.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσκόπηση MRB:63% υπέρ της δραχμής και 37% κατά

Σαν κεραυνός έπεσε η δημοσκόπηση της συστημικής εταιρείας MRB για την τηλεόραση του Star σύμφωνα με την οποία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σήμερα λέει όχι στο «πάση θυσία στο ευρώ». Καταστεναχωρημένοι και συγχυσμένοι, δημοσκόποι και δημοσιογράφοι, ανήγγειλαν ότι το 54,8% των ερωτηθέντων απαντά πως η κυβέρνηση πρέπει «να απορρίψει τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ακόμα και αναγκαστεί να έρθει σε σύγκρουση/ρήξη με τους δανειστές, με ορατή πιθανότητα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα». Με την άποψη «να αποδεχθεί τα νέα μέτρα που της προτείνουν οι εταίροι και δανειστές ώστε να μην έρθει σε σύγκρουση /ρήξη μαζί τους για να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση» συμφωνεί το 32,2% των ερωτηθέντων.
Αν αφαιρεθεί το περιέργως τεράστιο ποσοστό του 22,6% που απάντησε δεν γνωρίζω δεν απαντώ, τότε υπέρ του Grexit και της δραχμής είναι το 63% και κατά το 37%. Με τα συμπεράσματα αυτά συμφωνούν και όλες οι άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έγιναν απο την ALCO, την Public Issue ακόμα και την In gr. toy ΔΟΛ  που έχουν αποκρυφτεί ή καταχωνιαστεί στην άκρη των ειδήσεων απο τα κατοχικά ΜΜΕ.Για να μην αναφερθούμε σε διαδικτιακές δημοσκοπήσεις όπου τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπερ του Grexit.
Eίναι φανερό ότι, ακόμα και οι συστημικοί δημοσκόποι και δημοσιογράφοι, αδυνατούν πλέον να κρύψουν τη σαρωτική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, παρ’ όλο το ανελέητο ψέκασμα απο τα κατοχικά ΜΜΕ και τη μονοπώλησή τους απο τους Ευρωγενίτσαρους. Για αυτό και στα κεντρικά ΜΜΕ έχει δοθεί τελευταία η εντολή να εξαφανιστεί η συζήτηση για τη δραχμή. Όπως είπε και αξιότιμος κύριος Στουρνάρας «είναι ανόητο να μιλάμε για τη δραχμή». Και αν έρθει η δραχμή…«θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα».
Η διαφορά μεταξύ των κανονικών ανθρώπων και των «ψεκασμένων» είναι προφανώς αρκετά μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπ’ όψη και το «δαχτυλάκι» που υποχρεωτικά βάζουν οι συστημικοί δημοσκόποι στα τελικά συμπεράσματα για να μη χάσουν και τη δουλειά τους, όπως έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν. Φυσικά, το ποσοστό των «ψεκασμένων»θα ήταν ανύπαρκτο ή αμελητέο, αν υπήρχε στοιχειώδης παρουσία σοβαρών εκπροσώπων του εθνικού νομίσματος στα ηλεκτρονικά και έντυπα «ψεκαστήρια» της κοινής γνώμης.
Για να μπαλώσει κάπως τα πράγματα, η συστημική εταιρεία MRB, προβάλλει το «εύρημα» ότι στην ερώτηση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, “σίγουρα ναι” και “μάλλον ναι” απαντά το 58,8% των ερωτηθέντων, ενώ “σίγουρα όχι” και “μάλλον όχι” απαντά το 38,1%. Καλή προσπάθεια, αλλά όπως λέει και παραφρασμένη μια παροιμία, η «κακιά γυναίκα» δύσκολα κρύβεται για όσους καταλαβαίνουν τα τσαλίμια της.
Σύμφωνα πάντως με την ίδια δημοσκο΄πηση της MRB, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες “βλέπουν” πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017. Στο ερώτημα “πόσο πιθανό είναι να προκηρυχθούν εκλογές στη διάρκεια του 2017;” οι πολίτες απαντούν “πολύ πιθανό” ή “αρκετά πιθανό” σε ποσοστό 58,6% και “καθόλου πιθανό” ή “όχι και τόσο πιθανό” σε ποσοστό μόλις 25,6%.
Κατά τα άλλα που ελάχιστα ενδιαφέρουν αλλά προβάλλονται πάντα κυριαρχικά, ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει η ίδια δημοσκόπηση της που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 27,2%, έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων, αυξημένη κατά 1,6% σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του περασμένου Δεκεμβρίου) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6,9%, το ΚΚΕ με 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,1% των ερωτηθέντων, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 9,8%, ενώ λευκό, άκυρο ή αποχή επιλέγει το 11,5%.
Στην εκτίμηση ψήφου χωρίς λευκό, άκυρο και αποχή, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στις 14,7 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 30,7%, ΣΥΡΙΖΑ 16%, Χρυσή Αυγή 7,9%, ΠΑΣΟΚ 7,8%, ΚΚΕ 7,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,6%, Ποτάμι 2,4%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, άλλο κόμμα 6,9%.
Στην ερώτηση για το ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,1% και ο πρωθυπουργός ποσοστό 18,1%.
Στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών τα πιο θετικά ποσοστά συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (31,7% ευνοϊκή – 45,7% αρνητική) και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά (19,5% ευνοϊκή – 50,1% αρνητική) και ο Αλέξης Τσίπρας (18,3% ευνοϊκή – 67,3% αρνητική).
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναδεικνύουν,εκτός των άλλων, την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας σοβαρού πολιτικού φορέα που να εκφράζει την αλματώδη άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και της ανάγκης συντεταγμένης μετάβασης στο εθνικό νόμισμα
http://odosdrachmis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου