.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ελένη Μακρή: Πόλεμος είναι η κορύφωση της ανασφάλειας ενός λαού. (Προαύλιο EΡΑ Ηρακλειου 23/06/2013 ΒΙΝΤΕΟ)


Πόλεμος είναι η βίαιη και παράλογη επίλυση των διαφορών μεταξύ ανθρώπων και κρατών. Αυτός ο τρόπος επίλυσης των διαφορών οδηγεί αναπόφευκτα στη φρίκη, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αναστολή της προόδου σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Πόλεμος είναι η κορύφωση της ανασφάλειας ενός λαού, ενός έθνους.
Σύμφωνα και με τους διεθνείς ορισμούς για τον πόλεμο, βρισκόμαστε στην πλήρη εξέλιξή του, με όλη τη σημασία της έννοιας. Μόνο που οι βόμβες αυτή τη φορά, είναι οικονομικές. Οι οποίες όμως είναι πολύ πιο δραστικές γιατί οδηγούν σε ένα αργό, επώδυνο βίαιο και βέβαιο θάνατο ενός ολόκληρου έθνους.
Το μαύρο της ΕΡΤ σηματοδοτεί την κορύφωση αυτού του πολέμου. Η αυθόρμητη συμπαράσταση του κόσμου έδειξε ότι στο μαύρο της ΕΡΤ είδε κατάματα το προσωπικό του μαύρο, το μαύρο της ζωής του. Είδε στην ΕΡΤ το εθνικό του σύμβολο, που πρέπει να προασπίσει.
Και ενώ τις τελευταίες μέρες τα φώτα και οι σκέψεις όλων μας είναι στραμμένα στην ΕΡΤ
-161 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία κλείνουν μόνο μέσα στο 2013
-5 Νοσοκομεία βάζουν λουκέτο και αυτό μόνο για αρχή
-Δεκάδες νησιά μένουν χωρίς φάρμακα, καθώς τα φαρμακεία καταρρέουν οικονομικά λόγω ανεξόφλητων οφειλών του ΕΟΠΥΥ
-16 Δημόσιοι φορείς είναι υπό κατάργηση
-Οι τράπεζες συστήνουν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων καθώς η ΤΡΟΙΚΑ τις διαβεβαίωσε ότι θα ανοίξουν οι πλειστηριασμοί.
-Ετοιμάζονται οι φοροεισπρακτικές εταιρείες για την εφορία
και η λίστα δεν έχει τέλος...
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση της κοινωνίας, κρατούν σθεναρά μέρες τώρα σε λειτουργική κατάληψη την ΕΡΤ. Όμως έχουν μια μοναδική ιστορική ευκαιρία να σηκώσουν τον αγώνα για τη χώρα στους ώμους τους. Μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση αν αυτοοργανωθούν, προκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, ελέγξουν τη ροή του προγράμματος και να το μετατρέψουν σε ένα κέντρο συντονισμού αντιμνημονιακών δράσεων, απομακρύνοντας τυχόν εγκάθετους. Δεν μπορεί, τόσες μέρες μετά να βλέπουμε ακόμη τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που μας έφεραν εδώ, να μας προτείνουν λύσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, να παίρνουν ακόμα αποφάσεις για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την απόφαση της οποιασδήποτε εγκάθετης τρικομματικής ή δικομματικής κυβέρνησης.
Η φωνή της ΕΡΤ πρέπει να γίνει η φωνή των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών, ναυτεργατών και εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ. Πρέπει να γίνει η φωνή των άνεργων και των μεταναστών, η φωνή όλων των εργαζομένων, η φωνή της αντίστασης, η φωνή της Ελλάδας, η φωνή της Δημοκρατίας.
Κι ας μη ξεχνάμε, ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ.

Ελένη Μακρή
ΕΠΑΜ Ηρακλείου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου