.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εφημερίδα Πυρήνα Ακρόπολης και δράση με το Χωνί με συνεργασία πυρήνων.


Συναγωνιστές συναγωνίστριες, 

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία ακόμα έμπρακτη προσπάθεια μας να ενημερώσουμε τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, την γειτονιά μας, τον Λαό μας.

Σας στέλνω το πρώτο και δεύτερο φύλλο της περιοδικής μας εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Και τα 2 φύλλα έχουν ήδη τυπωθεί και διανεμηθεί από συναγωνιστές πόρτα-πόρτα, με 200 και 300 φύλλα αντίστοιχα. Τυπώνεται από εμάς, με δικά μας μέσα, ασπρόμαυρα, σε μέγεθος Α4 (διπλωμένο Α3).  
Το πρώτο τεύχος είχε σκοπό να προκαλέσει την σκέψη των αναγνωστών, λόγω του ότι όλες οι παραπομπές του πρωτοσέλιδου οδηγούσαν σε γκρίζες σελίδες ενώ η τελευταία έκανε κάλεσμα του κόσμου προς το μέτωπο και τον πυρήνα Ακρόπολης.  
Στο δεύτερο είχε κανονική ύλη με ειδήσεις αλλά και άρθρα μελών του μετώπου.

Ευχαριστούμε τους πυρήνες που ξεκίνησαν πρώτοι τις εκδοτικές τους προσπάθειες και μας ενέπνευσαν αλλά και την προσφορά τεχνικής βοήθειας ειδικά του πυρήνα Θύρας.

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:

 Εμφάνιση Xoni_ston_Neo_Kosmo.jpg
Για όσους δεν το ξέρουν σας ενημερώνω, ότι δουλεύουμε μία νέα δράση το τελευταίο διάστημα η οποία έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα (2 φορές την εβδομάδα).


Η ιδέα ήρθε ας πούμε από την σπαζοκεφαλιά για το πως θα πλησιάσουμε τον Λαό με της δυνάμεις που διαθέτουμε. Να βγάλουμε έξω δημόσια ΔΥΝΑΤΑ την φωνή και την αλήθεια μας. Σε ανθρώπους που δεν έχουν διαδίκτυο, που είναι μόνοι, απελπισμένοι αποπροσανατολισμένοι από το δόγμα του ΣΟΚ. Έχουμε καθήκον, εμείς που γνωρίζουμε την κατάσταση να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να έρθουμε κοντά στο Λαό για αφύπνιση και οργάνωση. Να πούμε ότι κάναμε και αυτό το βήμα, δοκιμάσαμε και αυτή την τακτική.

Το link για το βίντεο που περιλαμβάνεται στο mail είναι μία γεύση από τις πρώτες εξορμήσεις μας. 

Στην πράξη επιλέγουμε περιοχή και διαδρομή. Ενώνουμε δυνάμεις με γειτονικούς πυρήνες. Καλό είναι να είμαστε τουλάχιστον 15 άτομα. Αυτός που μιλάει με το χωνί λέει για την κατάσταση που βρισκόμαστε. 


π.χ.
"Σας μιλάει το χωνί. Βρισκόμαστε σε κατοχή. Τα κανάλια ενημέρωσης , ακόμα και τα δήθεν αντιμνημονιακά, επιβιώνουν χάρη στην χρηματοδότηση της τρόικας και δεν είναι Ελληνικά. Λένε ψέματα και σκοπό έχουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας καθηλώσουν στην απραξία μέχρι να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της πατρίδας και του Λαού της.  Οι 420 μνημονιακοί νόμοι της Task Force και οι 27 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχουν κάνει το σύνταγμα και την ήδη παρακμασμένη Δημοκρατία κουρέλι. Αυτό το δοσιλογικό κοινοβούλιο και τα media ανέθρεψαν τον παρακτατικό φασισμό του 0.02 τις εκατό. Προχωρούν σε διάλυση του κράτους και το αντικαθιστούν με επιτρόπους και ιδιώτες που ήδη διαχειρίζονται την πατρίδα μας σαν αποικία."

Άλλα παραδείγματα πρακτικής:
 Μπροστά από καταστήματα λέμε για ΟΑΕΕ, χαράτσια, 7ήμερο κλπ. Έξω από καφενεία λέμε για την σύνταξη των 360 ευρώ, για επόμενες γενιές ,τα εγγόνια κλπ. Στα φαρμακεία για τα τεφτέρια , για καταστροφή ασφαλιστικών ταμείων . Στα ανταλλακτήρια χρυσού είναι εύκολο να φανταστείτε . Γενικά καλούμε για ενότητα, μόνοιασμα και οργάνωση με τον γείτονα λόγο επερχόμενων κατασχέσεων και γενικά κοινής μοίρας ως ενός αδιαίρετου Λαού. Να μην ελπίζουμε σε εκλογές και βοήθεια από κομματικά επιτελεία αν δεν το πάρουμε απόφαση οι ίδιοι να κινηθούμε. Κάνουμε κάλεσμα για επανάκτηση και επανάσταση φιλότιμου και αξιοπρέπειας απέναντι στην νέα κατοχή, τον πόλεμο. Λέμε για ενότητα προτείνοντας το "κλείσιμο" της προπαγάνδας που προσπαθεί να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικό κλήμα.
Δουλεύουμε, άλλοτε με  μικρές αυτοτελείς νοηματικά φράσεις πχ. οικονομικά στοιχεία, ποσοστά εναργείας, ρητορικά ερωτήματα, σε κίνηση αλλά και με αναλυτικές παραγράφους σε κατάσταση απαγγελίας από στάση. Όσο παίρνεις τον αέρα του Χωνιού καταλαβαίνεις πότε πρέπει, να πεις τι και σιγά σιγά αρχίζεις να αυτοσχεδιάζεις χωρίς ¨σκονάκι¨.
Παράλληλα, ανάλογα με την περιοχή, οι συναγωνιστές πιάνουν δεξιά και αριστερά τον δρόμο και δίνουν επίκαιρο φυλλάδιο. Μπορεί να είναι κάποια ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας ή κάτι εντελώς φτιαγμένο για αυτή την περίπτωση πάντα με τα στοιχεία μας επάνω (τοπικά κ κεντρικά τηλέφωνα, ιστοσελίδα,κλπ). Στην πορεία, ο ένας συναγωνιστής κοιτάει που είναι ο άλλος έτσι ώστε να μην αποκόπτονται άτομα που μιλούν με τον κόσμο. Φυσικά έχουμε μαζί τις σημαίες μας και τα σήματα μας.
Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα είναι: 
Και μόνο που ακούγεται η ντουντούκα μας, κερδίζουμε την προσοχή του κόσμου που κοντοστέκεται για να ακούσει. Αναζητούν το φυλλάδιο αλλά και την κουβέντα με μας (να σας πω ότι σταματούν και αυτοκίνητα, πολλά ταξί, για να πάρουν φυλλάδιο).
Σε περιοχές που πήγαμε για δεύτερη φορά ήταν λιγότεροι αυτοί που προσπαθούσαν να διαβάσουν τι γράφει η σημαία μας (κυρίως οι μαγαζάτορες). Είναι πολύ σημαντικό το να λένε "τα παιδιά είναι από το Ε.ΠΑ.Μ.".
Σε μικρούς δρόμους τα 15+άτομα δείχνουν μια ικανή δύναμη "κανονικών" ανθρώπων που λένε τα αυτονόητα και είναι στον δρόμο. Αυτός που είναι σε αναζήτηση για να "κινηθεί" μπορεί να κάνει πιο εύκολα το βήμα βλέποντας την παράστασή  μας.
Κάποιοι από εμάς πηγαίνουν 2 ημέρες την εβδομάδα στην δράση. Η φύση της δράσης προσφέρει ικανοποίηση ειδικά όταν εισπράττουμε θετική ανταπόκριση, ενδιαφέρον, αναγνώριση από τον κόσμο. Καμία σχέση με την στείρα περιήγηση στις πορείες (για "ψαγμένους" όπως κατάντησαν) στα άδεια ντουβάρια του κέντρου της Αθήνας. Εδώ βρισκόμαστε πραγματικά μέσα στον απλό καθημερινό άνθρωπο της γειτονιάς. Έχουμε μπει  μέσα σε λαϊκή αγορά όπου οι "ατάκες" από τους πάγκους έπεφταν βροχή. 
Φωνάζουμε δημόσια αυτά που σκεφτόμαστε και συζητάμε (κατά κόρον αναμεταξύ μας ως ΕΠΑΜιτες), προκαλώντας και προξενώντας πιο εύκολα προϋποθέσεις για κουβέντα μάτι με μάτι.
Πυρήνες με λιγότερα άτομα καταφέρνουν να κινητοποιηθούν μέσο αυτής της συνεργασίας, παίρνουν αυτοπεποίθηση και "ντριμπλάρουν" πιθανή εσωστρέφεια που φέρνει ή μη δράση. 
Πυρήνες που έχουν δικό τους στέκι είναι ιδανικό να κάνουν τέτοιες εξορμήσεις. Είναι κρίμα να έχεις σταθερό χώρο αλλά να μην είναι γνωστό το τι πρεσβεύεις ή ακόμα και ότι υπάρχεις!!!  λίγα στενά απόστασης μακριά από το στέκι σου.
Ελπίζουμε σε θετικότερα αποτελέσματα με την συνεπή επανάληψη της δράσης στης ίδιες περιοχές. Μέσα σε αυτή την κινηματική στασιμότητα που βλέπουμε, σύντομα ο κόσμος θα μετρήσει την συνέπεια και την τιμιότητα αυτού του φορέα που είναι παρόν μέσα στην δύσκολη συγκυρία. 
Δεν είναι όλες οι περιοχές ίδιες. Άλλο Π.Φάληρο, άλλο Κ.Πετράλωνα. Εμείς σταθερά την δουλεία μας με την προσοχή μας στο πως θα μας υπολογίσει ο ακροατής, πως θα τον πλησιάσουμε, πως θα τον προβληματίσουμε δημιουργικά. Να αφουγκραστούμε το περιβάλλον και να προκαλέσουμε αλληλεπίδραση.


Τα υλικά είναι η ντουντούκα, μπαταρίες, φυλλάδια, σημειώσεις για να θυμόμαστε τα θέματα που θα ¨εκτοξεύσει" το χωνί στο μυαλό των ανθρώπων, σημαίες, σήματα, νερό. Τα άυλα είναι κέφι, κουράγιο, συντροφικότητα, προσήλωση, υπομονή, προσοχή.


Φυσικά καλούμε όλους, να έρθουν στα ραντεβού μας για να βιώσουν από κοντά την δράση και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Για οποιαδήποτε ερώτηση, απορία. πρόταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Συναγωνιστικά.
Επισυνάπτονται οι εφημερίδες, link με video και φωτό από το Χωνί.

Γιάννης Αγοραστός

Καλή δύναμη.

Το ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο ΚΟΥΚΑΚΙ στις 18 Οκτωβρίου 2013 

 

Πυρήνας Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης: Θησείο, Κουκάκι, Άνω & Κάτω Πετράλωνα, Πλάκα
Δ/νση: Κοίλης 5-7, Άνω Πετράλωνα, Τηλ: 2130298019,  6988166697  , http://www.epam-acropolis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου