.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Paul Craig Roberts: «Η Ελλάδα να στραφεί για στήριξη στα BRICS γυρίζοντας την πλάτη στην ληστρική Δύση»

PAULCRAIGROBERTS
«ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»
Χρηματοδότηση από τα ΒRICS θα λάβει η Ελλάδα σε περίπτωση που θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της και η ΕΕ αρνείται να συμμορφωθεί και συνεχίζει στην ίδια πορεία εξόντωσης του ελληνικού λαού δήλωσε ο Αμερικανός αναλυτής και πρώην εκδότης της Wall Street Journal, Paul Craig Roberts.
Εάν η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στις δυτικές τράπεζες και στραφεί για στήριξη στις χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ληστρική» επιδρομή από τη Δύση:
Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη King World News ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και πρώην Υφυπουργός οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρ.Ρήγκαν Paul Craig Roberts.
Γνωστός ρεπουμπλικανός και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Ρήγκαν, ο Ρόμπερτς συνεχίζει την αρθρογραφία του σχετικά με την έντονη και συντονισμένη αντίδραση της Δύσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, από τη στιγμή που προχωρά στης επιβολή νέων όρων στην διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και το ΔΝΤ και προσανατολίζεται στη θέσπιση σχέσεων με τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών BRICS είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα σε θέματα εξυπηρέτησης του χρέους. Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθούν στενά η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, όπως τονίζει ο αμερικανός αναλυτής.
«Εάν αυτές οι χώρες κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να εξομαλύνει τις δυσκολίες, θα στραφούν προς τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, τις χώρες των BRICS», επισημαίνει και προσθέτει:
«Στην περίπτωση αυτή, οι χώρες αυτές θα στραφούν επίσης κατά της Γερμανίας, της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ, που τους επιβάλλουν αυθαίρετα τη δική τους πολιτική και τους ληστεύουν – Αυτό θα αποτελέσει πραγματική καταστροφή και θα αποδείξει πόσο αλαζονική είναι η Δύση, από τη στιγμή που δεν συζητά να κάνει καμία παραχώρηση και θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς – έως και κατάρρευση – του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ».
To παιχνίδι «χοντραίνει» αφού η οικονομική χειραφέτηση της χώρας περνά από την γεωπολιτική στροφή της. Εάν η ΕΕ και η Ουάσιγκτον επιμείνουν στην τιμωρία του ελληνικού λαού τότε θα υπάρξει πλήρη διάρρηξη των σχεσεων με την Δύση και ολοκληρωτική προσφυγή σε άλλους πιο φιλικούς προορισμούς.
Εάν πάλι διαπραγματευθούν και προσφέρουν ουσιαστικά ανταλλάγματα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων πολιτών και αυτό θα οφείλεται στην μερική γεωπολιτική στροφή προς Ρωσία, η οποια θα αποτελεί ένα είδος μοχλού πίεσης ώστε οι περιβόητοι «σύμμαχοί» μας να το πάρουν απόφαση και να μας μεταχειρίζονται καλύτερα. Κάτι που δεν έκαναν ποτέ από τον Β” ΠΠ και μετά παρά τους ποταμούς αίματος που δώσαμε για το δυτικό μπλοκ του ελεύθερου κόσμου (τουλάχιστον τότε γιατί τώρα τα πράγματα αντιστρέφονται και η Δύση έχει αποκτήσει φασίζουσα συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια ενώ προωθεί την αποχριστιανοποίηση των κοινωνιών και την αθεϊα, κάτι που η Ευρώπη το πληρώνει πλέον ακριβά όπως φάνηκε στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία).
Είναι γεγονός ότι η νέα κυέρνηση έχει καταφέρει να τοποθετήσει την χώρα στο επίκεντρο των εξελίξεων. Μια χώρα δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται «δεδομένη». Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας πρέπει να είναι πολυδιάστατη. Μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν φιλίες αλλά πρωτίστως συμφέροντα, η νέα κυβέρνησης φαίνεται να το έχει εΜπεδώσει καλά και να το εφαρμόζει.
defencenet.gr
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου