.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ERT-ΕΡΤ: Live Streaming μέσω ενός βαν


 
  ERT-ΕΡΤ: Live Streaming μέσω ενός βαν



Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ' εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς. Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ραγδαίες είναι και οι πολιτικές εξελίξεις.
 
 

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται από το Διαδίκτυο, την τηλεόραση του 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU στη διεύθυνση:


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων στην ΕΡΤ και πολιτών πραγματοποιούνται και έξω από τα κατά τόπους γραφεία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην περιφέρεια.

Τα ΜΑΤ εκκένωσαν την ΕΤ3. Tο πρωί της Τετάρτης υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ στον Χορτιάτη, προκειμένου να διακοπεί το σήμα της ΕΤ3.


Έξω από το ραδιομέγαροτης ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή έχει συγκεντρωθεί για δεύτερη βραδιά χιλιάδες κόσμου.

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασε η EBU, που ζητά την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για κλείσιμο του ιδρύματος.

Ο πρόεδρος της EBU και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση. «Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών» υπογραμμίζει η EBU.

Στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε από το κτίριο ο τελευταίος εργαζόμενος, ένας φύλακας, που είχε μείνει στις εγκαταστάσεις εκτελώντας την βάρδιά του.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καταγγέλλουν πιέσεις για να σταματήσουν την εκπομπή τους και κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Δηλώσεις συμπαράστασης λαμβάνει η ΕΡΤ από πληθώρα ενώσεων, ομοσπονδιών και κλάδων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ καλούν σε κοινό αγώνα. Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ.

Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους που προσπαθούν να κρατησουν ανοιχτή την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και μέσω twitter #ert, που βρίσκεται πρώτο στην ελληνική λίστα των trends.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν προαναγγείλλει δικαστική προσφυγή εναντίον της κυβερνητικής απόφασης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως δεν επιδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως μέρος του πακέτου μέτρων για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αλλά ούτε και το αμφισβητεί, όπως υπογράμμισε ο Όλι Ρεν.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη, ο επίτροπος ανέφερε πως «η Κομισιόν δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε και αμφισβητεί την αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τον δημόσιο τομέα».

Η απόφαση των ελληνικών αρχών, τόνισε ο Ρεν «πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο των σημαντικών και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Αυτές περιλαμβάνουν την βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, επέμειναν ότι η εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, έθεσαν θέμα λειτουργία της κυβέρνησης και ζήτησαν σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Την Πεμπτη αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ώστε να γίνει η σύσκεψη τις προσεχείς ημέρες.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, επέμεινε ότι «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες» και ότι στη θέση της θα δημιουργηθεί «ταχύτατα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα».

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Στον αέρα βρέθηκαν ξανά από το απόγευμα της Τέταρτης τόσο η live streaming μετάδοση μέσω διαδικτύου όσο και η ψηφιακή μετάδοση σε περιοχές των βορειανατολικών προαστίων.

Η διαδικτυακή μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός βαν της EBU που είναι παρκαρισμένο στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU προκειμένου να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange που έχει έδρα τη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το live streaming της μαραθώνιας ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βρίσκονται για δεύτερη ημέρα στο κτίριο παρά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της εταιρίας.

Η επικοινωνία, μάλιστα, της EBU με τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ γίνεται μέσω Facebook και των προσωπικών e-mail των εργαζομένων καθώς οι εταιρικοί λογαριασμοί έχουν διακοπεί.

Για το επίγειο ψηφιακό σήμα που αποκαταστάθηκε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τεχνική λύση από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αρχικά για περιοχές των βορειανατολικών προαστίων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπότ, καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για βίαιη πράξη και το χειρότερο είδος λογοκρισίας.

Σε δήλωσή του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Φιλιπότ είπε ότι στην Ελλάδα σίγησε βίαια η φωνή της δημοκρατίας «γιατί η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία να διακόψει τη λειτουργία των πομπών και να εμποδίσει τους δημοσιογράφους από το να κάνουν τη δουλειά τους».

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ
Νίπτει τας χείρας του για την ΕΡΤ: Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Σάιμπερτ αποποιήθηκε σήμερα κάθε ευθύνη του Βερολίνου για το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. «Αυτό δεν είναι υπόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά της ελληνικής, που με αυτό το μέτρο εκπληρώνει τις υποχρεώσεις απέναντι στην τρόικα» είπε στη σημερινή κυβερνητική συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. «Αυτό ισχύει εξ άλλου και για άλλους τομείς. Αν το μνημόνιο, για παράδειγμα, προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις ορισμένου ύψους, τότε δεν συζητάμε εδώ (σ.σ.: στο Βερολίνο) αν αυτό θα πλήξει την Άλφα ή τη Βήτα κρατική επιχείρηση».
Αναφερόμενος στο ερώτημα, αν ο ίδιος, ως πρώην παρουσιαστής του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ZDF, αισθάνθηκε άβολα ακούγοντας την είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ εντός ολίγων ωρών μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου, είπε διπλωματικά. «Είμαι εδώ μόνο με την επίσημη ιδιότητά μου, όχι ως πρώην δημοσιογράφος». Ταυτόχρονα απέφυγε να πάρει θέση στο ερώτημα, αν η κατάργηση ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε μια ευρωπαϊκή χώρα ανατρέπει το δημοκρατικό κεκτημένο και υπονομεύει την ελευθερία του λόγου. «Από τις πληροφορίες στον τύπο έχω κερδίσει την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για διαρκές κλείσιμο» είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την πληροφορία, ότι το κλείσιμο οφείλεται σε πιέσεις της τρόικας. «Ο μόνος που αποφασίζει για τέτοια θέματα είναι η ελληνική κυβέρνηση» είπε. Η τρόικα, πρόσθεσε, επιβλέπει απλώς την εκτέλεση του κοινώς συμφωνηθέντος προγράμματος. Απαντώντας στο ερώτημα, αν θεωρεί επιτυχία την κατάργηση της ΕΡΤ στο πλαίσιο των δρακόντειων κρατικών οικονομιών που έχει επιβάλει η τρόικα, δήλωσε, ότι οι λέξεις «Ραδιομέγαρο» και «κλείσιμο» δεν υπάρχουν στο μνημόνιο. «Έχουμε συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση, να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 150000» είπε. «Το πώς θα το κάνει είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση. Κι αυτό είναι που γίνεται».

Την τακτική της πλήρους αποποίησης των ευθυνών χρησιμοποίησε και ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των συγκυβερνώντων Ελεύθερων Δημοκρατών Ράινερ Μπρούντερλε. «Δεν είμαστε ο δάσκαλος που λέει αυτό είναι σωστό, ή λάθος» είπε. Η υπόθεση βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της κυρίαρχης ελληνικής κυβέρνησης. «Αποτελεί δική της ευθύνη» πρόσθεσε. «Εμείς δεν είμαστε ούτε προστάτης, ούτε κηδεμόνας της».

Εντελώς διαφορετική ήταν η τοποθέτηση της εκπροσώπου για τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος Αριστερά (Die Linke) Κάθριν Σένγκερ-Σέφερ. «Η πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ στην Ελλάδα αποτελεί επίθεση εναντίον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» δήλωσε. Το κλείσιμο, πρόσθεσε, αποτελεί παράγωγο της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας - γι αυτό και πρέπει να ανακληθεί αμέσως.

Ανακοινώσεις εναντίον του κλεισίματος έβγαλαν και η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στο Βερολίνο VAP, καθώς και ο Σύνδεσμος Γερμανών Δημοσιογράφων DJV.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και οι ελληνικές κοινότητες στη Γερμανία, οι οποίες βλέπουν τo δορυφορικό κανάλι ΕΡΤ-World ως τον κύριο δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα - παρά το συχνά άθλιο πρόγραμμά του. Σχετικές ανακοινώσεις κατά του κλεισίματος εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων ΟΕΚ, καθώς και οι κοινότητες του Βερολίνου, του Κάρλσφελντ, της Δρέσδης, του Ανόβερου, του Άαχεν - και έπεται συνέχεια. Η Αγωνιστική Συσπείρωση του Μονάχου εξήγγειλε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο ελληνικό Γενικό Προξενείο στις 10 π.μ. Και ανάλογες παραστάσεις αναμένεται να γίνουν και σε πολλές άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου