.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κλεάνθης Γρίβας: Ο Σαμαράς μεθοδεύει την «έξοδό» του

Ο Σαμαράς μεθοδεύει την «έξοδό» του


του Κλεάνθη Γρίβα
[Πηγή: zougla.gr, 21/06/2013]
Με το αιφνιδιαστικό μίνι ΕΡΤ-πραξικόπημα. (Προβολή εκλογών στις οθόνες των θερινών κινηματογράφων).
 «Ποιος είναι τόσο βλάκας,

που να μη βλέπει αυτή την ολοφάνερη

κατεργαριά;

Και ποιος τόσο τυφλός

που να μη λέγει πως δεν είδε τίποτα;

Αλί στον κόσμο όπου κανένας πρέπει

τέτοια κακά σωπαίνοντας να βλέπει».
[Σαίξπηρ: Ριχάρδος Γ’]

Με το αιφνιδιαστικό μίνι ΕΡΤ-πραξικόπημα (που εκδηλώθηκε ως κεραυνός εν αιθρία και άνευ άμεσου αποχρώντος λόγου), ο Α. Σαμαράς εγκαινίασε τη διαδικασία μιας (προγραμματισμένης από τον ίδιο) ανατροπής της τρικομματικής κυβέρνησής του, εξασφαλίζοντας στο εαυτό του μια «αξιοπρεπή» έξοδό του από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η μνημονιακή του πολιτική.
Ο Α. Σαμαράς, αντιμέτωπος με το φάσμα της οριστικής διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και της εισόδου της σε μια κατάσταση γενικευμένης ανομίας εξαιτίας των πολιτικών που διατάσσει η Τρόϊκα-Εξωτερικού και εφαρμόζει η Τρόϊκα-Εσωτερικού υπό την ηγεσία του, είναι υποχρεωμένος:
είτε να συνεχίσει σ’ ένα δρόμο που η -καταστροφική- κατάληξή του είναι βέβαιη και ολοφάνερη,
είτε να παραιτηθεί, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της φυγομαχίας μπρος σε αδιέξοδα για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος,
είτε να ανατραπεί από τους ελάσσονες συνεταίρους του, πράγμα που αποτελεί την «αξιοπρεπέστερη» έξοδό του από το αδιέξοδο που του ανατέθηκε να διαχειριστεί και να διαιωνίσει.
Κάθε πολιτικός που ανήκει στην κατηγορία των ψυχοπαθητικών προσωπικοτήτων σχιζοφρενικού τύπου, μπορεί να δώσει διέξοδο στην νεκρόφιλη καταστρεπτική του επιθετικότητα επιμένοντας στον καθολικό αφανισμό των «υπηκόων» του, όπως έκανε π.χ. ο Χίτλερ τον Σεπτέμβριο 1944, που εξέδωσε μια διαταγή για τη μετατροπή της Γερμανίας σε «καμένη γη», πριν ο εχθρός καταλάβει το γερμανικό έδαφος: «Να καταστραφούν τα πάντα. Όλα όσα εξυπηρετούν τη συντήρηση της ζωής: ληξιαρχεία, υποθηκοφυλακεία, τραπεζικοί λογαριασμοί… να καταστραφούν όλες οι προμήθειες τροφίμων, να καούν τα κτήματα και να σκοτωθούν τα ζώα… Έργα τέχνης, μνημεία, ανάκτορα, πύργοι, εκκλησίες, μουσεία, θέατρα και όπερες έπρεπε να ισοπεδωθούν». (A. Speer: Inside the Third Reich, N.Y., 1970). Ο γερμανικός λαός έπρεπε να εξοντωθεί επειδή δεν στάθηκε άξιος να εκπληρώσει το μεγαλομανιακό παραλήρημα του «ηγέτη» του
Η πρώτη επιλογή (της συνέχισης της ίδιας πορείας μέχρι την καθολική διάλυση της κοινωνίας) θα πρέπει να αποκλειστεί, δεδομένου ότι ο Α. Σαμαράς δεν ανήκει στην κατηγορία των ψυχοπαθητικών προσωπικοτήτων σχιζοφρενικού τύπου.
Η δεύτερη επιλογή (παραίτησή του) μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί, δεδομένου ότι είναι συνταυτισμένη με τη φυγομαχία (πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιλεγεί από πολιτικούς που αδιαφορούν παντελώς για την υστεροφημία τους, όπως ένας καθ’ ημάς ημι-ηλίθιος Ε-Πλην περιοδεύων γελωτοποιός).
Η τρίτη επιλογή (ανατροπή του) είναι «αξιοπρεπέστερη» αλλά προϋποθέτει τον εξαναγκασμό των δύο μικρο-μετόχων στην Τρόϊκα-Εσωτερικού να τη θέσουν σ’ εφαρμογή.
Κι’ αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται με το αιφνιδιαστικό μίνι ΕΡΤ-πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου 2013. Μ’ αυτό, οι δύο τσόντες της τρικομματικής «συγκυβέρνησης» είναι υ-ποχρεωμένες:
είτε να αποδεχθούν το μίνι ΕΡΤ-πραξικόπημα (πράγμα που διασφαλίζει την παραμονή τους στην εξουσία επ’ ολίγον αλλά τους εξαφανίζει οριστικά από την πολιτική σκηνή),
είτε να εναντιωθούν σ’ αυτό (πράγμα που εξασφαλίζει την ανατροπή της «κυβέρνησης» -ήτοι, την επίτευξη του αρχικού στόχου του Α. Σαμαρά- και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της επιβίωσής τους στη δημόσια ζωή ως «αντισταθέντων» έστω και την τελευταία στιγμή).
Με το αιφνίδιο μίνι ΕΡΤ-πραξικόπημα, ο Σαμαράς με μια κίνηση ρουά-ματ, έβαλε τους «εταίρους» του αντιμέτωπος μ’ ένα -κυριολεκτικά- υπαρξιακό δίλημμα στο οποίο «κορώνα κερδίζει και γράμματα χάνουν».
Το μίνι ΕΡΤ-πραξικόπημα σήμανε την ώρα της αλήθειας για τη μνημονιακή Τρόϊκα-Εσωτερικού, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργούσε (όπως ο Μάκβεθ) υπό το καθεστώς της αυταπάτης ενός τελευταίου φόνου, «ενός φόνου που θα τερμάτιζε όλους τους φόνους», αλλά τώρα συνειδητοποιεί οδυνηρά ότι «τέτοιος φόνος δεν υπάρχει». (Jan Kott: Σαίξπηρ, ο σύγχρονός μας. Ηριδανός, 1970, σ. 101).

 
Κλεάνθης Γρίβας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Φαίνεται ότι οι μεθοδεύσεις «εξόδων» πρωθυπουργών (όταν συνει-δητοποιούν τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργούν) είναι εγγεγραμμένες στο πολιτικό
DNA της λεγόμενης δεξιάς.
Τον Ιούνιο 1963, ο Κ. Καραμανλής «εξήλθε» του αδιεξόδου του ως «Τριανταφυλλίδης».
Τον Σεπτέμβριο 2009, ο Κ. Καραμανλής jr. «εξήλθε» του δικού του αδιεξόδου αξιοπρεπώς και με το όνομά του.
Τώρα, ο Α. Σαμαράς ως πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «εξέλθει» του δικού του αδιεξόδου (έχοντας στο ιστορικό του μια πρόβα τζενεράλε «εξόδου» ως υπουργός, με την ανατροπή της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη).


[Επρόκειτο να δημοσιευτεί στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα «Το Χωνί» στις 16 Ιουνίου 2013, που δεν εκδόθηκε λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων και θα δημοσιευτεί στις 23 Ιουνίου 2013. Αναρτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στην ιστοσελίδα www.grivas.info]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου