.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου: Συνυπογράφουμε την υποθήκευση του νησιού μας και τώρα αντιδρούμε

Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου: Συνυπογράφουμε την υποθήκευση του νησιού μας και τώρα αντιδρούμε


Η σημερινή επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα στη Σάμο είχε ένα και μοναδικό σκοπό, την αναγνώριση της θέσης κατασκευής του νέου κέντρου κράτησης παραβατικών μεταναστών, στην περιοχή Ζερβού. Σήμερα ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση να επιλέξει αυτή τη θέση, διότι ως γνωστόν ήταν μία από τις πέντε εναλλακτικές θέσεις που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σάμου.
Τα λάθη της πολιτικής του κ. Δημάρχου στο χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης διαδέχονται το ένα το άλλο. Ουδέποτε πήρε μία ξεκάθαρη θέση στο μεταναστευτικό ζήτημα και πάντα βρισκόταν πίσω από τα γεγονότα. Δεν κατάφερε ποτέ να προβλέψει την εξέλιξη του μεταναστευτικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να βιώνουμε σήμερα αυτή την κατάσταση.
α. Πίστεψε στα λόγια της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την οποία και εκτελούσε κατά γράμμα, παραπλανώντας τους δημοτικούς συμβούλους του, αλλά και ολόκληρο τον σαμιακό λαό περί του αντιθέτου.  
β. Κατέβαζε απανωτά ψηφίσματα στο ΔΣ για το μεταναστευτικό ζήτημα, μόνο και μόνο για να κερδίζει χρόνο και υποσχέσεις.
γ. Υποθήκευσε το μέλλον του νησιού στη μάταιη προσπάθειά του να κερδίσει αντισταθμιστικά οφέλη, πράγμα που ποτέ δεν πέτυχε.
δ. Συμφώνησε στην κατασκευή του Hot Spot στη Σάμο παραπλανώντας τον κόσμο ως προς την επιλογή της θέσης και μόνο.
ε. Πρότεινε, χωρίς να έχει έρθει ποτέ σε διαβούλευση με κανέναν φορέα, πέντε νέες εναλλακτικές θέσεις κατασκευής Hot Spot, μία εκ των οποίων υιοθετείται σήμερα από την κυβέρνηση.
στ. Υπέγραψε στις 11 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα μία συμφωνία παγίδα για το νησί μας, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα με τη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης μεταναστών και όχι μόνο.
ζ. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις πολιτών που ζητούσαν διαφορετική διαχείριση στο μεταναστευτικό ζήτημα στη Σάμο, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα και ως ακραίους.
Μετά από όλα αυτά, ερχόμαστε σήμερα και αλλάζουμε πορεία. Έτσι λοιπόν, για τα μάτια του κόσμου, πρέπει να ταχθούμε με τους πολλούς και να βροντοφωνάξουμε «ΟΧΙ στο δεύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών». Δυστυχώς όμως είναι αργά, γιατί ότι προτείναμε, πριν ακριβώς ένα χρόνο και ότι συνυπογράψαμε πριν λίγους μήνες, αυτό ακριβώς έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να κατασκευάσει.
Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος