.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Handelsblatt: Το Grexit επανήλθε


tvxs.gr/node/132115
Την επανεμφάνισή του κάνει στο Βερολίνο η λέξη «Grexit» μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά και το ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Handlesblatt, «οι οπαδοί του Grexit επανήλθαν». Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το ευρώ.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και το ναυάγιο στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ έδωσαν αέρα στα πανιά των οπαδών του 'grexit' στο Βερολίνο», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Ο Κλάους-Πέτερ Βιλς νιώθει να επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις. Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωσκεπτικιστής βουλευτής δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πως η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και πρόεδρος της υποεπιτροπής ευρωπαϊκών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου βλέπει ως μόνη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα την έξοδο της από το ευρώ. «Οι Έλληνες θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη και να αναμορφώσουν την οικονομία τους. Όταν η Ελλάδα θα έχει αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω μιας γενναίας υποτίμησης και των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στον κοινό νομισματικό χώρο», επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο κ. Βιλς.

Στη συνέχεια, ο Βιλς δηλώνει πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της, ενώ παράλληλα τονίζει πως «η πτώχευση της χώρας αναβάλλεται διαρκώς από το 2010», ενώ κατηγορεί παράλληλα τις ελληνικές αρχές «πως είπαν ψέματα και εξαπάτησαν τους εταίρους τους κατά την ένταξή τους στην ευρωζώνη».

Τις δηλώσεις του χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, διαδέχεται ο φιλελεύθερος βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, στις απόψεις του οποίου έδωσαν δυσανάλογα μεγάλο βάρος στο παρελθόν οι γερμανικές εφημερίδες που ζητούσαν την εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την ΟΝΕ. «Ήλθε η στιγμή να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικας», τονίζει ο Φρανκ Σέφλερ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί παρά τις προειδοποιήσεις και τη ζημιά που έχουν υποστεί η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. «Στον βωμό της γεωγραφικής συνοχής της ευρωζώνης θυσιάζονται η δημοκρατία, οι αποταμιεύσεις και σε τελική ανάλυση και η ελευθερία», αποφαίνεται ο φιλελεύθερος βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου