.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Έφυγε από το Κατάρ με φέσι


Έφυγε από το Κατάρ με φέσι

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ. Σύμφωνα με διασταυρωμένες διπλωματικές πληροφορίες του «Π», που δεν χωρούν αμφισβήτηση, η τουρκική πλευρά γνώριζε εδώ και μια εβδομάδα ότι στην Ντόχα, στο ίδιο ξενοδοχείο, θα βρισκόταν και η ελληνική αποστολή και το ραντεβού μεταξύ των δύο κλείστηκε από την Κυριακή το βράδυ. Ένα ραντεβού που κατέληξε σε απόλυτο διπλωματικό ναυάγιο για τη χώρα μας.

Όπως μας ενημέρωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο Τούρκος πρωθυπουργός προετοιμαζόταν για την ατζέντα της συζήτησης με τον Αντώνη Σαμαρά τρεις ολόκληρες μέρες. Η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επίσης δεν ήταν τυχαία και βεβαίως κατέδειξε την προχειρότητα του ταξιδιού από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς ο...
πρωθυπουργός επέλεξε να πάρει μαζί του τον επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου και στενό του φίλο πρέσβη Στ. Βασιλόπουλο και όχι τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο.

Τους έπιασαν στον ύπνο

Μία μέρα πριν από τη συνάντηση Ερντογάν - Σαμαρά η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο ότι η γείτων χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Για τους καλά γνωρίζοντες, οι Τούρκοι προετοίμαζαν το κλίμα ώστε να οδηγήσουν τη συζήτηση εκεί που ήθελαν. Και το πέτυχαν παρασύροντας την ελληνική κυβέρνηση σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο.

Το πρωθυπουργικό γραφείο έκανε τη μία γκάφα μετά την άλλη. Θεωρώντας προφανώς ότι «θα ξεπεραστεί η συνάντηση με το να επαναλάβουμε τις ελληνικές θέσεις», δεν έκανε καμιά προετοιμασία και έριξε όλο το βάρος στις επαφές με τους Καταριανούς και την προοπτική συμφωνιών για επενδύσεις. Μέγα λάθος, ειδικά για έναν πρωθυπουργό με προϋπηρεσία στο υπουργείο Εξωτερικών. Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι:

1 Ο Ερντογάν έθεσε θέμα ανέγερσης του τζαμιού στην Αθήνα. Ο Σαμαράς είπε ότι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή, καθώς πέρασε από τη Βουλή η απόφαση. Ο Ερντογάν ανταπάντησε ότι η απόφαση έχει περάσει εδώ και οκτώ χρόνια χωρίς να γίνει πράξη. Πρόσθεσε δε, εντελώς προσβλητικά, ότι, εάν το πρόβλημα είναι οικονομικό, λόγω κρίσης, θα ήταν πρόθυμος να χτίσει το τζαμί... ο ίδιος!

2 Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε το θράσος να θέσει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Παρότι η Τουρκία είναι μια χώρα πολύ ψηλά στη λίστα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ερντογάν δεν δίστασε να πει ότι η απόφαση για τους ιμάμηδες φωτογραφίζει καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και δη των Τούρκων που ζουν ή «θα ζουν» (!!!) στην Ελλάδα (αυτό έχει τη σημασία του). Και σε αυτό το θέμα ο Σαμαράς μπλόκαρε και μάσησε τα λόγια του.

3 Ο Σαμαράς πήγε να θέσει θέμα ΑΟΖ, αλλά ούτε εκεί τα κατάφερε. Ο Ερντογάν, προετοιμασμένος, είπε ότι θα το συζητούσε μόνο στο γενικότερο πλαίσιο συζητήσεων για όλες τις «διαφορές» των δύο χωρών στο Αιγαίο. Παρέπεμψε δε το θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων των δύο πλευρών στις 4-5 Μαρτίου, που θα γίνει στην Τουρκία.

4 Το υποτιθέμενο καρότο της τουρκικής πλευράς ήταν το γνωστό και... χιλιομασημένο: η διάθεση (έτσι, απλώς) να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πέραν τούτου, ουδέν!
Μέσα σε μόλις μια ώρα συζήτησης η τουρκική αποστολή κατάφερε να θέσει την ατζέντα για την επερχόμενη συνάντηση του Μαρτίου, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση να κερδίσει τίποτα πέραν της Χάλκης – κι αυτό υπό αμφισβήτηση. Αντιθέτως καλείται να κάνει επώδυνες υποχωρήσεις.

Το φιάσκο

Οι διαρροές προς τους Τούρκους δημοσιογράφους ήταν πολλές και σαφείς. Έκαναν ξεκάθαρα λόγο για προχειρότητα της ελληνικής πλευράς. Μάλιστα ο Ερντογάν είπε δύο φράσεις - κλειδιά:

 Δίνουμε χρόνο ώστε η ελληνική πλευρά να προετοιμαστεί μέχρι τη σύνοδο του Μαρτίου.
 Το τζαμί είναι απαραίτητο όχι μόνο για τους μουσουλμάνους που μένουν στην Ελλάδα, αλλά και γι’ αυτούς που θα επισκέπτονται τη χώρα...

Ο ρόλος του Κατάρ

Η διάλυση του υπουργείου Εξωτερικών, των πρεσβειών μας, των γραφείων Τύπου και του διπλωματικού σώματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου έχει κοστίσει πολύ στα συμφέροντα της χώρας. Αυτό αναδεικνύεται και από το φιάσκο του Κατάρ αλλά και από το γεγονός ότι ο Σαμαράς συμπεριφέρθηκε σαν να... αγνοεί τις άριστες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, με αποτέλεσμα να μην πάρει μαζί τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο υπουργό του σε αυτή την επίσκεψη, τον Αβραμόπουλο.

1 Το Κατάρ χρηματοδοτεί τους Τούρκους αντάρτες που δραστηριοποιούνται στη Συρία.
2 Το Κατάρ αποφάσισε ότι θα επενδύσει στην Ελλάδα μέσω κοινών funds στα οποία θα συμμετέχουν και Τούρκοι επιχειρηματίες.
3 Το Κατάρ χαιρέτισε τη δήλωση Ερντογάν ότι είναι διατεθειμένος να χτίσει ο ίδιος το τζαμί στην Τουρκία. Εύστοχα ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση σε χώρα όπου τα τζαμιά υπάρχουν ανά εκατό μέτρα.

Έτσι σαφώς εγείρονται ερωτήματα για την ημερομηνία που δόθηκε στον Σαμαρά για την επίσκεψη από την κυβέρνηση του Κατάρ. Εγείρονται επίσης ερωτήματα για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει την απόφαση του Κατάρ να συνεπενδύσει στην Ελλάδα με Τούρκους επιχειρηματίες.
Κοινώς... μαντάρα, αδέλφια.

Η αποσιώπηση του δεύτερου φιάσκου

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι γιατί το Μαξίμου προσπάθησε επιμελώς να κρύψει από τα μέσα ενημέρωσης και τους Έλληνες πολίτες ότι, μία μέρα πριν από την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, η χώρα από την οποία ζητιανεύουμε επενδύσεις υποδεχόταν τον Σκοπιανό πρόεδρο Γ. Ιβάνοφ ως τον «πρόεδρο της Μακεδονίας». Η επίσκεψη είναι καταγεγραμμένη στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Κατάρ.

Μάλιστα, τα Σκόπια απέσπασαν τη δέσμευση για επενδύσεις στη χώρα τους από το Κατάρ και μια σειρά από συμφωνίες οι οποίες περιλαμβάνουν και άνοιγμα πρεσβείας του Κατάρ στη Δημοκρατία της Μακεδονίας! Ο Ιβανόφ παρέμεινε στο Κατάρ μέχρι και την Τετάρτη.
Το γνώριζε ο Σαμαράς; Εάν ναι, έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση του Κατάρ ή επέμεινε μόνο με τις... «επενδύσεις»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου