηση των νησιών έχει ήδη ξεκινήσει από τον Αύγουστο και έχουν μετακινηθεί όπως είπε 6.000 άτομα «με τρόπο που απαγορεύει στην Τουρκία να μηχανευτεί κάτι για να καταπέσει η συμφωνία με την Ε.Ε», προειδοποιώντας για άλλη μία φορά ότι αν η εν λόγω συμφωνία καταπέσει οι ροές θα ανέλθουν σε 2.500 έως 7.000 ημερησίως από 100 – 110 που είναι σήμερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης επερώτησης 7 βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέβασε τους τόνους και υιοθετώντας την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» αντεπιτέθηκε στην αντιπολίτευση καλώντας τους εκπροσώπους της να σιωπούν εάν δεν έχουν εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

«Μιλάτε για δίκαιη κατανομή στην Ευρώπη. Συμφωνώ αλλά δεν τους δέχονται. Τι προτείνετε να βγούμε από την Ευρώπη; Έχουμε ήδη πετύχει 12.000 μετεγκαταστάσεις στην Ευρώπη και υπογράψαμε πρόσφατα για 2.000 το μήνα. Έχετε άλλη πρόταση; Κάντε τη, αλλιώς να σιωπάτε. Γιατί εδώ δεν είναι τηλεόραση, είναι πόνος, είναι λάσπη, είναι δύσκολα τα πράγματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Μουζάλας.

Αναφορικά δε με τους υπαινιγμούς του Μάριου Γεωργιάδη από την Ένωση Κεντρώων περί κακοδιαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κατεύθυνσής τους προς συγκεκριμένες ΜΚΟ ήκαι ρουσφετολογικούς διορισμούς, ο κος Μουζάλας σχολίασε φανερά εκνευρισμένος: « για ρουσφέτια ξαναπείτε το. Δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω το δικαιϊκό σύστημα της χώρας και να προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητα μου. Αποδείξτε εσείς την ενοχή.

Αίσθηση προκάλεσε ο Γιάννης Μουζάλας και με τις αναφορές του στην Ειδομένη, για την οποία ισχυρίστηκε πως ο ειρηνικός τρόπος «διάλυσής της» από την κυβέρνηση «θα διδάσκεται στη μετανάστευση».

Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί οι δομές για τη φιλοξενία του συνόλου των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, θέτοντας όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση να ισχύει ακόμα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, εγείροντας ερωτηματικά για το φόβο που εξέφρασε, παρότι δεν την θεωρεί την καλύτερη δυνατή, αφού όπως σχολίασε: «είναι πολύ δύσκολη, αλλά η συμφωνία είναι ταγέρ δεν μπορείς να πάρεις μόνο τη φούστα θα πάρεις μαζί και το σακάκι».

«Διαχειριστήκαμε το πρόβλημα όχι χωρίς λάθη αλλά με επιτυχία», κατέληξε ο κος Μουζάλας δηλώνοντας ξανά υπερήφανος για τον ίδιο και την κυβέρνηση αναφορά με τη διαχείριση του προσφυγικού.

Πηγή: http://www.skai.gr/

http://samiakonvima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου